Hamangia, Darie, Domeniul Aristitei, Darabont – castigatorii concursului de vinuri BASF

by Wines of Romania
0 Comment

Finala concursul anual „Povesti cu vinuri romanesti”, organizat de BASF Romania, si-a desemnat castigatorii pe categorii de vin – alb, rosu, rose si spumant – dar si pentru categoriile speciale – cea mai buna coperta a catalogului si cea mai frumoasa eticheta de vin.

Crama Hamangia, Crama Darie, Domeniul si Crama Familia Darabont au fost castigatorii celei de-a noua editii a traditionalului concurs, in timp ce Elena Andris si-a adjudecat premiul pentru cea mai buna coperta, iar publicul a votat eticheta „Bob de Luna”, al Cramei Enocrama drept cea mai frumoasa eticheta a anului.

Prezentam mai jos comunicatul BASF:

BASF Romania prezinta castigatorii competitiei „Povesti cu vinuri romanesti” – Editia a IX-a

Cca. 145 de crame si 435 vinuri si spumante inscrise in editia 2024;

Crama Hamangia – Sauvignon Blanc, sec, 2023, Crama Darie – Syrah + Merlot, sec, 2023, Domeniul Aristitei, Cabernet Franc + Cabernet Sauvignon, sec, 2021 si Crama Darabont – alb, brut – cele mai bune vinuri si spumante ale acestei editii;

Bucuresti, 11 martie 2024

BASF Agricultural Solutions Romania, unul dintre cei mai mari furnizori ai pietei locale de produse pentru protectia plantelor, anunta castigatorii celei de-a IX-a editii ale concursului „Povesti cu vinuri romanesti”, desfasurat in perioada 8 februarie – 7 martie 2024, la nivel national.

Competitia se adreseaza viticultorilor mici si mijlocii din toata tara, cu suprafete cultivate de pana la 100 de hectare, dar si cramelor de vin spumant, care sunt jurizate doar in etapa finala a concursului.

In cadrul celor patru etape regionale pentru zonele Moldova, Oltenia si Prahova, Banat si Transilvania si Dobrogea si Buzau, juratii, formati din membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), au desemnat cele 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie (vinuri rosii, albe si roze). Finala nationala, ce a avut loc pe 7 martie a.c., a cuprins, astfel, 36 de vinuri, la care s-au adaugat 26 de vinuri spumante.

Astfel, pentru editia curenta, cei patru castigatori care au obtinut trofeul concursului, dar si marele premiu in valoare de 5.000 euro, au fost:

  • Categoria vinuri albeCrama Hamangia – Sauvignon Blanc, sec, 2023,
  • Categoria vinuri rosé – Crama Darie – Syrah + Merlot, sec, 2023,
  • Categoria vinuri rosii – Domeniul Aristitei, Cabernet Franc + Cabernet Sauvignon, sec, 2021,
  • Categoria vinuri spumante – Crama Darabont, alb, brut.

”Ne bucura ca aceasta initiativa a ajuns deja un concurs consacrat, iar interesul este tot mai mare, de la an la an. A fost un eveniment remarcabil, iar jurizarea s-a realizat, ca de fiecare data, conform standardelor internationale OIVV”, a declarat Robert Baicoianu, Sales Manager culturi horticole BASF Agricultural Solutions Romania.

In cei noua ani de organizare ai competitiei „Povesti cu vinuri romanesti” au fost inscrise peste 3.250 de vinuri si spumante distincte, din toate categoriile vizate, in timp ce valoarea premiilor a ajuns la un total de 149.000 euro, din 2016 si pana in prezent.

“Un concurs de exceptie! Iar frumusetea povestilor din pahare este, de fapt, o incantare pentru noi, cei care le jurizam. Din fericire, ne-a fost foarte greu, pentru ca vinurile au fost la un nivel foarte ridicat si ierarhizarea lor a fost dificila, dar asta nu face decat sa ne bucure. Calitatea vinului romanesc este intr-o continua dezvoltare, iar acest lucru se poate observa si in cifrele oficiale, care demonstreaza interesul din ce in ce mai crescut pentru aceasta licoare, nu numai la nivel national, dar si peste hotare, acolo unde ne luptam cu marii producatori ai lumii”, a declarat Georgel Costache, Vicepresedinte ADAR si Presedinte al Juriului „Povesti cu vinuri romanesti”.

Cea mai creativa coperta a catalogului „Povesti cu Vinuri Romanesti 2024”

Pentru al doilea an consecutiv, alaturi de juriul format din Matei Sandu – Profesor in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Sorin Sorasan – Ilustrator, si Alexandru Malaescu – Creative Partner Long Shot Creative Shop, BASF Romania a organizat concursul dedicat tinerilor studenti pasionati de desen si arta.

Competitia de creativitate si design a strans aproximativ 750 de lucrari, care au ajuns pe masa juriului specializat. Castigatoarea concursului si a marelui premiu, in valoare de 2.000 euro, este Elena Andris, absolventa a masterului de grafica publicitara si de carte din cadrul Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest, Timisoara.

Comunitatea BASF a votat cea mai frumoasa eticheta de vin

Ca in fiecare an, fanii paginii de Facebook a companiei au putut vota cea mai frumoasa eticheta a unei sticle de vin. Aceasta competitie a devenit si ea, la randul ei, o traditie, atat pentru producatori, cat si pentru utilizatorii platformelor de social media, care vor sa descopere noutatile cu care se prezinta in fiecare an cramele lor favorite.

Premiul comunitatii online a fost indreptat anul acesta spre eticheta ce apartine vinului “Bob de Luna“, al Cramei Enocrama.

”Ne bucura sa observam un interes tot mai mare fata de acest domeniu. Vedem viticultori mici, dar ambitiosi, vedem o crestere constanta a calitatii si suntem mandri sa fim parte a acestui efort de sustinere a fermierilor romani. Putem spune ca initiativa ”Povesti cu vinuri romanesti” este un concurs cu traditie, care poate fi un bun punct de sprijin pentru cramele aflate la inceput de drum, aducand in lumina reflectoarelor vinuri de calitate, ce merita cunoscute de publicul romanesc si nu numai”, a incheiat Mario Tomsić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania.

Despre BASF

La BASF, cream chimie pentru un viitor durabil. Combinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Peste 112.000 de angajati din Grupul BASF contribuie la succesul clientilor nostri in aproape toate sectoarele si aproape in fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in sase segmente: Produse chimice, Materiale, Solutii industriale, Tehnologii de suprafata, Nutritie si ingrijire si Solutii agricole. BASF a generat vanzari de 68,9 miliarde de euro in 2023. Actiunile BASF sunt tranzactionate la bursa din Frankfurt (BAS) si sub forma de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informatii suplimentare la www.basf.com.

Despre BASF Agricultural Solutions

Agricultura este esentiala pentru a pune la dispozitia unei populatii in crestere rapida hrana suficienta, sanatoasa si accesibila, reducand, in acelasi timp, efectele asupra mediului. Colaborand cu parteneri si experti in agricultura si integrand criteriul sustenabilitatii in toate deciziile de business, ajutam fermierii sa aiba un impact pozitiv pentru o agricultura durabila. De aceea, investim continuu in zona de cercetare si dezvoltare, conectand gandirea inovatoare cu actiunile practice din domeniu.

Portofoliul nostru cuprinde seminte si trasaturi genetice ale plantelor special selectate, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, solutii pentru gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, ne straduim sa gasim echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii si al generatiilor viitoare.

In 2023, divizia noastra a generat vanzari de 10,1 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES