Vinul saptamanii: Avincis, Spumant nefiltrat 2018

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Secretul vinurilor spumante este utilizarea strugurilor care au o aciditate pronuntata, motiv pentru care Pinot Noir-ul, Pinot Meunier si Chardonnay sunt preferate atat „acasa”, in Champagne, cat si in restul lumii. In Romania, un strugure autohton cu un potential similar este Cramposia, din care au aprarut deja spumante promitatoare. Cel mai recent exemplu de succes este cel de la Avincis, in care Cramposia se intalneste cu strugurele-simbol al spumantelor Frantei – Pinot Noir.

Spumantul de la Crama Avincis este ideal alaturi de prieteni

Rezultatul este un vin spumant elegant, cu note vii de flori albe si iarba proaspat cosita, la care se adauga notele clasice de patiserie (paine prajita, briose), mai accentuate datorita deciziei producatorului de a lasa vinul nefiltrat. Deci, daca vedeti mici particule in suspensie care tulbura usor vinul, nu va panicati, sunt doar drojdiile care au produs bulele!

Ca orice spumant, se potriveste perfect cu zile de vacanta si alaturi de persoana potrivita!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES