RO-Wine 2022, record de vizitatori din toata Lumea

by Wines of Romania
0 Comment

Un weekend de toamna colorat si efervescent a marcat cea de a 14-a editie a evenimentului RO-Wine. 

Pe 15 și 16 octombrie 2022 si-au dat intalnire la Fratelli Studios Bucuresti, 150 de producători de vinuri Premium și superPremium din România și din toată lumea, o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne, spumante Prosecco, vinuri bio si biodinamice, insotite de produse ‘gourmet’, bere ’craft’ si cafea din cele mai alese specialitati.

Vinuri din toate colturile Lumii si personalitati marcante din lumea vinurilor

Vinurile din România, Republica Moldova, Italia, Franta, Spania, Noua Zeelanda, Argentina, Chile, SUA, Georgia, Portugalia si multe altele, au fost reprezentate chiar de catre proprietarii cramelor si oenologii din spatele etichetelor, care au venit special la RO-Wine pentru a le spune celor peste 6.000 de vizitatori povestile lor. 

Una dintre aceste personalitati din Lumea Vinului, celebrul jurnalist si om de televiziune italian Bruno Vespa (a cărui emisiune este supranumita „a treia camera a Parlamentului” din Italia), si-a prezentat vinurile atat la standul de producator, cat si prin masterclass-ul „Primitivo – The King of Puglia”, pe care l-a sustinut cu sala plina.

Evenimentul s-a bucurat de un numar impresionant de vizitatori, pentru care au fost deschise aproximativ 10.000 de sticle, in cele doua sali de degustare, dar si in cadrul programului de masterclass-uri.

RO-Wine 2022 (4)

Asocierea vin – mancare a fost incantatoare

Cantine de Nicolai a incantat publicul cu slanina si pateu de vita aduse din Maramures, croissant-uri si paine calda. Alaturi de reprezentantii pietei HoReCa autohtone, la Festival si-au facut simtita prezenta si importatori de vin din Canada, Spania, Anglia si Olanda, alaturi de vizitatori din toata tara si din strainatate, veniti special pentru RO-Wine.

Vinul si muzica desavarsesc impreuna o opera de arta

Printre opere de arta si sticle rarisime, participanti au avut placerea sa descopere peste 800 de etichete de vin, care mai de care mai atragatoare prin designul original si povestile lor.

La finalul Festivalului, un plus de bucurie a fost adus de momenul live sustinut de catre saxofonistul Daniel Puccio, venit special din Statele Unite pentru a celebra alaturi de noi inchiderea sezonului de evenimente RO-Wine din anul 2022.

Parteneri RO-Wine 2022:

Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, Aqua Carpatica, Chef&Sommelier, Courtyard by Marriott, Phoenix Media si partenerilor media: Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, Cariere, IQads, Trends HRB.

DESPRE RO-Wine

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton de vin orientat exclusiv catre piata vinurilor premium si de lux. Pana in prezent RO-Wine a reusit sa aduca impreuna cateva dintre cele mai exclusiviste crame din lume si au propus in fiecare an selectii de vinuri rare sau greu accesibile, expuse spre degustare publicului vizitator. Festivalul ofera an de an interactiune directa cu operatori HoReCa premium, cat si interactiunea cu pasionati de vin.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES