Profesionisti ai vinului din opt tari si-au infiintat propriul campionat european de fotbal

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Campionatul european al echipelor de fotbal formate din viticultori, Vino Euro, s-a desfasurat, in perioada 1-4 iunie 2022, in Cehia. Cele opt tari participante au fost Republica Ceha (FC Czech Wine Team), Germania  (WEINELF), Slovenia  (Vinska Reprezentanca Slovenije), Elvetia  (Schweizer Fussball Weinteam), Austria  (Winzer Team), Ungaria  (The Hungarian Winemakers National FT), Portugalia  (Seleçao do Vinho Portugal) si Italia  (11 Del Vino).  Echipele sunt membre ale Uniunii Echipelor Nationale Europene de Fotbal ale Vinificatorilor  (UENFW) din 1 iulie 2018.

„Vinul si fotbalul pot depasi toate barierele lingvistice si sociale si dorim sa contribuim la o Europa libera, pasnica si prietenoasa. Eu si prietenii mei din opt natiuni diferite suntem voluntari dedicati acestei cauze”, declara Robert Lönarz, presedinte UENFW si manager de campus al Universitatii Hochschule Geisenheim, pentru site-ul UENFW, in momentul infiintarii competitiei.

Pe langa vinificatori, au fost eligibile pentru a participa la VINO EURO 2022 persoane ale caror profesii sunt legate de vin (somelieri, proprietari de vii etc.). Fiecare echipa a fost formata din cel putin 50% angajati ai intreprinderilor viticole si nu mai mult de 50% angajati din alte sectoare, a caror activitatea principala este legata de vin. Nationalele au avut dreptul sa selectioneze in echipa un singur fost jucator profesionist, dar si un asa-zis un „non-atlet” –  o persoana publica, de preferat cu mare expunere in mass-media (artist, politician, etc.), din ratiuni publicitare.

Si pentru ca evenimentul a fost un bun prilej de a face schimb de informatii profesionale, organizatorii i-au invitat pe cei circa patru sute de profesionisti ai vinului sa participe la o conferinta internationala, in 2 iunie, la Mikulov, conferinta cu tema „Vinul, cu moderatie”. Discutiile s-au concentrat pe patru teme: Sanatate – aspectul pozitiv al consumului moderat de vin, din punct de vedere medical; Economie – importanta viticulturii in economia nationala a fiecarei tari, comert si relatii internationale; Mediu – beneficiile viticulturii pentru sol si importanta unor forme responsabile de agricultura; Cultura – rolul viticulturii intr-un context istoric, luand in considerare cultura si traditiile.

 VINO EURO 2022, in cifre

Pentru a intelege mai bine ce a insemnat acest campionat european de fotbal al viticultorilor, iata cateva cifre ale VINO EURO 2022 puse la dispozitie de organizatori: 

  • opt tari participante;
  • 18 meciuri internationale;
  • peste trei sute de jucatori si membrii ai echipelor;
  • peste 200 de vinificatori reprezentand importante regiuni viticole ale Europei;
  • peste 2.000 de sticle de vin deschise pentru degustari.

In finala, vinificatorii din Moravia i-au invins pe colegii sloveni cu 6:1, adjudecandu-si trofeul VINO EURO 2022. 

Indraznim sa credem ca, daca ar fi fost afiliata la asociatia europeana de fotbal a viticultorilor, o echipa romaneasca nu s-ar fi facut de rusine. Sau, ma rog, ar fi putut face o figura mult mai frumoasa decat echipele profesioniste romanesti in cupele europene; ori, de ce nu, ar fi facut uitate actualele (contra)performante ale nationalei. Argumente? Printre proprietarii de crame autohtoni se numara fosti fotbalisti de marca precum George Tucudean (Crama MaxiMarc), Mircea Ardelean (Domeniul Miranic) sau Adrian Anca (Crama Anca).

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES