RO-WINE | The International Wine Festival of Romania

by Wines of Romania
0 Comment
Ro-Wine

1.000 de vinuri, trei sali, trei zile si un festin „made in Italy” sunt ingredientele celei mai complexe editii RO-Wine de pana acum.

De la infiintare si pana astazi, fiecare editie a festivalului RO-WINE din Bucuresti a stabilit noi si noi recorduri, de la numarul de participanti la numarul de vizitatori sau, implicit, cel de sticle deschise. Inainte de a-si deschide portile, editia din aceasta primavara detine deja recordul pentru cele mai multe etichete participante – peste o mie. Acum, cand numaram orele pana la deschiderea oficiala, cele mai multe sticle sunt deja asezate in frigidere, asteptand sa isi cucereasca noi admiratori.

Este prima editie de trei zile, iar suprizele se vor tine lant. Doritorii de noutati vor avea, din nou, ocazia sa descopere nu doar crame nou infiintate, ci si producatori internationali prezenti in premira in Romania. Cei care doresc sa isi aprofundeze cunostintele pot participa la unul (sau mai multe) dintre cele noua masterclass-uri organizate de producatori de top. Scriem o bucatica de istorie in timp ce Domeniile Prince Matei se transforma in Crama DeMatei si lanseaza noi game, Patima si Migala, dar si gustam un strop de istorie, cu Fetestile negre de la SERVE, fondatorul cramei, Contele Guy de Poix fiind primul mare promotor al acestui soi.

Toti cei care apreciaza gusturile italiene si aromele rafinate se vor putea bucura de o selectie exclusiva de specialitati producatorilor la salonul Gustul Italiei organizat de ICE – Agentia Italiana pentru Comert Exterior, majoritatea prezente in premiera in Romania. Intreaga expozitie este construita ca un adevarat festin dedicat mancarii si vinului care au facut Italia faimoasa in intreaga lume. Vor participa producatori de vin, ulei de masline, branzeturi si delicatese regiuni consacrate – Veneto, Puglia, Toscana, Emilia-Romagna, Campania, Sicilia, Piemonte, Lazio sau Abruzzo.

„Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si indicatie geografica recunoscute de Uniunea Europeana – 847 – inca o dovada a calitatii produselor, dar, mai ales, a legaturii puternice dintre excelenta produselor agroalimentare italiene si regiunea de origine. Ne bucuram sa constatam ca publicul din Romania are in prezent o atentie si un interes deosebit fata de produsele agroalimentare italiene de top”, a declarat ambasadorul Italiei la Bucuresti, Excelenta Sa Alfredo Maria Durante Mangoni.

“La RO-Wine este locul in care simt, descopar sì ma bucur de progresul continuu al publicului iubitor de vin din Romania. Drept dovada sta faptul ca noi, ca firma expozanta, am crescut in fiecare an ca prezenta, spre bucuria partenerilor pe care ii reprezentam. Publicul RO-Wine este un public educat, care intelege consumul de vin, de asemenea este remarcabila participarea reprezentantilor industria horeca. Si surprinzator, vad mereu multi tineri, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Este un festival aliniat noilor tendinte de organizare si logistica, net superior altor evenimente similare”, spune Carmen Savu, co-proprietar ParmaFood. 

Si la aceasta editie ne bucuram de participarea Carrefour, prin programul Deschidem Vinul Romanesc (DVR), o initiativa care a pornit din increderea in puterea de brand national a vinului romanesc, intai ca un sprijin pentru producatorii locali si pentru iubitorii de vin, apoi devenit una dintre cele mai relevante selectii de vinuri exclusive din Romania. Peste 10 soiuri autohtone pot fi descoperite la standul DVR pe parcursul celor 3 zile de festival.

Tot la RO-Wine veti avea sansa sa deveniti primii care gusta vinurile Cramei Strehan, cel mai nou producator de vin din Dealu Mare. “Participarea noastră la RO Wine reprezinta debutul Cramei Strehan pe piata vinurilor din Romania. Le mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea de a ne afla pe lista expozantilor, ocazie cu care lansam oficial prima noastră gama de vinuri”, anunta Vasile Ene, proprietarul cramei.

Vineri, la ora 14.00, desfacem primele sticle!

Va asteptam si – nu uitati! – daca lucrati in industria horeca, accesul este gratuit, in baza inregistrarii pe site-ul festivalului – https://romaniawinefestival.com.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES