Romania la MUNDUS VINI 2022 – 18 medalii binemeritate

by Wines of Romania
0 Comment

Credit foto: Ralf / AD LUMINA

10 medalii de AUR si 8 medalii de Argint au adus acasa vinurile romanesti participante la MUNDUS VINI 2022, cel mai important concurs de profil al verii din Germania.

Participare de succes pentru vinurile romanesti

La editia 2022, cea cu numarul 31,  a celui mai important concurs de vinuri din Germania, MUNDUS VINI, 130 de jurati experti au degustat vinuri din 33 de tari producatoare de vin inregistrate pentru a castiga ’Grand International Wine Award’. Au fost inscrise o multime de vinuri, dar Marea Medalie de aur a fost adjudecata doar de 23 de vinuri. 980 de vinuri au castigat medalii de aur si 671 medalii de argint. Italia, Spania si Germania s-au calificat pe primele trei locuri in ceea ce priveste numarul de medalii primite.

La acest prestigios concurs international au participat ca parteneri de top ai Wines of Romania: Jidvei, Crama SERVE – Ceptura, Gramofon Wine, Domeniile Averești, Via Viticola (Caii de la Letea și Domeniile Prince Matei). 

Concursul are reguli stricte, astfel incat doar 40% dintre probele inscrise pot fi premiate, chiar daca pretendentele la medalii depasesc acest procent. Daca se califica pentru medalii mai mult de 40% vinuri, se creste pragul minim al fiecarei categorii (95+ Marea Medalie de Aur, 90+ Medalie de Aur si 85+ Medalie de Argint). In acest fel, doar cele mai valoroase si remarcabile vinuri sunt premiate, respectandu-se regula celor 40%.

Partenerii Wines of Romania la MUNDUS VINI 2022

Romania s-a prezentat onorabil, cu circa 80 de probe inscrise in concurs, obtinand 18 medalii, majoritatea de aur.

Domeniile Averești (SC Vinicola Averesti 2000 SA, Averesti, Romania), partener Wines of Romania, a câștigat onorantul titlu de ’Best in Show’ și medalie de aur cu 2021 Feteasca Regala Husi DOC, dar și o medalie de aur pentru 2021 Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOP-CMD The Moldovan Highlands

Partener Wines of Romania, Octima Vinis SRL a castigat medalie de argint cu VIN GRAMOFON 2020 Merlot DOP-CMD Muntenia și Oltenia/Țara Românească.

Vinuri romanesti medaliate cu AUR
Vinuri romanesti medaliate cu ARGINT
Romania la MUNDUS VINI 2022 – mai mult decat vinuri in concurs

Wines of Romania a dus o parte din spiritul romanesc la acest important eveniment unde vinurile au vorbit despre fiecare tara in parte.

Marinela Ardelean, sufletul si vocea Wines of Romania, a sustinut un masteclass cu actualitati din Romania viti-vincola si a fost gazda de onoare a unei degustari cu vinurile partenerilor acestui proiect privat inceput in Aprilie 2022.

Remarcabil si amuzant totodata a fost efortul oaspetilor de a pronunta corect numele soiurilor romanesti pe care le-au gustat. Este un lucru notabil, fiindca sunt multe publicatii internationale care insista sa traduca numele soiurilor autohtone romanesti, desi in catalogul OIV sunt inscrise atat sinonimele admise pentru Romania, cat si cele permise in alte tari. 

Personalitati din Lumea Vinului au tinut sa-si expuna public opiniile cu privire la vinurile romanesti degustate in cadrul prestigioasei competitii internationale. Frank Apfel a numit „extraordinara selectie de la cei 6 producatori parteneri Wines of Romania”

Mundus Vini

Inainte de degustarea oferita de catre Wines of Romania si partenerii sai, directorul competitiei, Christian Wolf,  declara: „Vinurile românești au demonstrat în ultimii ani la MUNDUS VINI, că există o creștere a calității. Pentru mine este foarte interesant să văd această creștere și, de asemenea, diversitatea filosofiilor, interpretarilor vinului. Odată cu prezentarea vinurilor de către Wines of Romania, experții noștri în vin din întreaga lume au acum șansa de a degusta acele vinuri nu servite orbește la degustare, ci cu toate detaliile despre fiecare vini, cu schimbul de idei și interacțiunea personală cu reprezentanții producatorilor. Din degustarea de concurs MUNDUS VINI majoritatea juratilor cunosc deja calitatea înaltă a vinurilor românești, dar bineînțeles că degustarea acolo a fost oarbă, așa că nu știau exact vinul sau crama. Aștept cu nerăbdare această seară fantastică și pentru ambele parti implicate in acest minunat eveniment: pe de o parte crame, sansa de a-și prezenta vinurile grozave, dar și pentru experții noștri în vin, sansa de a obține mai multe perspective și experiență cu ’Vinurile din Romania’ – Wines of Romania.”

Cu o echipa extraordinara, Romania si-a facut o imagine frumoasa. „Avem nevoie de promovare și de export, avem nevoie de o poziționare corectă și de vizibilitate. Iar acest lucru necesită timp, resurse și încredere! […] Mi-am dorit mereu să văd vinurile românești într-o seară dedicată României, aici, la cel mai important concurs de vinuri din Germania. Și am reușit!” a declarat Marinela Ardelean, dupa incheierea cu succes a evenimentului romanesc din cadrul MUNDUS VINI 2022.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES