Nu cititi, nu este o stire! Gramofon nu are petrecere!

by Wines of Romania
0 Comment

Nici un text jurnalistic nu poate incepe cu o negatie. Deci acesta nu este un text jurnalistic. Daca era, va invitam la petrecerea data de Gramofon Wine de Infloritul Vitei-de-Vie, sa ciocnim un pahar de Chardonnay sau de Feteasca neagra, ceea ce nu vom face, pentru ca biletele sunt deja epuizate. Daca sunteti printre norocosii care au prin bilet, poate ciocnim, totusi, un pahar pe 20 mai, langa cei mai faini lautari ai momentului, Taraf de Caliu. 

Asa ca vom face „next best thing”, pentru ca cititorii Wines of Romania merita tot ce e mai bun, si anume sa va anuntam ca urmatoarea mare petrecere de la Gramofon va avea loc (abia) pe 8 iulie – Gramofon Jazz & More, cu Alex Sipiagin Quartet* (vezi si nota de la final!) si Melissa Tham, urmati de Gramofon Special Crew. Biletele nu sunt inca disponibile, evenimentul nu este anuntat si promovat inca, asa ca, daca ii sunati pentru rezervari, trebuie sa le spuneti ca ati aflat de la noi. Nu, nu avem coduri de reducere pentru ca, sincer, oricat ar costa un eveniment la Gramofon Wine, intotdeauna veti primi mult mai mult. Acum, pe bune, credeti ca poate sa stea Marcel Pascu si sa se uite cum canta niste oameni faini jazz in ograda lui, fara sa puna si el mana pe saxofon si sa se alature petrecerii? Sau il vedeti pe Marcel Vulpoi inchis in birou, adunand si scazand numere, in loc sa mearga din om in om, spunand bancuri si interesandu-se, discret, care vin va place mai mult si de ce?

Pentru urmatoarea afirmatie, trebuie sa ne credeti pe cuvant: vinul este cel mai bine inteles la el acasa. Pe pamantul lui, in aerul in care a crescut, cu mancarea locului si langa oamenii care l-au facut. Nici o degustare in orb, nici o medalie la concursurile internationale, nici o cronica de revista sau de magazin online nu poate explica un vin mai bine decat degustarea la crama. Si ne bucuram sa putem spune ca vinurile de la Gramofon nu sunt nascute doar din soare, vant, atentie si pamant, ci sunt nascute si din cheful de petrecere al lui Marcel Vulpoi, si din sufletul plin de muzica al lui Marcel Pascu, ba chiar si din rasetele voastre, ale celor care umpleti curtea cramei la petreceri. Chiar credeti ca strugurii aia care asculta muzica si va aud razand nu cresc si ei, la randul lor, mai bine, mai veseli, mai plini de viata? Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Asa ca nu incercati sa veniti pe 20 mai la Gramofon Wine, la petrecerea de Infloritul Viei, dar macar sa ne organizam din timp si sa ne vedem pe 8 iulie. La jazz, la mancare buna si un pahar de vin plin de vorbe. La o Feteasca neagra de poveste, mai dulce sau mai sec, dupa cum va place. La un pahar de Chardonnay, din una sau mai multe dintre cele cinci clone diferite de Chardonnay ale cramei. Nu va speriati, nu e nimic complicat, o sa va explice Marcel Pascu exact ce stie sa faca fiecare strugure si cum se fac asamblajele astfel incat fiecare vin sa isi spuna propria poveste. 

*Alex Spiagin este un muzician de top, care a colaborat cu artisti precum Michael Brecker, Chris Potter, Eric Clapton si orchestrele Gil Evans, George Gruntz, Mingus Big Band, Thelonious Monk Big Band, Dave Holland Big Band. In 2003, a inregistrat cu Quindectet-ul lui Michael Brecker si a realizat un turneu cu Sextetul Michael Brecker. A colaborat, de asemenea, cu Eric Clapton, Dr. John, Aaron Neville, Elvis Costello, Michael Franks, Dave Sanborn, Deborah Cox, Gonzalo Rubalcaba sau cu legendarul producator Phil Ramone.

Video Source: Facebook Gramofon Wine

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES