Recomandare turistica: The Yeatman, un wine hotel unic, din Portugalia

by Wines of Romania
0 Comment

Cand vine vorba de hoteluri dedicate iubitorilor de vin, Portugalia e o destinatie obligatorie. Construit chiar in centrul istoric din Vila Nova de Gaia, in imediata apropiere a multisecularelor Case de Vinuri din zona Porto, The Yeatman este unul dintre cele mai interesante hoteluri tematice din Europa. 

O veche familie britanica

O parte dintre cele mai vechi case de vinuri au fost fondate de familii de comercianti britanici si sunt inca detinute de descendentii acestora. Familia Yeatman este considerata printre cele mai distinse si mai intreprinzatoare familii din Porto, fiind cunoscuta in zona inca din anul 1838. Descendentii continua astazi traditia familiei, detinand trei dintre cele mai cunoscute case de vinuri din Porto.

Ideea si oportunitatea de a construi acest hotel de cu vedere spre centrul istoric al orasului Porto a aparut in anul 2006. The Yeatman poarta numele vechii familii britanice, iar experienta proprietarilor sai atat in productia de vinuri, cat si in managementul hotelurilor de lux l-au pozitionat in timp record intre cele mai sofisticate destinatii in ceea ce priveste turismul oenologic.

Hotelul a fost inaugurat cu exact 12 ani in urma, in august 2010, si a devenit rapid un punct turistic de referinta in Porto.

O colectie de vinuri unica in lume

De la holul de intrare marmorat si scarile ample, pana la piscina in forma de decantor si privelistile incredibile asupra acoperisurilor rosii din Porto si Vila Nova de Gaia, The Yeatman ii incanta pana si pe cei mai pretentiosi connaisseurs. Casele de vin din Porto se afla in imediata apropiere, iar hotelul pune la dispozitia oaspetilor o lista bogata de activitati ce implica vinul: de la degustari conduse de vinificatori, pana la vizite la crame. Mai  mult decat atat:vinul autohton este la mare pret, lucru demonstrat de faptul ca pivnitele Yeatman’s gazduiesc cea mai mare colectie de vinuri portugheze din lume.

Restaurant cu doua stele Michelin

Hotelul include un restaurant cu doua stele Michelin, unde chef Ricardo Costa pune in valoare bucataria portugheza. Exista si alternative: Dick’s Bar ofera muzica live cinci seri pe saptamana, in timp Orangeria este faimoasa pentru preparate nonconformiste. Cei care nu se indura sa iasa din camere din motive pe care nu le vom detalia aici au posibilitatea de lua masa pe balcon, care are vedere la oras. Camerele luminoase si cu spatii largi sunt decorate cu obiecte de arta alese de viticultori, iar ferestrele sunt frantuzesti. 

Vizitatorii vor descoperi, de asemenea, o colectie inedita de recipiente vechi pentru vin.

Celor mai mult decat pasionati de vin, apartamentul prezidential, cu un pat rotativ cu butoaie de Porto le va satisface toate fanteziile.

Camere tematice

The Yeatman colaboreaza cu unii dintre cei mai buni producatori de vinuri din Portugalia, care participa activ la degustarile, seminariile si cinele cu vinuri ale hotelului. Camerele hotelului sunt sponsorizate de aceste crame partenere, avand fiecare un design deosebit, ce da o nota personala discreta fiecarei camere: fotografii si obiecte tematice surprinzatoare ofera informatii despre istoria si mediul distinct al fiecarei crame.

Pretul inchirierii unei camere incepe de la 335 de euro pe noapte.

Vizite la podgorii

Oaspetii hotelului care doresc sa completeze experientele vinicole proprii oferite de The Yeatmancu vizite la podgorii si domenii de renume din regiunile viticole, o pot face la Douro Valley, Minho, Do si Bairrada, toate usor accesibile.

FOTO: The Yeatman

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES