Vinul saptamanii – Terra Romana Pinot Noir 2018, Crama SERVE din Ceptura

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Mare iubitor de Pinot Noir, fondatorul SERVE, contele Guy de Poix, a ajuns la inceputul anilor 90 in Romania, unde a descoperit Dealu Mare si o Feteasca Neagra de exceptie, vinificata de Aurel Rotarescu. Restul e poveste – s-a indragostit atat de tare de Feteasca incat si-a facut un scop din a studia, intelege si arata lumii, in cea mai buna versiune posibila, acest soi traditional.

Insa prima iubire nu se uita niciodata, asa ca si Pinot Noir-ul s-a bucurat mereu de o atentie speciala, iar felul in care se exprima la Crama SERVE din Ceptura este, an dupa an, o reverenta in fata marii scoli franceze de vinificatie, chiar daca terroir-ul impinge uneori vinul care forme mai atletice, mai concentrate decat Pinot-urile suple si acide ale Frantei.

Terra Romana 2018 este cat se poate de aproape de forma clasica a acestui soi, lucru evident deja din primele arome ce emana din pahar – ciuperci si pamant de padure. Stratul de cirese si fructe rosii nu se lasa mult asteptat, alaturi de arome de fructe si frunze uscate si condimente picante. Jumatate maturat in butoaie de stejar, jumatate pastrat proaspat in vase de inox, este un vin care vorbeste despre echilibru la fel de mult cum o face despre eleganta. Un vin perfect pentru o cina eleganta sau pentru o seara in doi.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES