Vinul saptamanii: Caii de la Letea, Aligote Volumul II, Via Viticola Sarica Niculitel

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Aligote Volumul II este o editie limitata care este definita de autenticitate si de un real simt al terroir-ului. Aromele specifice, de drum de pamant si paie bine uscate, sunt completate de note intense de mar verde, strabatute de o vena minerala si cu un final dominat de accente citrice (pomelo si grapefreuit) 

Este un vin potrivit in orice loc, dar care se simte insa cel mai bine la el acasa, la marginea Deltei Dunarii sau chiar in inima ei. Am avut placerea sa gustam acest vin, pe rand, la un storceag de somn si un platou cu pesti de Dunare (somn, caras, salau), la Mila 23, apoi alaturi de o creatie a unuia dintre oenologii cramei, Adrian Dolghin – reteta proprie de tagliatelle proaspete cu fructe de mare. Excelent in ambele combinatii – un vin a carui aciditate face fata carnii de peste, dar care ofera ceva in plus datorita rotunjimii provenite din maturarea de cateva luni pe drojdii fine.

Un vin perfect pentru vacanta, mare, Delta, peste, dar si pentru bucatarii urbane cu fructe de mare sau orientate spre zona vegetariana – quiche de legume, paste fara ou cu pesto, legume la tigaie sau ciuperci in diverse interpretari.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES