Ep. #17 Despre vin, consum moderat si excese cu dr. Hayat Memiș

by Wines of Romania
0 Comment

Efectele benefice si mai putin benefice ale consumului de vin, alaturi de dr. Hayat Memis

Despre efectele benefice si mai putin benefice ale alcoolului au curs rauri de cerneala si s-au inregistrat mii de ore de emisiuni. Cumva, insa, si acest subiect pare sa fi cazut sub incidenta polarizarii care separa totul in alb si negru. Este vinul bun pentru sanatate? Este vinul antioxidant? Da vinul dependenta?

Am vrut sa aflam si noi raspunsuri clare, asa ca am cautat un medic de top care sa nu fie partizan al niciunei parti, iar cautarea noastra ne-a condus la Hayat Memis, o tanara cardiolog cu o prezenta extrem de discreta, dar despre care cea mai simpla cautare arata ca a facut parte, cu doi ani in urma, din echipa care ca castigat Concursul European de Cazuri Clinice Simulate.

Astazi isi imparte timpul intre Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde este atat medic cat si cercetator, si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria. A rezultat un dialog plin de informatie nepartinitoare, din partea unui doctor care nu interzice nimic, ci doar recomanda – o atitudine inca rara. Asa ca, dragi prieteni ai vinului, daca vreti sa aflati despre:

  • Relatia dintre vin, melatonina sau endorfine,
  • Ce inseamna cu adevarat echilibru alimentar,
  • Ce este si ce face alcool dehidrogenaza,
  • De ce femeile ar trebui sa consume mai putin alcool decat barbatii,
  • De ce nu e bine sa consumati fructe atunci cand beti vin sau alte bauturi cu continut de alcool,
  • De ce nu prea difera excesul ocazional si cel regulat de alcool,
  • Prin ce seamana excesul de carbohidrati sau cel de proteine cu cel de alcool,
  • Care sunt categoriile cele mai vulnerabile in fata dependentei de alcool,
  • Cum se depisteaza dependenta de alcool,

atunci singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa urmariti noul nostru episod din podcastul Wines Of Romania. O investitie de mai putin de 30 de minute intr-o viata mai sanatoasa si mai buna!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES