Marea degustare de la Iasi revine pe 27-28 aprilie

by Wines of Romania
0 Comment

Marea Degustare de la Iasi

A mai ramas o saptamana pana la concursul anual de degustare de vinuri in orb, Marea Degustare de la Iasi. Ce de-a patra editie promite noutati delicioase pentru papilele complexe ale participantilor, dar si oportunitati noi pentru acestia. Concurentii dornici sa castige toate premiile in 2023, pot participa atat la etapa pe echipe, cat si la etapa individuala. Cele doua etape ale concursului sunt programate pentru 27 si 28 aprilie. În prima zi echipele, vor intra in competitie la Cramele Cotnari, iar in cea de-a doua zi, concurentii de la individual se vor lupta pentru marele premiu la Restaurantul Pleiada.

„Olimpiada bunului gust” va supune analizei 12 vinuri, atat pentru concursul pe echipe cat si pentru concursul individual, iar departajarea se va face prin punctaj. Dintre cele 12 vinuri (5 vinuri albe, 5 vinuri rosii, 1 spumant si 1 rose), zece sunt de provenienta nationala si doua internationale, dar organizatorii sunt convinsi ca fiecare  ii va pune la incercare si pe cei mai iscusiti somelieri.

La concurs pot participa somelieri (activi sau nu), posesori de orice diploma (OSR, ASR, Sergiu Nedelea – Wine Taste School, WSET, independenti, neautorizati, UE etc. ), persoane cu studii de vinificatie sau oenologice si nu exista un numar limitat de participanti. Fiecare echipa va fi formata din minim 3 si maxim 5 persoane.

Cei doi “vinovati” ai intregului concept sunt Daniel Vranescu – Presedinte de Concurs si Daniel Hidarli – Director de Concurs. Performantele participantilor vor fi evaluate de un juriu format din Sergiu Nedelea (presedinte), alaturi de Nicolae David, Mihai Druta, Marius Zanoaga, Mihai Focea, Robert Axinte, Bogdan Dumitrescu, George Malutan, Ana Crudu, Traian Petrea si Ionut Vranescu.

Premiile se anunta interesante, astfel ca la etapa pe echipe, castigatorii primului loc vor primi vinuri in valoare de 2023 euro, locul doi – vinuri in valoare de 2023 ron, iar locul trei – vinuri in valoare de 1023 ron.
Pentru Concursul individual premiile nu se lasa mai prejos, astfel, vinuri in valoare de 1023 euro pentru premiul intai, vinuri in valoare de 1023 Ron pentru premiul doi si vinuri in valoare de 123 euro pentru premiul trei.

Toate detaliile privind cele doua competitii marca Marea Degustare de la Iasi, se regasesc pe pagina de facebook – facebook.com/marea.degustare.iasi sau instagram – @marea.degustare.iasi.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES