Valdo Invest prezinta noi tehnologii la Indagra 2023

by Wines of Romania
0 Comment

Valdo Invest, lider de piata in echipamente de tehnologie alimentara si de vinificatie va participa la expozitia Indagra 2023, care va avea loc in complexul expozitional Romexpo, intre 25 si 29 octombrie. Produsele inovative ale Valdo pot fi vizitate zilnic, in pavilionul B2, la standul 43A.

Pentru industria vinului, numele Valdo Invest este sinonim cu un parteneriat de incredere, pentru tot fluxul tehnologic al procesului de vinificatie, de la receptia strugurilor, desciorchinare, zdrobire, presare, fermentare, stocare, pana la stabilizare, tratare si controlul temperaturii procesului de vinificatie si a mediului ambiental.

Doar in 2023, Valdo a condus un proces masiv de retehnologizare a Tohani Romania, care a beneficiat de actualizarea intregului flux de productie. De un proces similar, dar la alta scala, a beneficiat si Crama Liuta din Babadag, iar implementari de tehnologie au mai avut loc la numeroase alte crame, mici sau mari, de la Samburesti si Rasova la Pivnita Savu, Vanju Mare, Casa de Vinuri Crucianu sau Crama Sarba. In premiera in Romania, Cramele Recas au instalat, cu sprijinul Valdo, doua vase cu o capacitate de un milion de litri fiecare.

De-a lungul timpului, Valdo Invest a gestionat nenumarate proiecte tehnologice, pentru crame de toate dimensiunile, de la Jidvei, Recas, Cotnari, Via Viticola Sarica Niculitel, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Samburesti, Alexandrion Group sau Tohani Romania, la Crama Teodor, Crama Ratesti, Pivnita Savu, Domeniile Blaga, Vitis Metamorfosis, Crama Pandora, Tenuta Odobesti, Alira sau SCDVV Pietroasa.

La Indagra 2023, Valdo Invest va prezenta modele noi de vase de vinificatie, un nou model de autoclava pentru vinuri spumante, modele noi de fermentatoare si noua presa Puleo, cu protectie de gaz.

„In Romania, sunte create conditiile pentru realizarea de vinuri de calitate, cu ajutorul investitiilor si a programelor de finantare existente. Sper sa vedem toate investitiile recente ale producatorilor traduse in vinuri cu personalitate, cu tipicitate, fidele terroir-ului, pentru ca am observat o usoara tendinta de a da vinurilor o nota generala. Noi suntem mereu aici pentru producatori, cu o echipa de profesionisti, dar si cu suflet – facem foarte bine ceea ce facem pentru ca ne si place ceea ce facem”, spune Liviu Nastase, co-proprietar Valdo Invest.

Partenerii si vizitatorii Valdo Invest sunt invitati la o degustare de vinuri din cramele care beneficiaza de expertiza Valdo, sustinuta de Marinela Ardelean vineri, 27.10. Vor fi degustate vinuri de la SCDVV Pietroasa (Rezerva Tamaioasa Romaneasca si Feteasca neagra Research & Innovation), Crama Bratu (Traviata si Feteasca neagra 2020), o Feteasca neagra Apogeum si spumantul Dolette de la Tohani Romania.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES