VieVinum, editia 2022. Festivalul vienez revine in forta, dupa doua amanari

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Festivalul de vin vienez VieVinum, organizat, ca de obicei, in spectaculosul Palat Hofburg, situat in Heldenplatz, se va desfasura in perioada 21 – 23 mai  2022.  

Incepand din 1998, VieVinum este platforma centrala pentru promovarea internationala a vinului austriac. Exporturile de vin austriac au generat 216,8 milioane de euro in 2021, depasind pragul de două sute de milioane de euro pentru prima data in istorie. Cresterea anuala de 29,5 milioane de euro a fost cea mai mare inregistrata pana acum.

Interesul pentru editia din acest an a festivalului se afla la cote maxime, dupa ce evenimentul a fost amânat de doua ori, din cauza pandemiei.

Organizatorii sunt siguri ca editia din acest an va fi un succes. „Anul trecut ne-a binecuvantat cu vinuri mature, cristaline, din struguri desavarsiti si in cantitati generoase!", a declarat CEO-ul Austrian Wine, Chris Yorke. „Viticultorii nostri au mai multi asi in maneca, pentru a impresiona vizitatorii, la festival", a concluzionat Yorke.

Invitati de Austrian Wine Marketing Board, au confirmat participarea la eveniment 900 de experti, din peste 50 de tari.

Mai multe intalniri tematice organizate de Austrian Wine in 19 si 20 mai vor prefata degustarile de la standurile celor peste 400 de expozanti.

Informatiile privind evenimentele organizate de viticultorii din regiune au fost centralizate intr-un ghid online dedicat, ce poate fi accesat la adresa https://www.austrianwine.com/vienna-city-guide.

Producatorii din regiunile Niederosterreich, Burgenland si Steiermark vor organiza, de asemenea, vizite la crame, in regiunile lor viticole, imediat dupa terminarea editiei din acest an a  VieVinum.

Un bilet de intrare la VieVinum, pentru o singura zi, poate fi achizitionat de vizitatori contra sumei de 75 de euro.

Foto: VieVinum/Christine Miess

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES