RO-Wine: 5.000 de vizitatori si 10.000 de sticle deschise la editia de primavara!

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Editia de primavara a festivalului RO-Wine, desfasurata in weekend-ul trecut la Fratelli Bucuresti, s-a incheiat dupa doua zile pline de experiente, bucurandu-se de prezenta a peste cinci mii de vizitatori veniti nu doar din intreaga tara, ci si din Europa, sau chiar de peste Ocean.

Importatori, reprezentanti HoReCa de la cele mai importante restaurante si hoteluri din Romania, precum si reprezentanti ai industriei internationale au participat la RO-Wine pentru a descoperi noutatile din piata, precum si pentru a incheia noi parteneriate.

Această editie a fost marcata de numărul record de crame participante si de sticle de vin deschise: peste 10 000 de sticle de vin, spumante si sampanii, de la 118 producatori din Romania, SUA, Franta, Italia, Argentina, Noua Zeelanda, alaturi de spumante de top din Champagne, bere craft si cafea de specialitate.

Ca la fiecare editie, zona gourmet s-a bucurat de un real succes, fie ca facem referire la asocierea de paine si slanina din Maramures adusa de Nicolai Tand, sau la degustarile de prosciutto San Daniele, buratta si caviar.

Expozantii din Republica Moldova au surprins publicul cu o paleta larga de vinuri, de la un numar considerabil de producatori.

Un bar central a reunit, in premiera in Romania, 20 de producatori de vinuri BIO din Italia. Invitatii care si-au dorit sa invete mai multe despre vin au avut acces si la masterclass-urile prezentate in zona de terasa.

Programul de masterclass s-a incheiat cu o prezentare exceptionala a sampaniei Piper Heidsieck, una dintre vedetele acestui eveniment, sampanie ce a putut fi degustata atat in zona de festival, cat si la barul din zona de socializare.

Accesul la acest eveniment a fost gratuit pentru toti cei implicati in piata de vinuri sau HoReCa, in baza inregistrarii prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

„Cresterea spectaculoasa a numarului de expozanti ilustreaza perfect atat oferta de vinuri de calitate – din ce in ce mai diversificata – pe care o ofera industria locala, cat și interesul producatorilor internationali fata de piata din Romania. Faptul ca au participat importatori din Anglia, Canada si Germania este inca o confirmare a calitatii pe care o oferim in cadrul evenimentelor noastre", a declarat Marinela Ardelean, coorganizator al RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

„Am putut simti, atat in randul producatorilor reprezentanti la RO-Wine, cat si in randul vizitatorilor, bucuria participarii la acest eveniment. Anul acesta am denumit zona de festival RO-Wine Village, si am creat mai multe spatii de relaxare si socializare, pentru a putea impartasi povestilor din spatele vinului. Le multumim tuturor pentru participare si astept sa ne vedem la editia din toamna, pe 15 si 16 octombrie, la RO-Wine!", a adaugat Liviu Popescu, coorganizator al RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES