Recomandare Wines of Romania: Oenoturism la Domeniul Vila Dobrusa – Crama AVINCIS

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment
Domeniul Vila Dobrusa - Crama AVINCIS si-a deschis portile in vara anului 2011. Crama AVINCIS, inconjurata de cele 45 hectare de vita-de-vie, mai multe hectare de padure si amenajare peisagistica, este o destinatie preferata de iubitorii de vin si de drumetii

AVINCIS este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri si lucru bine facut, o istorie ce a inceput inca din anul 1927. Atunci, Maria si Iancu Ramniceanu – numit ofiter al armatei romane de Ionel Bratianu -, au cumparat, in Dragasani, un conac in stil neoromanesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti, inconjurat de vii. In anul 2007, stranepoata lor, Cristiana alaturi de sotul sau, Valeriu Stoica, si de fiica acestora Andreea, s-au reintors pe domeniul de familie, unde au avut revelatia miracolului viei, al vinurilor si al traditiilor locului.

Un reper in lumea oenoturismului

Domeniul Vila Dobrusa – Crama AVINCIS, situat in renumita podgorie Dragasani, avea sa-si deschida portile pentru iubitorii vinului in vara anului 2011. Cuprinde conacul, crama AVINCIS, 45 hectare de vita de vie, mai multe hectare de padure si amenajarea peisagistica.

Dupa mai bine de un deceniu de la inaugurare, putini sunt iubitorii vinurilor AVINCIS care nu au vizitat inca domeniul, devenit, intre timp, un reper in lumea vinului romanesc, si nu numai. Cei care l-au vizitat, descoperind imprejurimile pitoresti, au revenit in scurt timp sau si-au propus sa se intoarca. Cu totii au trait, la AVINCIS, experiente oenoturistice memorabile, dar si placerea explorarii principalelor repere estetice ale domeniului.

Obiceiuri romanesti, autentice

Vizitatorii domeniului au mai multe variante de petrecere a timpului liber. "Ferma dintre Vii" este situata chiar in mijlocul viilor, la doar 15 minute de mers pe jos de domeniul VILA DOBRUSA, pe un drum strajuit, de o parte si de alta, de vii, urmand culmea Dealului Dragasani, cu o superba vedere catre Dealul Olt. In foisorul de la ferma se poate organiza un pranz sau o cina cu specific valcean, in compania vinurilor AVINCIS, pentru grupuri de 16-24 persoane, ce doresc sa exploreze frumusetea locului si obiceiurile romanesti autentice.

Relaxare in Poiana Apostolilor

Plimbarea prin parcul "Poiana Apostolilor", situat pe domeniu, este o alta sugestie de petrecere a timpului in aer liber. Amenajarea peisagistica a Domeniului VILA DOBRUSA – Crama AVINCIS a fost implinita, cu talent si neobosita perseverenta, de arhitectul Alexandru Beldiman, prin crearea acestui parc. Oaspetii pot contempla geometria originala a locului, spectacolul cerului si culorile padurii si viei inconjuratoare, in toate anotimpurile. Bucuria va fi sporita pentru cei care nu vor uita cosul de picnic, din care nu vor lipsi vinurile AVINCIS. 

Pentru ca amenajarea domeniului s-a realizat cu un respect firesc pentru natura inconjuratoare, puteti avea surpriza (placuta) de a va intalni cu iepuri, vulpi, bursuci sau caprioare.

Daca veti prefera plimbarile in vie, echipa AVINCIS va va sugera traseele recomandate. E bine sa stiti ca lucrarile din vie sunt o activitate permanenta si ca poate nu intotdeauna este posibil sa explorati unele dintre zonele de cultura cu vita-de-vie.

Facilitati pentru sportivi

Exista solutii si pentru vizitatorii care au transformat sportul intr-un ritual zilnic si doresc sa isi respecte orele de antrenament. Terenul de tenis de camp, cel de mini-fotbal, cel de baschet sau masa de ping-pong pot fi solutii perfecte, singura conditie fiind sa va aduceti echipamentul propriu. Traseul de bicicleta se descopera cu usurinta, cu posibilitatea de a alege fie drumurile intre vii, fie drumurile de tara amenajate, cu deschideri ample catre natura înconjurătoare – dealuri cu vii, riul Olt, Carpatii Meridionali sau Codrii Mamu.

24 de locuri in camera dubla (12 locuri in regim individual)

Pentru ca suntem siguri ca detaliile pe care le-ati aflat din lectura sectiunilor precedente v-au convins, e bine sa stiti ca AVINCIS pune la dispozitia vizitatorilor sai noua camere si trei apartamente amplasate deasupra cramei, modern echipate, cu o vedere impresionanta asupra domeniului si viei. Capacitatea de cazare de 24 de persoane in regim double sau de 12 persoane in regim single va va da posibilitatea sa traiti o experienta unica impreuna cu grupul vostru de prieteni.

Recomandari turistice din zona

Cei care doresc sa exploreze si zona din proximitatea domeniului se vor bucura sa viziteze obiective turistice cu rezonanta istorica si culturala, precum Schitul Dobrusa – inclus in patrimoniul UNESCO, Muzeul Viei si Vinului din Dragasani, manastirile sau bisericile din lemn din nordul Olteniei (Dintr-un Lemn, Horezu, Arnota, Bistrita, Govora s.a.), Culele de la Maldaresti, atelierele de ceramica din Horezu – acestea fiind doar o parte din frumusetile zonei.

Oferte personalizate, rezervari prin email

In momentul in care v-ati hotarat sa vizitati Domeniul Vila Dobrusa si Crama AVINCIS, veti avea acces la oferte personalizate – sejururi, degustari, evenimente. Pentru mai multe detalii, trimiteti solicitarile dvs. la una din adresele: crama.avincis@avincis.ro sau avincis.vinuri@avincis.ro.

Vacanta placuta!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES