Rapid a imbuteliat Povestea alb-visinie cu vinuri de Averesti

by Wines of Romania
0 Comment
Rapid-Domeniile Averesti

In anul in care se pregateste sa isi serbeze centenarul, Rapid devine prima echipa de fotbal din Romania cu un vin oficial. Colectia de vinuri „Povestea Alb Visinie” este produsa de Domeniile Averesti si este inspirata din valorile si culorile echipei din Giulesti. Deocamdata, colectia include doua vinuri, un Sauvignon blanc (demisec) si un Cabernet Sauvignon (sec). Clubul centenar a mai lansat recent berea Giulesteana si a deschis fan shop-ul FC Rapid.

Domeniile Averesti cuceresc echipa din Giulesti

„Brandul Rapid a reprezentat dintotdeauna o poveste. Iar povestile transmise din tata in fiu intre rapidisti au loc intotdeauna in fata unui pahar cu vin. Acest vin va trebui sa cinsteasca fiecare victorie alb-visinie incepand din acest an al centenarului si pana la infinit”, a declarat Daniel Niculae, Presedinte FC Rapid, conform comunicatului oficial.

„Suntem incantati sa dezvoltam parteneriatul cu FC Rapid si sa oferim noi produse si experiente fanilor Rapid si clientilor nostri. Lansam cu multa bucurie si emotie, impreuna cu suporterii din randul clientilor si angajatilor, vinul Povestea Alb Visinie in magazinul nostru Auchan Crangasi din comunitatea giulesteana, intr-o prima etapa, urmand ca acesta sa fie disponibil in reteaua noastra in perioada urmatoare. Am pregatit o serie de avantaje suplimentare prin programul nostru de fidelitate si abia asteptam luna iunie pentru a sarbatori alaturi de FC Rapid centenarul echipei”, a declarat Tiberiu Danetiu, Director Marketing Auchan Romania.

Vinul produs de Domeniile Averesti in viile proprii din Podgoria Husi este disponibil in doua versiuni: Sauvignon Blanc demisec si Cabernet Sauvignon sec. Potrivit producatorului, vinul alb demisec are o aroma inedita de mar proaspat taiat si un parfum asemanator iasomiei, in timp ce sortimentul rosu surprinde prin aroma de fructe de padure si notele de visine.

„Am primit doua provocari frumoase: sa cream vinuri care sa onoreze o echipa si sa ne asumam continuitatea unui produs de pus la loc de cinste. Credem cu tarie in faptul ca pe langa calitatea cu care am obisnuit iubitorii de vin, munca si pasiunea din spatele noii colectii fac cinste atat clubului, cat si consumatorilor”, a declarat Rares Florea, Country Manager Domeniile Averesti, arata comunicatul oficial.

„Echipa de sub Podul Grant”, „ciocanarii”, „feroviarii” sau „ceferistii” sunt o echipa care s-a confruntat cu dificultati serioase in ultimele decenii, de la schimbari de actionariat la falimente, de la retrogradari prelungite, insa pare sa fi revenit cu forte proaspete in primiul esantion al fotbalului romanesc, dupa revenirea in divizia nationala, in 2021, dupa sase ani de absenta. Cu toate acestea, caldura suporterilor nu a lipsit niciodata din tribune, devotamenul acestora fiind, iata, rasplatit astazi cu un pahar de vin bun…

Domeniile Averesti au salvat Zghihara si Busuioaca de la disparitie

Domeniile Averesti detin 750 de hectare de podgorie si are o capacitate de productie de 8 milioane de litri, lucru care o plaseaza in topul 10 al celor mai mari producatori de vin din Romania. Aici au renascut atat Zghihara, cat si Busuioaca de Bohotin, doua soiuri aproape disparute, astazi revenite cu succes in randul celor mai iubite soiuri locale de struguri. In ciuda dimensiunilor mari, Domeniile Averesti ramane o afacere de familie, ceea ce se simte in personalitatea aparte a fiecarui vin.

Desi a intrat in atentia publicului abia in ultimul deceniu, bazele actualei crame au fost puse repede dupa 1989, prin divizarea si privatizarea fostului I.A.S.Husi. Apoi, in 2005, a fost cumparata societatea din Averesti, peste care plutea umbra falimentului. Terenul a fost achizitionat treptat de actualul proprietar, in 2010 acesta incepand replantarea, iar ulterior investitiile in vinificatie. In 2020, celor 650 de hectare exploatate li s-au adaugat alte 100 de hectare din podgoria Husi, unde a fost achizitionat si fostul combinat de vinificatie.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES