RO-Wine revine cu o editie de trei zile si peste 1.000 de vinuri!

by Wines of Romania
0 Comment

A doua editie a festivalului RO-Wine 2023 are loc in perioada 12-14 mai, la Bucuresti

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania anunta ca editia din aceasta primavara va stabili noi recorduri, atat ca durata, cat si ca diversitate. Festivalul se va desfasura pe 12, 13 si 14 mai, prima editie de trei zile din istoria festivalului, ziua de vineri fiind rezervata exclusiv celor care lucreaza in industria vinului sau in domenii conexe (HoReCa, distributie etc.). Conform traditiei, gazda festivalului RO-WINE va fi Studio Fratelli, pe strada Glodeni nr 1-3, Bucuresti.

„RO-WINE a crescut de la o edtitie la alta, de la un an la altul, si nu putem decat sa ne bucuram de interesul tot mai mare al producatorilor si iubitorilor de vin. Am ajuns la trei zile de festival, in trei sali, pentru ca era singura posibilitate de a ne onora simultan promisiunile fata de piata HoReCa si fata de iubitorii de vin. Le recomandam vizitatorilor sa se informeze asupra expozantilor si a programului de masterclass-uri, sa aiba un plan pregatit, pentru ca oferta este foarte mare si atractiva”, declara organizatorii festivalului, Marinela Ardelean si Liviu Popescu, intr-un comunicat de presa.

RO-Wine (2)
RO-Wine | The International Wine Festival of Romania

La RO-Wine vor fi lansari de crame si de vinuri, multe masterclass-uri si prezente inedite din strainatate

RO-Wine va prezenta publicului iubitor de vin un numar record de crame participante, cu un total de peste 1000 de vinuri premium si superpremium din intreaga lume deschise spre degustare.

Alaturi de numerosi producatori autohtoni, vor fi prezenti producatori de la peste 40 de crame din Republica Moldova, care isi vor expune ultimele noutati, precum si producatori din Italia, Bulgaria, Grecia, Spania, Argentina, SUA, Franta, Noua Zeelanda.

Vizitatorii RO-Wine vor avea ocazia sa deguste o selectie de vinuri spumante si champagne premium de la producatori de vin din Romania si internationali, importatori si case de champagne, prezente in toate cele trei sali de eveniment .

Iubitorii de vin vor avea ocazia sa isi aprofundeze cunostintele si sa descopere vinuri, producatori si povesti noi in cadrul a mai multor masterclass-uri. Domeniile Averesti, Crama SERVE si Jidvei sunt doar cateva dintre cramele care vor sustine prezentari in cadrul festivalului, in timp ce Domeniile Prince Matei, crama legendarului Merlot din Dealu Mare, isi va prezenta in premiera si cat se poate de oficial, noua imagine, in urma unui proces extensiv de rebranding. 

La standurile producatorilor ii veti putea intalni atat pe obisnuitii festivalului, cat si crame tinere, mai mult sau mai putin la inceput de drum, inca neajunse in atentia publicului larg – vinurile Universitatii Cluj, Valeaeden, Familia Darabont, Domaine Dumetrier (Romania), Din Balcani (Bulgaria), Alter Ego, Maurt sau Tandem (Moldova), Lazaridi Alexakis (Grecia), la care se adauga cei peste 20 de producatori prezenti prin intermediul Institutului de Comert Exterior al Italiei.

Carrefour Romania, partener al festivalului, va lua parte la aceasta editie prin programul Deschidem Vinul Romanesc (DVR), un program national pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului romanesc si de a pune Romania pe harta internationala a vinului.
Vizitatorii vor putea achizitiona vinuri la preturi speciale in cadrul evenimentului la standul DVR.

Nici de la aceasta editie plina de surprize, nu vor lipsi patiseria fina frantuzeasca si untul topit pe painea calda, oferita de Nicolai Tand, la standul L’Univers de Nicolai.

Agentia Italiana pentru Comert Exterior (ICE) va prezenta in premiera Gustul Italiei

In premiera, Agentia Italiana pentru Comert Exterior (ICE), va organiza salonul Gustul Italiei, cu o selectie de specialitati gastronomice italiene si vinuri de exceptie, inclusiv o selectie de prosecco si una de vinuri bio din diferite regiuni ale Italiei. Sala dedicata Italiei va cuprinde, alaturi de specialitati gastronomie, si standurile a 24 de producatori de vin aflati in premiera la RO-Wine.

Ca la fiecare editie, accesul pentru cei implicati în piata de vinuri sau horeca este gratuit, în baza înregistrarii prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, www.romaniawinefestival.com.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES