21 de crame romanesti participa la Prowein 2024, cu finantare din resurse proprii

by Wines of Romania
0 Comment
yes, romanian makes wines.

Vinul romanesc isi croieste cu hotarare drumul catre piata internationala. Echipa formata dintr-o noua generatie de antreprenori, va expune vinurile romanesti la ProWein Düsseldorf (Germania), in perioada 10-12 martie 2024.

Cu o imagine fresh si unite sub sloganul „Yes, Romania Makes Wine.”, cele 21 de crame vor evidentia diversitatea si calitatea vinurilor romanesti pentru publicul international, la standul Romaniei de la ProWein, cel mai mare targ de specialitate din lume.

Participarea Romaniei a fost posibila cu sprijinul APEV Romania (Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri din Romania) si este finantata din resursele proprii ale cramelor participante. Selgros Romania s-a alaturat sustinerii acestui demers, in calitate de partener.

In cadrul targului, producatorii romani vor organiza mai multe evenimente de promovare, degustari si sesiuni de informare. Sloganul „Yes, Romania makes wine.”, va fi motivul central al masterclass-ului de exceptie, in cadrul caruia cele mai cunoscute soiuri romanesti, Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra, vor fi puse in valoare.

Masterclass-ul va fi sustinut de catre Valentin Ceafalau, jurnalist, degustator, comunicator si jurat la concursurile internationale de vinuri. Valentin a fost recunoscut pentru abilitatile sale de degustare, primind premiul „Benchmark Taster” la „Concours Mondial de Bruxelles” in 2019, iar in 2023 a castigat „Campionatul Mondial de degustare in orb” organizat de publicatia „La Revue du Vin de France”, in Provence, ca parte a Echipei nationale de degustatori.

Vizitatorii targului ProWein vor gasi standul Romaniei in Hall 13 (Stand D10), iar cele 21 de crame participante sunt: Aurelia Visinescu, Domeniile Averesti, Budureasca, Crama Ceptura, Caii de la Letea, Cotnari, Familia Darabont, Davino, Crama DeMatei, Domeniile Franco-Romane, Domeniul Bogdan, Dropia, Crama Girboiu, Crama Hermeziu, Jidvei, Liliac, Viile Metamorfosis, Murfaltar Vinul, Crama Oprisor, Crama Rasova si Domeniile Samburesti.

De 30 de ani, ProWein este cel mai important targ international de vinuri si bauturi spirtoase care acopera intreaga piata globala. Targul de la Düsseldorf ofera achizitorilor internationali si vizitatorilor, ocazia perfecta de a descoperi noile vinuri, noile produse de referinta pentru consumatori, dar si cele mai recente tendinte din sectorul vinurilor si bauturilor spirtoase.

APEV Romania (Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri din Romania) reuneste cei mai importanti exportatori de vinuri ai tarii noastre, cei care detin, impreuna, aproximativ 70% din totalul exportului romanesc de vinuri. Membrii sai detin, de asemenea, o cota de similara de aproximativ 70% din piata interna.

APEV Romania a fost infiintata in 2001 ca entitate legala nonprofit menita sa reprezinte, sa apere si sa promoveze drepturile si interesele membrilor sai, atat la nivel local, cat si international. In acest moment, APEV trece printr-o etapa de transformare sustinuta de catre un colectiv de vizionari, care vor sa repozitioneze imaginea vinului romanesc pe plan international. Avand un angajament pentru colaborare si inovare, misiunea APEV este multipla: sa consolideze pozitia vinurilor romanesti pe piata interna, sa cucereasca piata internationala de vin si sa repozitioneze brandul de tara al vinului romanesc pe plan mondial.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES