by Admin
Crame Regiunea Muntenia

Crama Serve exporta in Canada, SUA, Belgia, Germania, Elvetia si China.

Crama Serve inseamna peste 25 de ani de experienta in frumoasa lume a viilor si vinurilor din zona Dealu Mare. Fie ca ajungeti insotiti de prieteni, colegi sau parteneri de afaceri, veti descoperi unde si cum sunt produse vinurile, cum sunt ingrijite viile, cum este valorificat  "terroir-ul" si sunteti invitati la degustari personalizate!

Din 2012, Crama SERVE gazduieste evenimente private restranse degustari de vinuri sub cupola pavilionului Cramei SERVE, ce dispune de o capacitate totala de 35 de persoane si acces la o curte spatioasa.

SERVE din CEPTURA

SERVE devine prima crama privata din Romania - 1994

Crama SERVE este o companie de familie, asa cum a declarat Mihaela Tyrel de Poix, in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate echipei Wines of Romania.

In anii 90, marii critici de vin internationali stiau despre Romania ca facuse, candva, vin. Insa nimic mai mult. Romania era o pata alba pe harta, iar piata interna oscila intre etichete mincinoase, sticle defecte si stocuri de asa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele cateva vinuri care bantuiau piata erau demiseci si demidulci, unde restul de zahar (sau zaharul adaugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igiena.

SERVE. Excelenta vine din familie.

Acesta era peisajul in care si-a facut aparitia contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a carui familie se ocupase de generatii intregi de vin, atat acasa, in Corsica (Domaine Peraldi), cat si in zona Champagne, unde detinusera celebra Piper-Heidsieck. Un sir de intamplari fericite i-au adus impreuna pe Guy de Poix si Aurel Rotarescu, care a devenit discipolul lui Guy si enologul care, din 1994 pana astazi, defineste sufletul vinurilor SERVE.

Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel si echipa SERVE duc mai departe visul si crezul contelui Guy de POIX.

INFO

Crama SERVE - un "pasaport" al cramei actualizat in mod constant, util consumatorilor si profesionistilor

 • Persoana de contact: Geta Nicolae
 • Telefon:  0723627535
 • E-mail: gnicolae@serve.ro
 • Program: 09:00 – 18:00
 • Numele societatii: SERVE CEPTURA SRL
 • Anul infiintarii: 1994
 • Proprietar: Mihaela Tyrel de POIX
 • Oenolog: Aurel Rotarescu
 • Productie anuala: 525.000 litri
 • Suprafata: 66 ha
 • Vanzare directa la crama: DA
 • Adresa crama: Comuna Ceptura 125 C Prahova, Romania
 • Adresa sediu social: Strada Pastorului 48 – 50, Bucuresti
 • Website: www.serve.ro

PODCAST - SERVE

Ep. #9 - De vorba cu Mihaela Tyrel de Poix, CEO si proprietar Crama SERVE din Ceptura

Episodul de astazi al podcastului Wines of Romania ne gaseste in inima Dealului Mare, in Ceptura, locul de unde a inceput noua istorie a vinului romanesc de calitate. Gazda noastra, Mihaela Tyrel de Poix, CEO si proprietar continua sa aduca in fata lumii, an dupa an, vinurile exceptionale la care a visat fondatorul cramelor din Romania si Corsica, Guy de Poix. Nelipsit in acest efort, inca de la inceput, este unul dintre oenologii de varf ai Romaniei, Aurel Rotarescu. Un episod despre incredere, echipa si, evident, despre vinuri romanesti de top.

Podcastul Wines of Romania poate fi urmarit pe YouTube si ascultat in toate librariile de Podcast consacrate.

EXPERIENCE

Cuvee Sissi 2021 by Crama SERVE degustat in Venetia

Gustul unui vin difera in functie de dispozitie, de companie si de locul unde te afli cand il degusti. Asa ca am luat la o plimbare prin Venetia unul dintre rose-urile de top ale Romaniei, Cuvee Sissi de la Serve. Vizitati platforma www.winesofromania.com si abonati-va la canalul nostru de YouTube si pentru a descoperi vinuri bune si locuri noi!

Crama Lunii noiembrie la Wines of Romania

Crama SERVE din Ceptura este simbolul renasterii vinului romanesc in era postdecembrista. Prima companie privata, prima investitie straina, primul cuvee si nenumarate alte premiere din vinul romanesc sunt legate de aceasta companie de familie. Va invitam sa descoperiti cine sunt cei din spatele etichetelor, in acest scurt rezumat al vizitei noastre la crama.

PODCAST

Ep.#30 SERVE si Domaine Peraldi: Doua crame, un singur suflet

Wines of Romania are placerea sa va invite sa urmariti un episod special al podcastului: o intalnire cu membrii familiei de Poix, intr-un colt de paradis corsican, la aceeasi masa la care, la un pahar de vin rosé, s-a nascut Crama SERVE din Ceptura, in urma cu aproape 30 de ani. La Domeniul Peraldi, renascut in anii 60, stam de vorba cu Charlotte si Amaury, cei care au dat numele primelor cupaje super premium din Romania, il reintalnim pe Paul, viitorul cramei SERVE, pe Diane, sotia lui Amaury si, normal, pe Mihaela de Poix, sufletul care uneste cele doua parti ale familiei.

DESTINATIE

Planifica acum o vizita la Crama SERVE din Ceptura

Crama SERVE din Ceptura

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES