Afla de la Paolo Mennini ce au in comun Dragasani si Toscana

by Wines of Romania
0 Comment
Interviu Paolo Mennini

 Paolo Mennini: „Am visat ca am fost aici”

Crama Mennini, care poarta numele fondatorului sau, Paolo, este unul dintre acele locuri despre care se poate spune fara ezitare ca s-a nascut dintr-un vis. De fapt, acesta este si motto-ul lui Paolo Mennini: „Am visat ca am fost aici”.

Nascut in alt loc de vis, Toscana, si dupa ce a calatorit prin toata lumea, a descoperit Dragasaniul si spune ca nu s-a mai putut desparti de acest loc, unde petrece acum 80-90% din timp.

Inainte de a investi in vin, Paolo Mennini a avut afaceri de succes in zona industriala, transformand ruinele fabricii din Targoviste intr-unul dintre cei mai mari producatori de bara de otel din lume. Afacerea detinuta intre 2000 si 2014 i-a permis sa creeze in Colibasi un mic paradis, pe care orice iubitor de vin ar trebui sa-l aiba pe lista de locuri de vizitat.

Dragasani seamana bine cu Toscana, spune Paolo Mennini

Podgoria de 70 de hectare se intinde pe o parte din fosta suprafata a Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Vitivinicola Dragasani, locul unde s-a nascut Novac si Negru de Dragasani, soiuri de struguri cu o popularitate in continua crestere in ultimii ani. Tot aici, Cramposia cea rustica si-a gasit o expresie mai complexa, pe care o numim astazi Cramposie selectionata si care a devenit unul dintre simbolurile vinului oltenesc.

Despre Dragasani, Paolo Mennini spune ca seamana bine cu Toscana sa natala, atat ca relief, cat si din punct de vedere al climei: „Aici, in Dragasani zona este deluroasa si seamana cu Toscana si, in plus clima de aici este similara cu cea din Toscana.

Clima din Romania este chiar mai buna, pentru ca este mai uscata. Exista o afinitate deosebita intre Toscana si Dragasani: clima, mediu, temperatura. Dupa crearea spatiului de care aveam nevoie si dupa o viata de lucru in companie si peste tot in lume, pensionarea aici, in Dragasani este cu siguranta un lucru frumos.

Si de aceea motto-ul nostru spune, "am visat ca am fost aici. De fapt, daca ma intreaba cineva cat timp petrec aici, raspund ca 80% din timpul meu locuiesc aici, chiar 90%, pentru ca este un loc care imi place foarte mult”, spune fondatorul cramei.

Crama Mennini va fi lasata mostenire fiului, Valentin Jambru

Pentru ca a ajuns sa-i considere pe oamenii din jurul sau parte a unei familii „extinse”, Paolo Mennini are un sfat pentru cei care si-au facut o parere despre romani si Romania doar pe baza celor citite in ziare sau auzite la televizor: „I-as spune sa nu asculte palavrageala pe care o aude in jur: asta este cel mai nebunesc lucru pe care il poate face o persoana”.

Despre crama pe care i-o va lasa mostenire fiului sau care, la 30 de ani, incepe sa invete mersul lucrurilor dintr-o podgorie, Paolo Mennini spune ca „acest loc merita sa continue intr-un anumit fel, (…) si sa-i faca pe oameni sa le arate ce putem face impreuna. Sa bei un vin bun, plin de calitati… Si sa nu uitam ca aceasta zona a facut parte dintr-o statiune de cercetare, iar istoria vinului in acest loc s-a nascut acum 300 de ani.

Prin urmare, este clar ca o continuare a traditiei si demonstrarea faptului ca se poate face un anumit vin este un semn bun, mai ales ca lumea intelege ca Romania a facut pasi mari in calitatea vinului si a primit premii din toate partile”.

Mai multe despre Crama Mennini despre fondator si despre regiunea Dragasaniului puteti descoperi in interviul oferit de Paolo Mennini in exclusivitate pentru Wines of Romania.

Vinurile pe care vi le recomandam sunt: Moments Rose Pinot Noir & Negru de Dragasani 2021, La Reve Sauvignon Blanc 2021, Paolo Mennini Negru de Dragasani 2018, Irrumo Spumant.

Crama Mennini intrare

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES