Adieu, Anne-Marie!

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Anne Marie Rosenberg ne-a parasit. Pentru toti cei care iubesc vinul si gastronomia, este o pierdere grea.

Anne Marie a creat primul Sauvignon Blanc sarat (din cauza aerului de litoral) din Romania, usor de identificat si, intr-un fel unic, un vin care a promovat in premiera ideea de terroir in Romania, intr-o vreme in care prea putini enologi – si majoritatea straini – abia incepeau sa-si demonstreze abilitatile de a reda „gustul locului”.

A gasit o fosta ferma de stat la marginea Dobrogei, in Olimp, la cativa pasi de mare si a transformat o casuta abandonata, devenita cuib pentru sute de porumbei (de unde numele de Clos de Colombes) intr-un mic paradis oenologic si gastronomic. Asta doar pentru ca a vazut bolovanii rosiatici dintr-o pivnita, iar instinctul i-a spus ca acolo se poate naste un vin minunat.

Nascuta dintr-o familie de producatori de spumante din Champagne, Anne Marie Rosenberg a reusit, in anii sai petrecuti alaturi de porumbeii de pe litoral, sa ne atinga – pe toti cei care am cunoscut-o – cu o urma de noblete, impletita cu o frumoasa doza de nebunie creativa.

Adieu, Anne Marie! Mai avem nevoie de multi ca tine…

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES