Primul festival de vinuri din acest an a avut loc la Cluj

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

RO – Wine | The International Wine Festival of Romania

Cea de-a treia editie transilvaneana a festivalului de vin RO-Wine s-a desfasurat in zilele de 19 si 20 martie, la Chios Social Lounge, in Parcul Central din Cluj.

Vizitatorii au avut ocazia sa descopere peste 300 de etichete de vinuri premium provenite de la peste 50 de producatori de vin din Romania sau internationale, precum si spumante de top din Champagne, vinars, bere craft sau cafea de specialitate. In total, peste 3000 de sticle – inclusiv de vinuri bio, naturale sau imbuteliate in sticle magnum, jeroboam sau chiar de 15 litri – au fost deschise pentru a fi degustate de catre iubitorii de vin, in cele doua zile ale festivalului.

Ca si pana acum, una dintre atractii a fost zona Gourmet, unde participantii au avut la dispozitie de la produse aburinde de patiserie fina de inspiratie franceza si varietati de paine pana la ciocolata artizanala si sesiuni de asocieri culinare intre delicatese si vinuri.

RO-Wine Cluj a fost, de asemenea, locul ales pentru lansarea oficiala a gamei de vinuri NASTY, produs de Domeniile Prince Matei pentru marele campion roman de tenis, Ilie Nastase. Gama cuprinde trei cupaje – Cuvée Alb (Feteasca Alba & Feteasca Regala),  Cuvée Rosé (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir si Feteasca Neagra) si Cuvée Rosu (Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra) – pe care vizitatorii au avut ocazia sa le guste pe indelete.

In premiera pentru publicul larg, cunoscutul iubitor de vinuri Virgil Iantu a prezentat vinul creat pentru si impreuna cu el la crama Budureasca, BonOm, un asamblaj in editie limitata, creat din Feteasca Negra, Shiraz, Cabernet Sauvignon si Merlot.

Ca la fiecare editie, accesul a fost gratuit pentru toti cei implicati in piata de vinuri sau horeca, in baza inregistrarii prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com. Festivalul a reusit sa reuneasca profesionisti din toate colturile tarii, reprezentand magazine de vinuri, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar si vizitatori din strainatate veniti special pentru aceasta editie transilvaneana.

Lumea vinului s-a bucurat, de asemenea, de participarea unor personalitati din lumea sportului, de la celebrul atacant Adrian Mutu la sportivi din echipa de rugby a Universitatii Cluj.

Aceasta editie a RO-Wine Cluj a marcat si un numar record de participanti, biletele si locurile fiind epuizate la doar cateva ore de la deschiderea primei zile de festival. Toate veniturile obtinute din vanzarea de bilete sunt directionate catre sprijinirea refugiatilor din Ucraina.

„Le multumim producatorilor care au ales sa ne fie alaturi la RO-Wine Cluj 2022 si tuturor celor care  ne-au incantat cu prezenta lor weekendul, trecut la Chios Social Lounge. Asteptarile noastre au fost depasite, iar entuziasmul tuturor participantilor ne da energie pentru pregatirea urmatoarelor editii RO-Wine.
Ne dorim sa avem parte de zile linistite si sa ne revedem cu bine in luna mai, la RO-Wine – editia din Bucuresti, gazduita la Fratelli Studios”, au declarat Marinela Ardelean si Liviu Popescu, organizatorii RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES