Recomandare Wines Of Romania: Oenoturism la Gramofon Wine

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment
Doi profesori proprietari ai unei crame-boutique din Dealu Mare pun calitatea inaintea profitului, fiind convinsi ca investitia in vin este 65% pasiune si doar 35% business

Gramofon Wine, crama boutique din Dealu Mare, a aparut din pasiunea pentru vin a doi profesori: unul de muzica, celalalt de contabilitate. Marcel Pascu, profesorul de muzica, este pasionat de vinurile albe, in timp ce Marcel Vulpoi, profesorul de contabilitate, iubeste indeosebi vinurile rosii. Amandoi marturisesc ca vinurile cramei ii reprezinta si ca niciodata nu au pus profitul inaintea calitatii, considerand ca investitia in vin este 65% pasiune si doar 35% business. Acest lucru este confirmat si de motto-ul cramei: “Vin, arta, gastronomie si muzica – placerile vinovate ale vietii”.

Cazare in mijlocul viei

Proprietarii Gramofon Wine isi propun sa transmita armonia vinului in cel mai simplu si natural mod. Filosofia aceasta este valabila si in domeniul oenoturismului la crama.

Cele cinci casute amplasate in mijlocul viei au fost special gandite pentru a intregi experienta vizitei la Gramofon Wine. Fiecare dintre acestea dispune de un dormitor, un living, dar si de o terasa proprie, unde te poti bucura, in tihna, alaturi de un pahar de vin, de culorile frapante ale unui apus de soare si de ce nu, de energia unui rasarit de soare.

De jur imprejurul cramei si al casutelor este podgoria de Chardonnay, unul din soiurile cele mai apreciate din portofoliul de vinuri ale cramei din Dealu Mare.

Plimbarile prin podgorie, vizita in crama si degustarile de vin sunt atractii de neratat pentru vizitatori.

Atractii turistice

O vizita la crama Gramofon Wine poate fi completata cu cele mai apropiate atractii turistice – Conacul Bellu, Crama de Piatra, Manastirea Jercalai, Manastirea Varbila sau cu excursii la mici producatori din zona – cum ar fi Gradina Magica a lavandei, din Dealu Mare. Plantatiile de vita-de-vie se afla in vecinatatea orasului Urlati, intr-o zona cu rezonante vechi balcanice.

Conacul Bellu este considerat cel mai frumos conac construit in secolul al XIX-lea in Tara Romaneasca. A apartinut celebrului colectionar de arta Alexandru Bellu, baron de origine aromana, recunoscut ca un reputat artist, fotograf, numismat, om de aleasa cultura.

Localitatea Mocesti este fosta mosie a lui Mihai Viteazul, intrata, ulterior, in proprietatea familiei Mocea.

In proximitate se afla si Valea Grecilor, al carei nume provine de la arendasii greci care s-au stabilit pe vremuri pe aceste meleaguri, atrasi de bogatiile zonei.

Zona este cunoscuta si ca Drumul Vinului, un segment mai vechi dintr-un vechi traseu oenologic ce strabatea, la un moment dat, Europa.

Pentru cei cu spirit de aventura, dornici de miscare in aer liber, o drumetie prin Valea Brazilor sau pe marginea raului Cricovul Sarat poate fi un mod ideal de a petrece o dupa-amiaza perfecta. Aproape de crama se afla si Balta Valea Cucului – un paradis pentru pescarii amatori.

Apus admirat de pe terasa

Fie ca alegi o zi de relaxare aproape de crama, fie ca te vei aventura sa explorezi zona, la apusul soarelui este cel mai bine sa te afli pe terasa din vie a cramei Gramofon Wine, cu un pahar de vin in mana, savurand muzica de atmosfera din fundal, in preambulul unei cine delicioase.

Pentru o experienta completa la Gramofon Wine, puteti alege pachetul ce include cazarea pentru cel putin doua nopti, pachetul de degustare de vinuri si gustare de branzeturi si specialitati din carne asociate vinurilor, precum si cina la crama.

Micul dejun se serveste in aer liber sau, la dorinta oaspetilor, chiar si in intimitatea propriei casute. Serile la crama Gramofon Wine devin un nou prilej de a degusta vinurile cramei, in jurul focului de tabara.

In momentul in care v-ati hotarat sa vizitati Garmofon Wine, puteti fie sa trimiteti solicitarile dvs. la adresa crama@gramofonwine.ro, fie sa faceti o rezervare la +40763684199.

Vacanta placuta la Gramofon Wine!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES