by Admin

POVESTEA CRAMEI

Din 1773, Tohaniul a atras oameni cu har, care au iubit via, au muncit-o, au înțeles-o și i-au amplificat forța creatoare. De aici, din inima Dealului Mare, de peste 200 de ani, se creează vinuri. Fiecare vin are povestea lui, împletită cu cea a geniului și a pasiunii celor care l-au creat. La Tohani, pământul vorbește, iar oamenii ascultă. Și apoi, se face vin.

Istoria
Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele care atestă existența podgoriei datând din 1773. A fost, dintotdeauna, un loc cu o putere aparte, care a influențat destine și a schimbat cursul istoriei. Poate cea mai cunoscută poveste a locului este cea a iubirii dintre Principele Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, și Ioana Doletti, o femeie deosebit de frumoasă, dar fără obârşie nobilă. Cu toate restricţiile impuse de rang, Principele Nicolae şi Ioana s-au căsătorit în secret pe 28 octombrie 1931, la Biserica şi Primăria din Tohani. Principele şi-a pierdut drepturile regale, dar Ioana Doletti și moșia de la Tohani au rămas pasiunea lui pâna în ultima clipă.

Terroir
Amplasat în mijlocul regiunii Dealu Mare, Tohani se întinde pe 7 dealuri însorite, binecuvântate de un climat special. Dealurile sunt orientate spre sud-est și astfel strugurii se bucură de soare 14 zile în plus pe an faţă de alte zone viticole ale ţării. Ajungând mai devreme la maturitate, boabele au la dispoziţie mai mult timp pentru acumulări calitative.

INFO

Nume crama: Tohani Romania
Regiune: Dealu Mare
Adresa crama: Gura Vadului 107300
Adresa sediu social: Comuna Gura Vadului, Judet Prahova, Romania
Persoana de contact: Mandru Andrei
Telefon: 0757077740
Email: andrei.mandru@domeniiletohani.com
Porgram: Luni-Vineri – 9:00-16:30
Numele societatii: Tohani S.A
Anul infiintarii: 1959
Proprietar/Proprietari: Virgil Mandru
Oenolog: Dr. Marin Ion; Albertus van der Merwe
Productie anuala (in litri): 2.000.000 aprox
Suprafata (ha): 350
Vanzare directa la crama: DA
Website: www.tohaniromania.com

Deocamdata, crama nu exporta dar este deschisa pentru colaborari si oportunitati pentru piata internationala.

Proiect de enoturism născut din Tohani și aflat în centrul României, la doar 90km de București, ansamblul APOGEUM este rezultatul unei vieți de muncă, viziune și ambiție. Alcătuit dintr-un conac vechi de peste 100 de ani, recondiționat spre a reveni la vechea glorie, o cramă dotată cu spectaculoase amfore de ceramică, un beci ce adăpostește adevărate comori ale vinului românesc și un conac mic, special renovat pentru acomodarea turiștilor, ansamblul APOGEUM oferă iubitorilor de vin și călătorii experiența enologică completă: 40 de locuri de cazare, terasă exterioară în vie, sală de bal, restaurant, degustări la cramă sau în romantice tururi în vie, picnicuri la înălțime sau în iarba verde de la conac. Aici se degustă cele mai alese vinuri născute la Tohani, printre povești cu iubiri regale, istorie și pasiune. Proiectul a durat câțiva ani până să ajungă la forma sa actuală și face parte din viziunea proprietarului TOHANI România și APOGEUM – Virgil Mândru – de a face din zona Dealu Mare o zonă turistică prin excelență, care să dea plus valoare industriei viticole deja foarte bine reprezentate în zonă.

DESTINATIE

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

CATEGORII