Vinul saptamanii: Avincis Negru de Dragasani 2018

by Wines of Romania
0 Comment

Am mai scris și vom mai scrie: ne bucura enorm cresterea in popularitate a Negrului de Dragasani, faptul ca a iesit din podgoria natala si s-a raspandit, cu rezultate notabile, si in alte regiuni, dar ne bucura si mai mult felul in care se nasc, de la un an la altul, intrepretari tot mai diferite si mai expresive ale acestui soi. De la vinul rustic, vesel si fara griji, la versiuni intelectuale, extractive, gandite pentru perioade lungi de invechire, se pare ca nu exista nici un stil de vinificatie la care Negru de Dragasani sa nu se preteze.

Pentru ca se incepe unul dintre ultimele weekenduri calde ale anului, numai bun de iesit la aer, la padure, la munte sau la marginea orasului, am ales un vin perfect pentru o scurta evadare si pentru “reincarcat bateriile” – un Avincis Negru de Dragasani, chiar din inima podgoriei de bastina. Aflat la mijlocul drumului dintre expresiile descrise mai sus, este un vin elegant si complex, un portret de boem pur-sange. Note de prune, coacaze, cirese negre si rosii, cu nuante de piper, condimente si cacao – perfect atat pentru picnicuri mai elaborate (daca faceti gratar, puneti macar o bucatica de carne mai maturata sau baituita!), cat si de luat “la pachet” cand mergeti in vizita pe la prieteni.

AVINCIS este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri si lucrul bine facut, care a început înca din anul 1927. Atunci Maria si Iancu Ramniceanu, numit ofiter al armatei romane de Ionel Bratianu, au cumparat in Dragasani, un conac în stil neoromanesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti, inconjurat de vii.

In anul 2007, stranepoata lor Cristiana, alaturi de sotul sau Valeriu Stoica si de fiica lor Andreea, s-au reintors pe domeniul de familie si au avut revelatia miracolului viei, al vinurilor si al traditiilor locului.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES