Silviana Petre-Badea, ex-JLL, preia functia de director general al Cramei SERVE

by Wines of Romania
0 Comment
Silviana Petre-Badea

Silviana Petre Badea este noul director general al Cramei SERVE, unul dintre cele mai prestigioase business-uri din domeniul viticol din Romania. Dupa o experienta indelungata in real estate, Silviana Petre-Badea a preluat responsabilitatea conducerii SERVE de la mama sa, Mihaela Tyrel de Poix, co-fondator al primei crame private din Romania. Silviana a condus JLL Romania timp de 8 ani, iar in prezent a ramas membru non executiv in in Boardul CEE al iO Partners. 

„Fac tranzitia la o industrie complet noua, cu o piata extrem de competitiva si cu concurenti pentru care am un mare respect. Cei 20 de ani in domeniul consultantei m-au pregatit pentru multe si mai stiu ca, indiferent de domeniu sau de produs, ingredientele sunt aceleasi: grija fata de oameni si locul lor in ecosistemul in care functioneaza, focus pe rezultat, inovatie si excelenta in fiecare detaliu si cat mai multa bucurie in fiecare zi si in fiecare proiect. Avem deja o echipa minunata in crama si vie, cu o medie a retentiei de peste 20 de ani, si am creat o echipa de vanzari si marketing de care putem fi mandri”, declara Silviana Petre-Badea.

Crama SERVE, situata in regiunea viticola Dealu Mare, din judetul Prahova, are o capacitate de productie de 500 mii de sticle de vin anual, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 2 milioane de euro, in crestere fata de anul anterior. 

Silviana Petre-Badea este absolventa a Academiei de Studii Economice si are o experienta de 20 de ani in consultanta real-estate, dintre care ultimii 10 ani in top management. De la carma afacerii familiei, ea va promova excelenta in interiorul companiei, va face noi recrutari si va crea sisteme moderne, care sa permita scalarea business-ului incepand din 2025.

Silviana ii va avea alaturi pe mama sa, care ramane implicata si va acompania tranzitia, si pe fratele sau, Paul Badea. La randul sau, acesta din urma a preluat pozitia de Non Executive Partner, din care va gestiona relatia cu anumiti clienti si parteneri strategici si va participa la creionarea strategiei pe termen lung a companiei. 

„Ne propunem ca in 5 ani sa devenim cel mai admirat business de vinuri din Romania, nu doar pentru vinurile, istoria si povestea noastra, dar si pentru valoarea pe care o aducem partenerilor cu care lucram – angajati, furnizori si clienti, mediului de afaceri, industriei de vinuri si societatii in general. Vrem ca SERVE sa ramana o companie pentru care oamenii sa isi doreasca sa lucreze si cu care partenerii sa doreasca sa faca business. Avem forta sa stam alaturi de alti producatori cu aceleasi valori si viziune in a pozitiona vinul ca brand de tara pentru Romania”, mai spune Silviana Petre-Badea. 

Compania exploreaza in prezent oportunitati atat in zona de productie, cat si in cea de marketing si vanzari, respectiv cultura si vinul BIO, sustenabilitate si ESG in viticultura, inovatie in packaging pentru reducerea amprentei de carbon, demistificarea vinului pentru consumatori si oenoturism. 

Pe langa tranzitia catre noua generatie, Crama SERVE marcheaza anul acesta si 30 de ani de existenta. In 1994, contele francez Guy Tyrel de Poix impreuna cu Mihaela de Poix puneau bazele uneia dintre celei mai mari si mai de succes afaceri viticole, infiintand prima firma privata de vinuri din Romania. Vinurile SERVE au obtinut peste 250 de medalii incepand cu anul 1996, cand merlot Chevalier de Dionys 1995 lua medalie de bronz la competitia Selections Mondiales din Canada. Totodata, Guy si Mihaela de Poix au readus soiul Feteasca Neagra in atentia viticultorilor si a iubitorilor de vinuri, iar SERVE este autorul primului vin Feteasca Neagra notata cu peste 90 puncte Parker.

Despre Crama SERVE

Crama SERVE – Societatea Euro-Romana pentru Vinuri de Exceptie – este cel mai vechi si unul dintre cei mai cunoscutii producatori de vin din Dealu Mare, regiune renumita pentru conditiile climatice ideale pentru cultivarea strugurilor rosii. Crama SERVE detine si exploateaza 65 de hectare de vita de vie in zona Ceptura, avand o productie anuala de circa 500.000  de sticle de vin si o cifra de afaceri de circa 2 milioane de euro. Printre brandurile  de vin produse se numara “Vinul Cavalerului”, “Terra Romana” si gama “Cuvee”. Crama este in special cunoscuta pentru produsele premium Cuvee Charlotte, Cuvee Guy de POIX, Cuvee Clemence, Cuvee Amaury, Cuvee Sissi si Cuvee Pacs, precum si pentru asocierea, de soiuri autohtone precum Feteasca Neagra sau Feteasca Alba cu soiuri internationale, in asamblaje exceptionale,. Pe langa productia de vin, Crama SERVE ofera clientilor si experiente de descoperire a lumii vinului, precum degustari de recunoastere de soiuri, degustari verticale (vinuri din recolte din ani diferiti), experiente de blending si experiente legate de activitatile din vie. 

Photo Credit: SERVE

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES