by Admin

POVESTEA CRAMEI

In anii 90, marii critici de vin internationali stiau despre Romania ca facuse, candva, vin. Insa nimic mai mult. Romania era o pata alba pe harta, iar piata interna oscila intre etichete mincinoase, sticle defecte si stocuri de asa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele cateva vinuri care bantuiau piata erau demiseci si demidulci, unde restul de zahar (sau zaharul adaugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igiena.

Acesta era peisajul in care si-a facut aparitia contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a carui familie se ocupase de generatii intregi de vin, atat acasa, in Corsica (Domaine Peraldi), cat si in zona Champagne, unde detinusera celebra Piper-Heidsieck. Un sir de intamplari fericite i-au adus impreuna pe Guy de Poix si Aurel Rotarescu, care a devenit discipolul lui Guy si enologul care, din 1994 pana astazi, defineste sufletul vinurilor SERVE.
Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel si echipa SERVE duc mai departe visul si crezul contelui Guy de POIX.

SERVE. Excelenta vine din familie. Din 1994.

INFO

Persoana de contact: Geta Nicolae
Telefon:  0723627535
E-mail: gnicolae@serve.ro
Program: 09:00 – 18:00
Numele societatii: SERVE CEPTURA SRL
Anul infiintarii: 1994
Proprietar: Mihaela Tyrel de POIX
Oenolog: Aurel Rotarescu
Productie anuala: 525.000 litri
Suprafata: 66 ha
Vanzare directa la crama: DA
Adresa crama: Comuna Ceptura 125 C Prahova, Romania
Adresa sediu social: Strada Pastorului 48, Bucuresti
Website: www.serve.ro

Crama Serve exporta in Canada, SUA, Belgia, Germania, Elvetia si China.

Crama Serve inseamna peste 25 de ani de experienta in frumoasa lume a viilor si vinurilor din zona Dealu Mare. Fie ca veniti insotiti de prieteni, colegi sau parteneri de afaceri, ne face placere sa va prezentam unde si cum facem vinurile, cum ingrijim viile, cum valorificam "terroir-ul" si chiar sa va poftim la degustari personalizate!

Din 2012, gazduim evenimente private restranse pentru pasionatii de vinuri si organizam degustari pentru acestia sub cupola pavilionului nostru, ce dispune de o capacitate totala de 35 de persoane si acces la o curte spatioasa.

PODCAST

Episodul de astăzi al podcastului Wines of Romania ne găsește în inima Dealului Mare, în Ceptura, locul de unde a început noua istorie a vinului românesc de calitate. Gazda noastră, Mihaela Tyrel de Poix, continuă să aducă în fața lumii, an după an, vinurile excepționale la care a visat fondatorul cramelor din România și Corsica, Guy de Poix. Nelipsit în acest efort, încă de la început, este unul dintre oenologii de vârf ai României, Aurel Rotărescu. Un episod despre încredere, echipă și, evident, despre vinuri românești de top.

EXPERIENCE

Gustul unui vin difera in functie de dispozitie, de companie si de locul unde te afli cand il degusti. Asa ca am luat la o plimbare prin Venetia unul dintre rose-urile de top ale Romaniei, Cuvee Sissi de la Serve. Vizitati platforma www.winesofromania.com si abonati-va la canalul nostru de YouTube si pentru a descoperi vinuri bune si locuri noi!

DESTINATIE

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

CATEGORII