by Admin
Crame Regiunea Transilvania
 • CASTELUL BETHLEN – HALLER CETATEA DE BALTA

Principalele piete pentru export sunt: Europa – Italia, Spania, Germania; America de Nord – SUA, Canada si Asia – Japonia, China. In functie de piata, cele mai vandute soiuri si produse sunt: – zonele de piata etnica: Feteasca Regala, Riesling, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Vinars. – zonele de piata generala: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay si cupaje. Gamele cele mai solicitate sunt: Clasic, Nec Plus Ultra, Mysterium, Owner’s Choice. – Categorii forte: vinuri albe linistite, urmate de vinurile roze linistite, vinuri spumante obtinute prin metoda traditionala si vinars. – Proiecte speciale: vin spumant pentru Suedia. Indiferent de piata peste 95% vinurile exportate sunt DOC, iar restul IG. Tendintele observate in ultimii ani sunt: cresterea pretului mediu si orientarea catre sortimente premium datorate si intrarii pe noi piete (Suedia, Polonia, Ungaria, Brazilia). De asemenea, urmarim si consolidarea prezentei pe pietele actuale: USA, Germania, Canada etc. Investitii in promovare prin programe cofinantate UE: China, Japonia, USA. Exportul reprezinta in jur de 5% din total volum vanzari.

Simbol al vinurilor Jidvei, Castelul Bethlen-Haller a fost construit de tatal cancelarului Transilvaniei, Miklos Bethlen, intre anii 1560 – 1624 in stil renascentist, cu 4 turnuri amplasate in cele patru colturi. In perioada comunista, a apartinut I.A.S. Jidvei, aici a functionat sectia de sampanizare. Dupa 1989, familia Haller a revendicat castelul, iar ultimul sau descendent l-a vandut, in 1999, familiei Necsulescu. In 2003 a inceput un amplu proces de renovare si restaurare, iar in august 2020 a fost deschis publicului. Din grija pentru un stil de viata sanatos, am integrat principiul healthy food-healthy life in cadrul restaurantului nostru. Folosim cat mai multe ingrediente proaspete din ferma proprie si din gradina castelului cultivata in sistem ecologic – 2022 fiind al doilea an de conversie la agricultura ecologica. Oaspetii pot vizita castelul, ferma si gradina, plantatiile de vita-de-vie si cramele si pot descoperi mai multe despre universul vinurilor Jidvei in cadrul degustarilor. Am pregatit si o serie de activitati de recreere – lectii de echitatie, demonstratie de echitatie in manej, calarie pe traseele din apropiere, plimbare cu trasura, tir cu arcul, plimbari cu bicicletele prin imprejurimi, picnicuri in vie.

JIDVEI

Povestea vinurilor Jidvei a inceput in 1949, odata cu infiintarea IAS Jidvei, insa istoria recenta a companiei incepe in anul 1999, odata cu privatizarea fostei societati viticole.
Jidvei detine cea mai mare plantatie viticola din Romania si din Europa cu proprietar unic – 2.500 hectare. Cele patru crame, aflate la Jidvei, Tauni, Blaj si Balcaciu, dispun de o capacitate de stocare de peste 35 de milioane de litri.
Pionier in Romania in ceea ce priveste inovatia si implementarea noilor tehnologii, detine una dintre cele mai mari crame gravitationale din Europa – Crama Tauni – si prima de acest fel din tara, prima masina de plantare cu GPS din Europa, primul sistem de vinificatie complet computerizat si prima scoala privata de vita-de-vie din Romania. Grupul Jidvei a facut cele mai mari investitii din sectorul vitivinicol din Romania, de peste 100 de milioane de euro.
Este cel mai mare producator de vinuri cu Denumire de Origine Controlata (D.O.C.) din Romania, avand unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piata nationala a vinului – vinuri linistite, vinuri spumante, vinars si must. Vinurile Jidvei au fost rasplatite cu peste 840 de medalii la cele mai prestigioase competitii internationale si nationale.

INFO

Jidvei - un "pasaport" al cramei actualizat in mod constant, util consumatorilor si profesionistilor

 • Nume crama: Jidvei
 • Regiune: Podgoria Tarnave – Transilvania
 • Adresa crama: str. Garii, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, Romania
 • Adresa sediu social: str. Garii, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, Romania
 • Persoana de contact: Roxana Badescu
 • Telefon: 0788311227
 • Email: roxana.badescu@jidvei.ro
 • Program de lucru: 9.00 – 17.00
 • Numele societatii: S.C. Jidvei S.R.L.
 • Anul infiintarii: 1999
 • Proprietar: Claudiu Necsulescu
 • Oenolog: dr. Ioan Buia
 • Productie anuala (in litri): 19 milioane litri
 • Suprafata (ha): 2.500 hectare
 • Vanzare directa la crama: Nu.
 • Dispunem de un punct de vanzare la Castelul Bethlen-Haller
 • Website: www.jidvei.ro

VIDEO

Daca e vara, iar vinul este roz si sec e deja bine. Daca mai are si bule, e si mai bine. Dar cand ai in fata un spumant lucrat indelung, prin metoda traditionala, din recolta 2017, medaliat cu mare medalie de aur si castigator al titlului de Revelatia Concursului, deja devine clar ca ai o zi buna. Mai vreti vesti bune? Este un vin romanesc, si este departe de a fi inaccesibil – costa exact cat ar trebui si ofera mult mai mult! Nu ati ghicit inca despre ce vorbesc? Este vorba despre Mysterium Brut Rose – un vin care a petrecut aproape cinci ani in pivnite, pana a ajuns la momentul perfect pentru a fi prezentat lumii.

PODCAST

Ep. #16 Exclusive: 10 ani de Owner's Choice Jidvei cu surorile Ana si Maria Necsulescu

In spatele etichetelor Ana si Maria de la Jidvei se afla doua tinere doamne cat se poate de reale, a treia generatie a familiei Necsulescu. Un episod aniversar, la implinirea a zece ani de existenta a gamei Owner’s Choice!

INTERVIU

Ioan Buia este una dintre figurile legendare ale vinului romanesc, cu o cariera de peste 50 de ani in vinificatie, dintre care mai bine de 20 de ani la Jidvei.

Ce insemna sa inveti in anii 70 despre vin si accesul la informatie al noii generatii de oenologi, despre ce starneste pasiunea si ce inseamna cu adevarat degustarea, aflati in interviul nostru.

PODCAST

Ep. #20 Claudiu Necsulescu, Jidvei: Vinul nu poate fi disociat de suflet

Proprietarul Jidvei ne spune in exclusivitate povestea celei mai mari afaceri din vinul romanesc, despre lucrurile pe care le-a invatat de la tatal sau si pe care le incearca sa le transmita fiicelor sale. Si nu doar atat, ci si care este diferenta dintre echipa si familie, ce inseamna sa construiesti pentru viitor si care sunt indicatorii adevaratului succes in lumea vinului.

DESTINATIE

Planifica acum o vizita la Jidvei

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES