Concursul National de Vin Bag-In-Box, aflat la a saptea editie, si-a desemnat castigatoarele

by Wines of Romania
0 Comment
Concursul National de Vin

Douazeci si doi de jurati au degustat nu mai putin de 180 de vinuri – 91 albe, 41 roze si 48 rosii – pentru a le desemna pe cele ce vor purta titlul de Cel Mai Bun Vin Bag-In-Box 2023, la a saptea editie a Concursului National de Vin Bag-In-Box. Evenimentul a avut loc joi, 16 februarie, si a fost gazduit de restaurantul La Mama – Muzeul National al Taranului Roman. Competitia este organizata de Azoc Star SRL, in parteneriat cu Smurfit Kappa Bag-in-Box (Franta) si VITOP (Italia), fiind corelata cu Concours International Wine In Box (Franta).

Intr-o prima faza, 60 de vinuri au fost distinse cu titlul Cel Mai Bun Vin Bag-In-Box 2023, dintre care 30 albe, 14 roze si 16 rosii. Juriul competitiei, care isi propune, de sapte editii, sa desemneze Cel Mai Bun Vin Bag-In-Box, a fost alcatuit din patru comisii, prezidate de: Catalin Paduraru (Comisia 1), Arina Antoce (Comisia 2), Marian Timofti (Comisia 3) si Sergiu Nedelea (Comisia 4).

Au fost distinse cu titlul Cel Mai Bun Vin Bag-In-Box si cu Aur primele trei vinuri albe, roze si rosii. Iata cele noua vinuri castigatoare (enumerarea contine, in ordine, denumirea producatorului, gama comerciala, descrierea vinului, anul si volumul), la cele trei categorii.

Vinuri albe:

  • DOMENIILE BOHOTIN, DOMENIILE BOHOTIN. SAUVIGNON BLANC, SEC, DOC, 2021, 10L;
  • SALCUTA SRL, PARK VILLA. CHARDONNAY, SEC, 2022, 2.25L;
  • SCDVV BUJORU, SCDVV BUJORU. ALIGOTE, SEC, DOC, 2022, 5L .

Vinuri roze:

  • AGRO INDUSTRIAL CERES, CRAMA HERMEZIU. BUSUIOACA DE BOHOTIN, SEC, DOC, 2022, 3L;
  • AGRO INDUSTRIAL CERES, CRAMA HERMEZIU. BUSUIOACA DE BOHOTIN, DEMIDULCE, DOC, 2022 ,3L;
  • VINURI DE COMRAT, VINURI DE COMRAT. ROSE, DEMISEC, 2020, 10L.

Vinuri rosii:

  • CASA DE VINURI BECIU, STROP DE GRAI. RED CUVEE, SEC, DOC – CMD, 2021, 2L;

  • CASA DE VINURI BECIU, CASA BECIU. WINERY MERLOT, DOC – CMD, DEMISEC,2021, 3L;

  • SCDVV BUJORU, SCDVV BUJORU. MERLOT ECOLOGIC, DEMISEC, DOC – CMD, 2022, 3L.

De asemenea, cei patru presedinti de comisii, impreuna cu presedintele concursului, Catalin Costiniuc, au analizat si au decis care sunt cele trei vinuri (un alb, un roze si un rosu) ce vor purta titlul de Vinul Presedintelui 2023.

Cele 60 de vinuri castigatoare ale titlului de Cel Mai Bun Vin Bag-In-Box 2023 au fost degustate din nou de juriul ce urma sa desemneze Cel Mai Popular Vin Bag-In-Box, juriu format din 35 de membri. Membrii juriului au fost impartiti in doua comisii – coordonate de Daniel Vranescu, de la Cotnari, respectiv de Corina Loredana Moroianu, de la Vinuri de Macin. 

In urma jurizarii, au fost alese trei vinuri (un alb, un roze si un rosu) care au primit titlul de Cel Mai Popular Vin Bag-In-Box 2023, vinurile castigatoare fiind totodata distinse si cu Aur.

Lista completa a vinurilor castigatoare poate fi consultata pe pagina organizatorilor.

In urma evaluarilor de la Concursul National Vin Bag-in-Box, organizatorii au oferit 66 diplome, criteriul fiind punctajul atribuit de juriu. Dintre acestea, minim zece vinuri vor fi selectate si inscrise la Concours International Wine In Box, ce va avea loc in orasul francez Toulouse, in 28 martie 2023.

Tot ca o recompensa pentru obtinerea unui punctaj mare la concurs, organizatorul va inscrie vinurile care au primit distinctii in competitia VINARIUM International Wine Contest, ce va avea loc in perioada de 25-28 mai 2023.

Pentru cramele din Romania, participarea la competitiile internationale, este o modalitate de crestere a vizibilitatii la nivel mondial. In anii precedenti, din lista castigatorilor concursului international din Franta au facut parte si producatori romani.

Utilizarea ambalajelor bag-in-box a inregistrat o crestere continua in industria vinului, intrucat sunt cele mai reciclabile (70-85%) si au amprenta de carbon cea mai mica.

Despre Azoc Star

Azoc Star este membra a diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, fiind responsabila cu operatiunile din estul Europei (Bulgaria, Georgia, Moldova, Romania etc). Divizia Smurfit Kappa Bag-in-Box detine noua fabrici in toata lumea, este liderul european pentru solutii bag-in-box, iar robinetul sau Vitop este numarul unu mondial pentru pungile bag-in-box.

Ambalajul Bag-in-Box este ideal nu doar pentru vin, ci pentru toate produsele lichide sau semi-lichide, existand capacitati de la 1,5 litri pana la 1.000 litri. Sistemul bag-in-box ofera produselor alimentare o crestere a duratei de consum de pana la cateva saptamani de la deschidere.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES