Legea 81/ 2022 pe intelesul tuturor

0 Comment
Legea 81 2022

In 2022 a aparut Legea care priveste practicile comerciale neloiale dintre intreprinderi, in cadrul lantului de aprovizionare agricol si alimentar.

Multumesc bunului meu prieten, Paul Fulea (Crama Histria), pentru imbold si incredere! Astfel, ca expert OIV in comisia DROCON (drepturile consumatorilor) mi-am permis sa fac anumite precizari si comentarii, intr-un material care sper sa fie de folos, pentru cat mai multi dintre cei care se regasesc in vreuna dintre ipostazele prevazute de aceasta 👉 Lege. 

Articolul 3

Interzicerea practicilor comerciale neloiale

Cumparatorului ii sunt interzise urmatoarele:
1. sa depaseasca termenul de plata astfel:
a) cu mai mult de 14 zile calendaristice de la scadenta stabilita prin contract in cazul produselor prevazute la art. 2 lit. m); (produsele perisabile/ vinul)
b) cu mai mult de 30 de zile calendaristice de la scadenta stabilita prin contract in cazul produselor prevazute la art. 2 lit. l); (vinul se incadreaza la art. 2 lit. m), deci se aplica prevederile de la litera a) nedepasirea termenului de plata cu mai mult de 14 zile calendaristice de la scadenta contractuala)

2. sa stabileasca un termen de preaviz:
a) mai mic de 30 de zile lucratoare pentru anularea comenzilor de produse agricole si/sau alimentare prevazute la art. 2 lit. l) si m), pentru a nu pune furnizorul in imposibilitatea de a comercializa sau de a utiliza produsele respective; (vinul se incadreaza la aceasta prevedere, fiind parte din ambele categorii prevazute la art. 2, lit l) si m)

Acesta este doar o parte a articolului, pentru a-l citi integral, clic aici  👉 Lege. 

Am evidentiat colorat ceea ce am gasit discutabil si comentariile mele sunt cele scrise cu litere italice-aldine (inclinate si ingrosate)

Am formatat cu litere mai mici paragrafele pe care nu le-am comentat, fiindca sunt foarte clare, ca sa fie mai usor de gasit cele comentate.

Pentru alte interpretari, discutii, comentarii, schimburi de pareri, va asteptam in Comunitatea Wines of Romania!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES