Concursul de Rose-uri, la a zecea editie. Ce vinuri au impresionat juriul

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Editia a zecea a Concursului de Vinuri Rose a fost organizata, in weekend-ul trecut, de Asociatia Winelover Romania, in Bucuresti, la Hotel Caro. Inca din 2013, in fiecare an, aceasta competitie are loc, invariabil, in data de 14 mai. Jurizarea s-a facut "in blind", juriul fiind compus din specialisti si cunoscatori ai vinului: membri  ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (A.D.A.R.), absolventi ai Wine and Spirits Education Trust (W.S.E.T.), comercianti si consultanti in domeniul vinului (magazine specializate, activitati online, manageri de restaurante), somelieri cu notorietate, comunicatori de vin (jurnalisti, critici si bloggeri de vin) si invitati straini – autoritati in domeniul testarii vinurilor din Polonia, Franta si Bulgaria.

Concursul a reunit, la fel ca la editiile precedente, 21 probe. Organizatorii le selecteaza urmarind, de fiecare data, cateva criterii: vinurile trebuie sa fie rose-uri seci, din recolta anului precedent si cu preturi de raft cuprinse in intervalul 20-70 lei. Apoi, vinurile intrate in competitie sunt impartite in doua sectiuni: cinci la sectiunea AROMATE si 16 la sectiunea NEAROMATE.
La aceasta editie, selectia s-a realizat in urma a cinci sedinte de preselectie, in care au fost degustate 87 de vinuri.

Rose-urile castigatoare la cea de-a zecea editie a concursului au fost:

  • CAII DE LA LETEA – GENEZA/recolta 2021 – VIA VITICOLA SARICA NICULIȚEL, la categoria VINURI NEAROMATE;
  • STRUNGA – BUSUIOACA DE BOHOTIN/recolta 2021 – CRAMA STRUNGA, la categoria VINURI AROMATE.

La categoria VINURI NEAROMATE, podiumul vinurilor premiate a fost completat de Cuvee Sissi, de la Crama SERVE si de Sur Mer, de la Crama Rasova.

Vinurile clasate pe primul loc la cele doua sectiuni au fost premiate de organizatori si de sponsori.

„Intreaga actiune se inscrie intr-un program de incurajare si promovare a consumului vinului de calitate, dand un semnal si incercand sa formeze un trend asupra vinurilor de calitate ce merita a fi consumate in vara si toamna anului 2022. Statistica a aratat ca, incepand cu anul 2012, vinul rose a avut cresteri de consum de pana la 30%, de la un an la altul", a declarat Razvan Stoenescu, initiatorul acestei competitii si ambasador al comunitatii #winelover in Romania. 

Printre partenerii ce au sprijinit organizarea acestui concurs s-au numarat: Carrefour Romania, Parmafood, Media Sat, Romanian Drink Service, Aqua Carpatica.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES