Vinul Romanesc, la inaltime de Ziua Nationala a Romanilor 

by Wines of Romania
0 Comment

Bucuresti, 1 decembrie: Carrefour Romania celebreaza Ziua Nationala cu o premiera prin programul Deschidem Vinul Romanesc: alaturi de WizzAir a organizat prima degustare de vin romanesc in aer, pe ruta Venetia Treviso-Bucuresti, pentru toti romanii care se intorc acasa si turistii care ne viziteaza tara de ziua noastra. In plus, in parteneriat cu Aeroportul International Henri Coanda, romanii si turistii au fost intampinati astazi, la zona de sosiri din Bucuresti, cu o gama unica de vinuri romanesti. 

„Astazi am celebrat Ziua Nationala, romanii dar si vinul romanesc la inaltime, alaturi de alti 200 de romani si turisti care s-au bucurat de vinuri din soiuri autohtone disponibile in programul DVR de la Carrefour. Vinurile romanesti pot fi un motiv de mandrie pentru fiecare roman si pentru tara noastra, asa ca misiunea mea, ca Ambasador al programului DVR este sa il promovez cu fiecare ocazie.”, a declarat Marinela Ardelean, Ambasador al programului Deschidem Vinul Romanesc si expert international in vinuri. 

„Ne-am alaturat cu drag invitatiei Carrefour de a surprinde pasagerii zborului Venetia Treviso – Bucuresti din 1 decembrie cu o experienta unica si cu un vin romanesc, din soiuri autohtone – o degustare de vin in aer, sustinuta de Marinela Ardelean. Ramanem fideli pietei din Romania si oferim in continuare clientilor nosti cele mai bune optiuni de calatorie din si catre Romania la tarife low-cost, la bordul aeronavelor noastre moderne si sustenabile”, a spus Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

„Atunci cand deschizi un vin romanesc este imposibil sa nu fii mandru ca esti roman. Vrem ca acest sentiment sa cuprinda fiecare client care alege sa puna un vin romanesc pe masa de 1 decembrie si nu numai si suntem mandri ca programul unic al Carrefour, Deschidem Vinul Romanesc, aduce o noua premiera in Romania si peste hotare.” a declarat Narcis Horhoianu, Chief Marketing Officer Carrefour Romania.

Deschidem Vinul Romanesc, programul unic in lume initiat de Carrefour Romania, continua misiunea de a promova vinul romanesc mai ales de Ziua Nationala a Romaniei si deschide sezonul festiv cu vin si spumant autohton. Peste 200 de pasageri care au sosit astazi in tara, din Venetia Treviso, au ciocnit un pahar de vin in cinstea tarii, in timpul zborului, inainte sa ajunga pe meleagurile natale si au descoperit povestea vinului romanesc alaturi de Marinela Ardelean, Ambasadorul programului. De asemenea, alte celebritati i-au servit pe cei imbarcati cu soiuri autohtone, sarbatorind aceasta zi importanta la inaltime. Odata ajunsi pe Aeroportul International Henri-Coanda, romanii si turistii au fost intampinati in zona de sosiri de un somelier care i-a invitat sa descopere gustul autentic al podgoriilor romanesti si sa celebreze impreuna Ziua Nationala. Oamenii nu si-au putut stapani emotiile, fiind placut surprinsi de aceste momente si vizibil cuprinsi de bucuria ca au ajuns acasa si pot ciocni un pahar alaturi de cei dragi. 

Deschidem Vinul Romanesc a facut o traditie din a promova vinurile romanesti mai ales cu ocazia Zilei Nationale. In 2021 a organizat in premiera o degustare de vinuri in renumitul Times Square, iar in 2022 comunitatea de business si distribuitori din Italia au putut degusta cele mai bune vinuri romanesti la Ambasadei Romaniei la Roma. Si in acest an programul se alatura Ambasadei Romaniei la Roma si Ambasadei Romaniei la Paris pentru a celebra cu vin din DVR atat Ziua Nationala, cat si faptul ca anul 2023 este un an record pentru Romania care ocupa locul 4 la cresterea productiei de vin in lume. 

De la debutul din 2019, peste 200 de etichete exclusive s-au creat in cadrul programului de catre crame reputate, unele dintre acestea fiind premiate la concursuri internationale de vinuri precum International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards. Programul este disponibil in magazinele Carrefour din tara si online pe www.deschidemvinulromanesc.ro

Despre Deschidem Vinul Romanesc

Deschidem Vinul Romanesc este un program national pe termen lung, dezvoltat de Carrefour Romania, cu misiunea de a sprijini industria vinului romanesc si de a pune Romania pe harta internationala a vinului. Expertii in vin ai programului calatoresc in tara vizitand crame, de la cele mai cunoscute marci, pana la micile afaceri ale familiilor de producatori locali, in cautare de noi vinuri pe care sa le promoveze la nivel national. Dupa ce acestia degusta si selecteaza vinurile, consultantii programului sprijina vinificatorii in eforturile de branding, promovare si distributie, pentru a patrunde cu succes in retailul modern. 

De la debutul din 2019, peste 200 de etichete s-au alaturat programului, unele noi in retail, unele vandute exclusiv in Carrefour la nivel national si unele premiate la concursuri internationale de vinuri, precum International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards.  

Pentru mai multe informatii, vizitati: www.deschidemvinulromanesc.ro.

Despre Carrefour

Carrefour Romania ofera clientilor sai un univers de posibilitati de a face cumparaturi in siguranta: direct in cele peste 400 de magazine din tara, unde, cu aplicatia Carrefour si casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapida si usoara sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasa sau Click & Collect: www.carrefour.ro si platformele BRINGO si Glovo, disponibila gratuit in Google Play si App Store.

Carrefour sustine comunitatile in care activeaza prin programe si initiative nationale pe termen lung, cu impact pozitiv in societate, in ansamblul ei: Cooperativa Agricola Varasti, prima de acest gen fondata de retailer in Romania, Deschidem Vinul Romanesc si Crestem Romania BIO, in cadrul careia a introdus in premiera in Romania, eticheta „in conversie la bio”. In plus, Carrefour a sustinut atat financiar cat si prin transfer de expertiza, infiintarea Fundatiei pentru Dezvoltarea Agriculturii, organism independent care isi propune sa contribuie la o schimbare sistemica a sectorului legumicol din Romania. Totodata, a lansat programul Act For Good, care transforma cumparaturile intr-o experienta personalizata cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping, si nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot si beneficia de reduceri si oferte personalizate.

Ducand mai departe grija pentru comunitate si mediul inconjurator, Carrefour Romania deruleaza Punem Pret pe Plastic, un program de economie circulara adresat reducerii cantitatii de ambalaje din plastic si introducerii plasticului intr-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire si reciclare. De asemenea, compania a introdus pungile biodegradabile si compostabile alaturi de o gama extinsa de produse biodegradabile, realizeaza programe de colectare selectiva si deruleaza initiative de incurajare a bunelor obiceiuri. Acestor initiative li se adauga contributia de peste un deceniu la Banca de Alimente – Crucea Rosie si suportul pentru multe alte programe prin care sustine comunitatile vulnerabile si reduce risipa alimentara. 

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES