Turism vinicol in jurul lumii. WineBox: un hotel nonconformist, din Valparaiso

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Daca iubiti vinul, ajungeti in Chile si va doriti o experienta unica, cel mai interesant hotel tematic este WineBox, din orasul Valparaiso, oras-port situat pe coasta Pacificului, la 120 de kilometri de capitala Santiago. 

Hotelul de trei stele, inaugurat cu doar patru ani in urma, este situat la cinci minute de mers pe jos de centrul orasului. A fost construit din 25 de containere maritime dezafectate, stivuite si vopsite in culori izbitoare, cu o estetica urbana in stil graffiti. 21 din cele 25 de containere sunt camere ale hotelului, fiecare dintre acestea fiind izolata cu un material pe baza de celuloza, obtinut din ziare reciclate. Mobila din interior se asorteaza cu estetica exteriorului containerelor: mesele si scaunele sunt construite din lemn reciclat si din cazi de baie dezafectate.

Nonconformista constructie este opera a doi amici: Grant Phelps, un producator de vinuri din Valparaiso, originar din insulele Kiwi si Camila Ulloa, arhitect chilian, cel care a proiectat WineBox.

Sustenabilitatea se afla in centrul filosofiei acestui hotel, fiecare dintre cele 21 de camere fiind izolata cu un material pe baza de celuloza, ce include ziare reciclate. Fiecare container perfect format vine cu un balcon privat, o chicinetă și un minibar aprovizionat cu vin, bineînțeles.

Cateva preturi: apartamentul Deluxe Double Room Panoramic View are un spatiu de 36 metri patrati si poate fi inchiriat cu echivalentul a circa 400 de lei pe noapte, in timp ce Suite Sea View (95 metriu patrati) si Suite Sea View (103 metri patrati) costa echivalentul a 666 lei/noapte.

Hotelul dispune si de o crama proprie, condusa chiar de proprietarul Phelps. Vizitatorii hotelului sunt invitati la un tur al cramei urbane, unde li se ofera posibilitatea de a ajuta la zdrobirea strugurilor. Turul se incheie cu o degustare ce are loc in Camera Butoaielor, aflata in imediata apropiere a parcarii.

Foto: WineBox Valparaiso

 

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES