Initiativa guvernamentala inedita. Tinerii, incurajati sa consume mai mult alcool, pentru a redresa economia

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Obiceiurile de consum ale tinerilor japonezi au afectat taxele pentru bauturi precum vinul sau sake-ul - faimosul vin japonez obtinut din orez

Autoritatile japoneze au intrat recent in alerta din cauza unei situatii mai putin obisnuite: generatia tanara consuma mai putin alcool decat cea a parintilor lor. Motivul ingrijorarii este eminamente economic: obiceiurile de consum ale tinerilor au afectat taxele pentru bauturi precum vinul sau sake-ul – faimosul vin japonez obtinut din orez. O initiativa fara precedent a autoritatilor nipone are acum ca obiectiv cresterea consumului de alcool in randul tinerilor printr-o campanie inedita.

Agentia fiscala nationala a lansat cu un concurs national: campania "Sake Viva!" promite sa premieze cel mai bun plan care ii va determina pe tinerii japonezi sa considere alcoolul mai atractiv, sa mareasca consumul, stimuland, astfel, industria de profil.

Concret, participarea la concurs a tinerilor japonezi cu varste cuprinse intre 20 si 39 de ani presupune ca acestia sa propuna idei de afaceri menite sa stimuleze cererea in randul colegilor lor, indiferent daca este vorba de vin, sake japonez, shochu, whisky sau bere. Sunt asteptate sa intre in concurs idei de promotii, de branding si idei care sa implice inclusiv inteligenta artificiala.

Datele prezentate de site-ul campaniei indica faptul ca piata japoneza a alcoolului este in scadere. Factorii determinanti ar fi imbatranirea demografica si scaderea ratei natalitatii.

Argumentele fiscului japonez pentru organizarea acestui concurs fara precedent: cifrele recente ale agentiei fiscale arata ca oamenii au baut mai putin in 2020 decat in 1995, scaderea medie anuale fiind dramatica: de 100 de litri, la 75 de litri pe adult. Potrivit cotidianului The Japan Times, veniturile fiscale provenite din taxele pe alcool s-au redus drastic in ultimele patru decenii: daca in 1980 reprezentau 5% din veniturile totale, in 2020 totalizeaza doar 1,7%.

Concurentii au timp pana in prima decada a lunii septembrie pentru a-si inscrie ideile in concurs.

Planuri selectate vor fi dezvoltate cu ajutorul expertilor, iar propunerile finale vor fi prezentate in noiembrie. Castigatorul va fi sprijinit de autoritati pentru a pune in practica ideea aleasa de juriu.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES