Domeniul Bogdan devine partener Wines of Romania

by Wines of Romania
0 Comment
Domeniul Bogdan

Domeniul Bogdan, unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri organice din Romania se alatura misiunii Wines of Romania. Multumim pentru incredere! Impreuna, ducem vinul romanesc in lume!

„Este o asociere normala. Print tot ceea ce facem, ne racordam celor mai noi si celor mai etice practici din viticultura si vinificatia europeana si, normal, ne dorim acelasi lucru ca Wines of Romania, sa atragem atentia asupra calitatii vinurilor romanesti. Avem un capital enorm, si in sol, si in soiuri autohtone sau in felul in care se se manifesta soiurile internationale in podgoriile noastre, iar vinurile romanesti sunt gata sa fie infatisate lumii”, spune Oana Anton, Marketing Manager Domeniul Bogdan.

Domeniul Bogdan: Import de excelenta profesionala

O alta veste importanta pentru iubitorii de vin din Romania este ca echipa Domeniului Bogdan s-a imbogatit recent, printr-un important adaos de experienta si profesionalism – crama a semnat colaborarea cu Derenoncourt Consultants, una dintre cele mai influente echipe de oenologi si viticultori la nivel global.

„Derenoncourt Consultants incarneaza noua generatie de consilieri viticoli si vinicoli. Viziunea globala este cea care, fara indoiala, reprezinta principala specializare a Derenoncourt Consultants. Identitatea vinului se defineste prin observarea locului unde se nasc strugurii, notand cu atentie fiecare detaliu, luand in considerare solul si subsolul, orientarea randurilor de vita-de-vie si a climatului.

Prin stabilirea unui ethos a productiei de vin adaptat podgoriei insesi, producatorul poate obtine struguri capabili sa isi dezvaluie adevaratul caracter si vinuri unice, care isi povestesc istoria. Oamenii vin si pleaca, pamantul ramane in acelasi loc” este citatul prin care Stephane Derenoncourt rezuma filosofia companiei sale.

Un chitarist la Domeniul Bogdan

Numit „noul Michel Rolland” de catre Jancis Robinson, Stephane Derenoncourt este un autodidact a carui poveste este exact opusul povestii clasice a unui oenolog de succes. Daca o poveste standard presupune experienta de generatii, transmisa din tata-n fiu, cu o copilarie petrecuta printre randurile de vie, experienta castigata in crama, eventual chiar de dinaintea studiilor de specialitate, Stephane Derenoncourt se numara printre putinii care au inceput de la zero si au invatat din mers.

Conform portretului publicat de Jancis Robinson in 2004, Stephane, fiu de muncitor, a ajuns in Bordeaux cu autostopul pentru a fi impreuna cu iubita sa din acea vreme. I-a placut clima, s-a stabilit in zona si, in 1982, si-a gasit de lucru intr-o podgorie din Fronsac, dupa care si-a petrecut urmatorul deceniu cantand la chitara si muncind sezonier la crame. In 1990 ajunge in Saint Emillion si incepe, pentru prima oara, sa fie interesat de partea de vinificatie, dupa ce primeste o slujba in crama Chateau Pavie Macquin. 

Cu o recolta 1993 excelenta, in pofida unui an putin remarcabil, „tanatul cu parul lung” atrage atentia specialistilor iar Derenoncourt primeste o oferta din partea luui Stephen von Neipperg, proprietarul Château Canon La Gaffeliere – daca numele va suna cunoscut, este pentru ca face parte dintre investitorii care au infiintat Enira in Bulgaria si Alira in Romania.

A urmat succesul rasunator al primei editii La Mondotte, din 1996, un „super-cuvee” la care von Niepperg visase si pe care Derenoncourt l-a transformat in realitate. Din acel moment, de la crame „premiere grand cru classe” la vinurile lui Francis Ford Coppola, tot ce a atins Stephan Derenoncourt s-a transformat in aur. A ajuns sa colaboreze cu cele mai importante nume din domeniu, inclusiv guru-ul Michel Rolland, cu care a fost comparat, iar povestea sa a fost deja spusa in carti-reper ale industriei. A refuzat nenumarate contracte, in Europa si in lume, pentru ca vrea sa urmareasca singur cum evolueaza vita-de-vie.

Domeniul Bogdan are deja un istoric de consultanti de top

Pe de alta parte, Domeniul Bogdan nu este la prima relatie cu o figura marcanta a lumii vinului. Directia cramei, implementarea directiei biodinamice si intregul management al celor peste 150 de hectare au fost rezultatul colaborarii cu regretatul Phillipe Cambie, cel despre care Robert Parker spunea ca, daca s-ar face o echipa a celor mai buni viticultori din lume, ar trebui sa fie chemat pe post de antrenor. In aceeasi echipa de specialisti internationali a fost cooptat si dr. Leonello Anello (vezi un interviu exclusiv acordat Wines of Romania aici:  https://www.winesofromania.com/domeniul-bogdan-romania-dobrogea-medgidia/), garant international al sistemului de certificare „Vini Biodinamici” si considerat fondator al biodinamicii moderne.

Certificarea de Ecologic a Domeniului Bogdan a fost obtinuta in 2016, de la Austria Bio Garantie, Organism de Inspectie si Certificare activ inca din 1994.

“In 2022, echipa Derenoncourt a auditat integral Domeniul Bogdan. Au fost analizate, parcela cu parcela, tipurile de sol si subsol, calitatea si evolutia plantelor, s-a notat totul in cele mai mici amanunte, dupa care au fost formulate indicatii clare pentru ceea ce trebuie facut. Ce se intampla acum la Domeniul Bogdan este o imbinare foarte eleganta de bucurie, placere, matematica si stiinte exacte. Ne bucura faptl ca am putut atrage in proiectul nostru o companie de asemenea calbru, care lucreaza foarte aplicat – in afara de intalnirile periodice cu asociatii din firma, avem un consultant dedicat, care vine lunar sa urmareasca dezvoltarea vitei-de-vie” adauga Oana Anton.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES