Totul e sub control – BioSystems

0 Comment
Wines of Romania BioSystems

De peste 40 de ani, BioSystems ofera solutii pentru controlul eficient al vinului, in toata Lumea! Vinul este un organism viu, care trebuie controlat sistematic, pentru a vietui sanatos si in parametri definiti de soi, stil, terroir, maiestria enologului.

Orice proces biologic din lumea vie necesita echilibru. In sistemele vii, aceasta balanta intre intrari si iesiri este mentinuta prin control sau autocontrol. In ultimii ani se pune tot mai mult accent pe siguranta alimentara. 

Este imperios necesar ca vinul, ca produs alimentar, sa fie sigur pentru consumul uman. Iar controlul analitic al vinului este o etapa absolut necesara in producerea si punerea lui la dispozitia consumatorilor.

Carte de vizita BioSystems

Sediul central al BioSystems este la Barcelona, in Spania, unde inca din 1981 ofera  laboratoarelor din intreaga lume, sisteme analitice pentru controlul lumii vii, eficiente si fiabile!

BioSystems proiecteaza, dezvolta si produce solutii analitice, de la reactivi, substante de calibrare si testere, pana la instrumente, echipamente si servicii de utilizare a acestora. Abordarea este consecventa, cu accent pe fiabilitate si experienta valoroasa pentru utilizatori, in asigurarea controlului la un nivel calitativ de mare acuratete, pentru imbunatatirea sanatatii si bunastarii, intr-o multime de locuri din intreaga lume.

Expertiza BioSystems se intinde de la Analize clinice pentru sanatatea umana, Analize veterinare pentru sanatatea animalelor domestice si nu numai, Analize pentru hrana si bauturi, Analize pentru agricultura, pana la Bioprocesarea acestor analize. 

BioSystems (3)
BioSystems (4)

Ce face un sistem analitic marca BioSystems?

Incepand cu urmarirea mersului coacerii in vie, pentru elaborarea unui vin care sa oglindeasca toata munca din plantatie si din crama, sunt necesare o serie de analize, care debuteaza cu cea a zaharurilor, a continutului de sulfiti si se continua pe toata durata vietii vinului in crama sau pivnita, cu determinarea cel putin a parametrilor pe care legislatia din domeniu ii stipuleaza ca fiind obligatorii:

 • taria alcoolica totala si dobandita, în % volum
 • zaharuri totale (exprimate in glucoza si fructoza), in g/l
 • aciditatea totala, in g/l in acid tartric
 • aciditatea volatila, in g/l in acid acetic
 • dioxidul de sulf liber, în mg/l
 • dioxidul de sulf total, în mg/l
 • extractul sec nereducator, în g/l
 • presiunea in butelie, in bari, in cazul vinurilor spumante

BioSystems ofera metode acreditate de analiza, pre-programate si validate de catre specialistii sai, pentru a reduce la minimum interventia utilizatorului. 

Datele analizate sunt integrate in sistemul informatic al laboratorului, bidirectional (export rezultate / import teste), unde pot fi stocate, arhivate si extrase oricand pentru diferite utilizari statistice.

Datele analizate pot fi tiparite pe buletinul de analiza cu date complete ale produsului  si antetul laboratorului, asa cum prevede legislatia romaneasca si comunitara in vigoare.

BioSystems lucreaza prin oameni

650 de oameni sunt parte din proiectul global BioSystems. 650 de colegi, in 17 Subsidiare in toata lumea.

BioSystems este prezent in 107 tari si vine in intampinarea producatorilor de vin, cu un sistem complet de analiza, sistem format din analizoare semiautomate/ automate, reactivii dedicati domeniului enologic, consultanta pe toata perioada utilizarii sistemului si mentenanta/ service specializat, toate inglobate intr-un sistem unic pe piata de profil!

BioSystems (1)

BioSystems lucreaza pentru oameni

BioSystems are o multime de parteneri in intreaga Lume, printre care:

Romania se poate inscrie in lista parteneriatelor de succes cu BioSystems, prin:

 • Laboratorul Central de Control al Calitatii si Igienei Vinului – Valea Calugareasca si toate filialele sale din tara, acreditate RENAR si autorizate MADR;
 • DOMENIILE PRINCE MATEI;
 • BUDUREASCA;
 • RASOVA;
 • ALIRA WINES;
 • VIA VITICOLA SARICA NICULITEL;
 • CRAMA GARBOIU;
 • AVINCIS WINERY;
 • PFA RATULEA DANIELA CRISTINA – LABORATOR AUTORIZAT. 

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES