by Admin

POVESTEA CRAMEI

Gramofon Wine este una dintre cramele care pot oricand sa se laude cu statutul de „loc de poveste”, fara ca acest lucru sa sune a text de marketing golit de continut. Pentru ca este un loc care naste nu doar vinuri, ci si povesti, unde atmosfera te trage inevitabil catre „statul la povesti”, unde vinul si viata se povestesc intr-un timp propriu locului.

Asa cum se intampla des in istorie, existenta Gramofon Wine, asa cum este astazi, se datoreaza unei intalniri providentiale. Marcel Pascu si-a pus averea stransa intr-o viata de muzician la bataie, punand bazele cramei – 25 de hectare de vie, cladiri, ceva tehnologie… Gabriel Lacureanu, unul dintre varfurile generatiei sale de oenologi, a ajuns accidental consultant (voluntar neplatit) al cramei, dupa care a devenit parte din proiect si s-a ocupat direct de toate vinurile nascute aici. Mai tarziu, dar in cel mai oportun moment cu putinta, „contabilul” Marcel Vulpoi a adus know-how-ul de marketing, pofta de petrecere si atmosfera dionisiaca devenita astazi o definitie implicita a Gramofon Wine.

Gramofon Wine este un loc care se prezinta lumii prin vinurile sale. Dar daca vreti sa aflati cu adevarat ce inseamna Gramofon Wine, singura posibilitate este sa-i vizitati. Si sa stati la povesti.

INFO

Nume crama: Gramofon Wine
Regiune: Dealu Mare
Adresa crama: Sat Mocești 215, comuna Iordacheanu, Prahova
Adresa sediu social: Sat Mocești 215, comuna Iordacheanu, Prahova
Persoana de contact: Sabina Stroe-Bibescu
Telefon: 0763684199
Email: sabina.stroebibescu@gramofonwine.ro
Numele societatii: SC OCTIMA Vinis SRL
Anul infiintarii: 2011
Proprietari: Marcel Pascu & Marcel Vulpoi
Oenolog: Gabriel Lăcureanu
Productie anuala (in litri): 120.000
Suprafata (ha): 25
Vanzare directa la crama: DA
Website: www.gramofonwine.ro
  • GRAMOFON WINE
  • VALS
  • SONORUM
  • VIRTUOZ
  • OPUS FABULA

Gramofon Wine este una dintre cramele boutique din Romania care ia foarte in serios obiectivul de a construi un nume pentru vinurile romanesti in piata internationala. Pana in prezent, Gramofon Wine a exportat vinuri din game premium in 3 regiuni importante din SUA, precum si in Taiwan si Londra, iar noi proiecte sunt in curs de concretizare pentru Italia si Spania. De asemenea, la inceputul anului 2021, crama a lansat proiectul The Great Hill, un winebar din Bucuresti, situat intr-unul dintre cele mai boeme cartiere ale capitalei – Cotroceni, menit sa promoveze exclusiv vinurile din Dealu Mare. Pe aceasta cale, winebar-ul reuseste sa aduca mai aproape de zona Dealu Mare si turistii care viziteaza capitala, dar nu au in itinerariu si vizitarea regiunii viticole Dealu Mare, starnind astfel viitorul interes al vizitatorilor pentru turismul vitivinicol in Romania, precum si pentru vinurile romanesti.

Crama oferă o experiență unică in ceea ce privește turismului viticol, oferind atmosfera mult căutată de către cei care își doresc să regăsească frumusețea autentică a unei vizite la cramă. Cazarea in mijlocul podgoriei într-una din cele cinci casuțe de genul tiny house, situate in mijlocul podgoriei, înconjurată de viță de vie, crează o atmosferă unica pentru vizitatori. Experiența poate fi completată prin rezervarea unei degustări de vinuri și asociere perfectă a acestora cu preparate culinare. Plimbările în podgorie, vizitarea cramei și poveștile somelierului și ale celor doi proprietari fac din vizita la crama Gramofon Wine una perfectă.

PODCAST

Daca vreti sa aflati povestea cramei Gramofon, si cum a ajuns un contabil – asa cum se alinta Marcel Vulpoi, coproprietarul cramei, sa investeasca intr-o crama in Dealu Mare, nu ratati episodul #10 al Podcastului Wines of Romania. Va invitam sa-l urmariti si sa-l savurati in compania unui Gramofon.

VIZITA LA CRAMA

Mereu cu zambetul pe buze, mereu gata de petrecere! Wines of Romania va invita in vizita la Gramofon Wine, la o degustare de vinuri, arta si povesti, cu cea mai vesela gazda din Dealu Mare, Marcel Vulpoi.

EXPERIENCE

Rose-ul Gramofon este un cupaj de Feteasca Neagra si Merlot – doua soiuri care fac cu adevarat performanta in Dealu Mare. Banuiam deja ca se potriveste bine la mare sau alaturi de gustari cu specific marin si nu ne-am inselat: se simte ca acasa in golfurile Sardiniei, pe uscat sau pe apa.

DESTINATIE

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

CATEGORII