Grupo Agrovin isi extinde gama de agenti de clarificare cu Clarifine Proyeast: 100% vegan, organic si fara alergeni

by Wines of Romania
0 Comment
  • Imbunatateste caracteristicile senzoriale: vinuri cu o mai mare franchete aromatica.
  • Diminueaza astringenta si amaraciunea. Vinuri mai onctuoase
  • Cresterea stralucirii si a limpiditatii

Madrid 9 Februarie 2024. Grupo Agrovin isi continua angajamentul fata de dezvoltarea de produse care ii ajuta pe vinificatori sa imbunatateasca procesele de vinificatie si calitatea vinurilor . Grupul a dezvoltat recent Clarifine Proyeast, un agent de clarificare natural pe baza de proteine de drojdie Saccharomyces cerevisiae, 100% vegan, organic si fara alergeni, care se alatura gamei largi de agenti de clarificare din catalogul sau de produse oenologice.

Procesul sau respectuos de extractie permite obtinerea unei proteine de drojdie cu o greutate moleculara medie de peste 15 KDa, ideala pentru clarificarea vinurilor albe, roze si rosii.

Datorita utilizarii Clarifine Proyeast in timpul procesului de vinificatie, vinificatorul poate obtine vinuri mai curate, cu o mai mare stralucire in cazul vinurilor albe si roze. In cazul vinurilor rosii, culoarea ramane intacta, iar reactia sa este doar cu taninurile mai astringente. In ambele cazuri, se obtin vinuri mai proaspete la nas, cu arome curate si un echilibru perfect intre onctuozitate si aciditate.

Clarifine Proyeast este un agent de clarificare organic, fara alergeni si 100% vegan, astfel incat poate fi utilizat pentru producerea de vinuri destinate productiei ecologice, in conformitate cu reglementarile europene si NOP. Este, de asemenea, o alternativa la agentii de cleire de origine animala.

Dozele de utilizare a Clarifine Proyeast variaza in functie de tipul de vin. Pentru vinurile albe si roze, doza recomandata este cuprinsa intre 1 si 7 grame/hectolitru. In cazul vinurilor rosii, doza recomandata este intre 2 si 10 grame/hectolitru. Grupo Agrovin recomanda utilizarea sa impreuna cu adjuvanti de clarificare, cum ar fi bentonita, solul de siliciu sau taninul, pentru a optimiza procesul de clarificare.

Printre principalele beneficii ale aplicarii clarificatorului Clarifine Proyeast, se remarca urmatoarele:

  •  Imbunatatirea caracteristicilor senzoriale ale vinului, rezultand vinuri cu o mai mare prospetime aromatica.
  • Reducerea astringentei si a amarelii. Dupa o clarificare respectuoasa a vinurilor, Clarifine Proyeast elimina taninurile cele mai astringente si amare, imbunatatind in acelasi timp senzatia de volum la degustare.
  • Intensifica stralucirea si limpiditatea vinurilor datorita capacitatii sale excelente de floculare

Pe scurt, Clarifine Proyeast imbunatateste semnificativ calitatea vinurilor rosii, albe si roze, fiind un agent de clarificare 100% vegan, organic si fara alergeni, cu rezultate tactile si aromatice vizibile.

Despre Grupo Agrovin:

Grupo Agrovin este partenerul global si strategic al cramelor, cu o experienta de peste 60 de ani in sectorul vitivinicol, in calitate de consilier tehnic si furnizor de produse, sisteme si echipamente oenologice, insotind vinificatorii in definirea caracterului vinurilor lor in conformitate cu tendintele pietei.

Fondata in 1957 in inima regiunii La Mancha, este prezenta in peste 30 de tari, avand birouri proprii in principalele regiuni viticole ale lumii. O companie de pionierat in domeniul inovatiei, cu cel mai mare laborator din Spania si un departament de cercetare, dezvoltare si inovare cu o echipa de profesionisti cu inalta calificare, specializata in dezvoltarea de produse, sisteme si echipamente proprii patentate, care lucreaza pentru a imbunatati oenologia viitorului, angajata in eficienta energetica, digitalizarea proceselor si tehnologia 4.0.

De asemenea, este furnizor de produse si echipamente pentru alte sectoare, cum ar fi cel alimentar, al berii si al uleiului, precum si pentru sectorul industrial si farmaceutic, printre altele.

Grupo Agrovin este detinut de managerul de fonduri de capital de risc MCH Private Equity. Compania gestioneaza peste 1.200 de milioane de euro prin intermediul diferitelor fonduri, fiind una dintre cele mai importante companii de pe piata spaniola si unul dintre cele mai mari cinci grupuri private si independente de capital privat din Spania.
Site web: www.agrovin.com 

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES