Jidvei, vinul celui mai mare vernisaj Brancusi, la Paris

by Wines of Romania
0 Comment

Vinurile Jidvei vor fi prezente la vernisajul celei mai mari expozitii dedicate lui Constantin Brancusi, organizate de Centrul Pompidou între 27 martie si 1 iulie, sub înaltul patronaj al presedintelui Emmanuel Macron.

Organizatorii au ales Owner’s Choice Maria Feteasca Alba, Pinot Noir Rosu 2019 si Mysterium Roze pentru a adauga un strop de autenticitate universului marelui sculptor – expozitia va gazdui peste 120 de sculpturi, alaturi de fotografii, schite, materiale de arhiva si întregul atelier al lui Brancusi. Mai multe detalii, în comunicatul oficial Jidvei:

Comunicat de Presa

Jidvei, vinul oficial al vernisajului celei mai mari expozitii Brancusi din lume, de la Paris

In luna martie, Jidvei are extraordinarul privilegiu de a fi desemnat vinul oficial al vernisajului celei mai ample expozitii retrospective Brancusi din lume, gazduita de Centrul Pompidou din Paris. Expozitia se va desfasura în perioada 27 martie – 1 iulie 2024, sub înaltul patronaj al presedintelui Emmanuel Macron.

Gandita ca un omagiu adus „parintelui sculpturii moderne”, expozitia Brancusi face parte dintr-o serie de evenimente extraordinare care marcheaza închiderea Centrului Pompidou pentru o perioada de 5 ani.

In cadrul evenimentului de deschidere, calatoria prin universul operei lui Brancusi va fi presarata cu accente si arome din inima Transilvaniei – prin intermediul colectiilor de vinuri exclusiviste semnate Jidvei. Personalitati remarcabile din întreaga lume vor degusta vinurile Owner’s Choice Maria Feteasca Alba, Pinot Noir Rosu 2019 si Mysterium Roze, în timp ce vor parcurge drumul artistic al Maestrului.
Este pentru prima oara cand un producator de vin din Romania are privilegiul de a participa la un eveniment de o asemenea anvergura culturala internationala.

“Faptul ca, la aniversarea a 75 de ani de existenta, brandul Jidvei a fost desemnat sa duca un strop de autenticitate din inima Transilvaniei în inima Parisului, omagiindu-l pe Constantin Brancusi, ne onoreaza nespus. Este un moment de o importanta unica în viata unui roman si un moment istoric pentru vinul romanesc.
Ne dorim ca toti cei care apreciaza frumusetea si universalitatea artei lui Constantin Brancusi, prezenti la eveniment, sa descopere vinurile Jidvei, ca parte din acest tribut adus geniului sau.” – Ana Necsulescu, Director de Comunicare Jidvei.

Organizata cu sprijinul institutional al Ambasadei Romaniei în Franta si a Institutului Cultural Roman din Paris, expozitia Brancusi reuneste, în premiera, cel mai remarcabil ansamblu de lucrari ale marelui sculptor – peste 120 de sculpturi, precum si fotografii, schite, filme, materiale de arhiva, unelte si obiecte de mobilier, culminand cu atelierul artistului. Curatorul Ariane Coulondre si scenograful Pascal Rodriguez au o abordare sensibila a operelor expuse, integrandu-le în atmosfera studioului. Insusi Constantin Brancusi acorda o mare atentie manierei de expunere a sculpturilor sale, folosind postamente, fundaluri pictate si instalatii de iluminare.

Expozitia-retrospectiva este conceputa, la randul ei, ca o experienta care introduce spectatorul în atmosfera universului Brancusi: parcursul sau debuteaza într-o camera alba, luminoasa, care recreeaza emotia intensa traita de vizitatori în momentul în care paseau în atelierul artistului, daruind operelor spatiu sa respire si sa dialogheze. Camerelor cu exponate li se adauga spatiul oval din inima expozitiei, unde se regasesc o varietate de documente (arhive, înregistrari, fotografii, filme etc.), care ofera o perspectiva unica asupra personalitatii marelui sculptor, plasandu-l ferm printre artistii moderni de avangarda.

Jidvei este singurul brand de vin din Romania inclus de catre Luxury Lifestyle Awards în Top 100 cei mai buni producatori de vinuri si distilate premium din lume.

*Despre Constantin Brancusi
Figura emblematica a sculpturii din secolul al XX-lea si a istoriei modernitatii, Constantin Brancusi s-a nascut în 1876 la Hobita, în Romania. Din 1904 pana la moartea sa în 1957, a trait si a lucrat la Paris, unde a creat cea mai mare parte a operei sale. In 1957, dupa ce a fost refuzat de statul roman, artistul a donat statului francez, prin testament, întregul sau atelier. Reconstruit în 1997, Atelierul Brancusi cuprinde 137 de sculpturi si 87 de socluri originale, 41 de desene, 2 picturi si pastreaza peste 1.600 de placi fotografice de sticla si copii originale.

*Despre Centrul Pompidou din Paris
Inaugurat în 1977, Centrul Pompidou detine cea mai bogata colectie de arta moderna si contemporana din Europa si a doua ca marime din lume, peste 120.000 opere. Viziunea fondatorilor, George si Claude Pompidou, a fost aceea de a crea un centru de arta si cultura unic, un spatiu de dialog între artisti si public. Centrul Pompidou gazduieste simultan Muzeul National de Arta Moderna si Contemporana – cu o reputatie internationala, o mare biblioteca publica, un centru de creatie industriala si un centru de cercetare si creatie muzicala (Ircam).

*Despre Jidvei

Jidvei, cel mai mare producator de vinuri cu Denumire de Origine Controlata din Romania (D.O.C. Jidvei), este primul brand romanesc de vin inclus în elita celor mai prestigiosi 100 producatori de vinuri si distilate premium din lume, în Top Luxury Lifestyle Awards 2023.

Grupul Jidvei detine cea mai mare plantatie viticola din Europa cu proprietar unic, 2.500 hectare situate chiar în inima Transilvaniei si patru crame, aflate la Jidvei, Tauni, Blaj si Balcaciu, precum si unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piata nationala a vinului, variind de la vinuri linistite la vinuri spumante, vinars si must.

Simbolul vinurilor Jidvei este Castelul Bethlen-Haller, un loc plin de farmec, unde se desfasoara activitati de oenoturism pentru a face cunoscuta povestea Țarii Vinului, tinut al podgoriilor nesfarsite de vita-de-vie, al cetatilor de basm si al bisericilor fortificate sasesti.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES