Ep.#30 SERVE si Domaine Peraldi: Doua crame, un singur suflet
Play Video

ASCULTA SI PE:

Wines of Romania are placerea sa va invite sa urmariti un episod special al podcastului: o intalnire cu membrii familiei de Poix, intr-un colt de paradis corsican, la aceeasi masa la care, la un pahar de vin rosé, s-a nascut Crama SERVE din Ceptura, in urma cu aproape 30 de ani. La Domeniul Peraldi, renascut in anii 60, stam de vorba cu Charlotte si Amaury, cei care au dat numele primelor cupaje super premium din Romania, il reintalnim pe Paul, viitorul cramei SERVE, pe Diane, sotia lui Amaury si, normal, pe Mihaela de Poix, sufletul care uneste cele doua parti ale familiei. 🎙Podcastul Wines of Romania este inspirat de Deschidem Vinul Romanesc, program national dezvoltat de Carrefour Romania, dedicat in egala masura consumatorilor si producatorilor de vinuri romanesti.

 

TRANSCRIERE PODCAST

[Marinela Ardelean] Dragilor, bine ati venit la un nou episod al podcastului Wines of Romania. De data aceasta am ajuns in Corsica, la Domaine Peraldi, voi avea mai multi invitati, inclusiv Amaury si Charlotte. Daca ii cunosteati pana acum pentru vinurile care le poarta numele, astazi, impreuna cu ei, o sa aflam originea cramei S.E.R.V.E.. Prima mea invitata de astazi este Mihaela de Poix.

 

De vorba cu Mihaela de Poix 

[Marinela Ardelean] Draga Mihaela, bine ai revenit la podcastul Wines of Romania si iti tare multumesc ca m-ai invitat in acest loc absolut extraordinar. Pentru prima data, pentru mine, in Corsica si, evident, la Domaine Peraldi.

[Mihaela de Poix] Imi pare foarte bine ca ne vedem din nou, ca sunt din nou oaspetele tau si imi pare si mai bine ca, de data asta, esti si tu oaspetele meu, intr-un loc atat de exotic, de neasteptat si, cum zicem noi, foarte sexy.

[Marinela Ardelean] Asa este si sper sa o priviti ca pe o provocare, cei care ne urmariti, si ca pe o invitatie, de ce nu? Este un loc care merita descoperit, indiferent ca sunteti iubitori de vinuri sau de frumos. Mihaela, care este legatura dintre Crama SERVE si Domaine Peraldi?

[Mihaela de Poix] Cu toate ca imi dau seama ca nu am povestit foarte mult lucrurile astea, cei care ne stiu dintotdeauna au si aflat pana acum ca SERVE s-a nascut la Domaine Peraldi, din dorinta lui Guy de a explora si alte dimensiuni ale viticulturii, nu numai viticultura insulara, corsicana. Si din inspiratia pe care a avut-o, norocul pe care l-a avut, sa nimereasca in Romania un loc unde a gasit ca exista extrem de mult potential neexploatat pentru vinuri de mare calitate. Si aici, pe aceasta terasa unde ne aflam noi, intr-o seara de iulie, la un pahar de rosé, a fost inventat SERVE. Numele lui, SERVE, Societatea Euro-Romana pentru Vinuri de Exceptie. Si a inceput aventura lui Guy in Romania, alaturi de mine.

[Marinela Ardelean] De cate ori ajungi aici, la Domaine Peraldi, in Corsica? Vii des?

[Mihaela de Poix] Vin mai putin des decat am venit in ultimii ani, pentru ca... ce sa spun? Legatura mea personala cu Domaine Peraldi a inceput sa fie mai puternica dupa ce l-am pierdut pe Guy, din pacate, si rolul meu aici a fost, in special, acela de a pastra aceasta frumoasa mostenire familiala, pentru a o transmite mai departe generatiilor urmatoare si copiilor lui Guy. Si atunci, in primii ani, veneam chiar si o data la trei saptamani, pentru o saptamana, aici, in Corsica. Ca sa invat cum se desfasoara lucrurile aici, venind cu experienta din Romania, cunosteam domeniul, dar nu il cunosteam in amanunt, asa cum trebuie, cand esti gestionarul care isi asuma acest rol.

[Mihaela de Poix] Din fericire, putin cate putin, copiii lui Guy au inceput sa se apropie de viata economica a domeniului si doi dintre ei, Charlotte si Amaury, primele doua cuveé-uri pe care noi le-am facut, de altfel, in istoria noastra de vinificatori, au decis sa se instaleze aici, cu tot cu familiile lor, cu copiii si traiesc deja in Corsica de aproape patru ani. Acum eu vin aici cam o data la sase-sapte saptamani.

[Marinela Ardelean] O sa-i cunoastem in cateva momente pe Amaury si pe Charlotte dar, intre timp, vreau sa te intreb, Mihaela, cum se potenteaza cele doua crame, Domaine Peraldi si Crama SERVE?

[Mihaela de Poix] N-am fi putut... Fara Peraldi, nu am fi putut si Peraldi nu cred ca ar fi ajuns unde este fara SERVE. La inceput ne-am tras toata inspiratia si experienta si know-how-ul de la Peraldi, dupa care, incet-incet, a inceput un schimb de informatii continuu intre noi, lucru care ne-a ajutat, cred eu, pe fiecare in parte si pe noi ca grup, pentru ca, pana la urma, suntem un grup. Suntem o familie care conduce doua business-uri de vin, care se ghideaza dupa aceleasi valori, dupa aceleasi mentalitati. Multa lume imi spune, cand vine aici din Romania sau cand vine in Romania din Corsica, ca se simte ca e aceeasi mana, aceeasi filosofie in spate, ca se simte ca apartin aceluiasi grup de oameni.

[Marinela Ardelean]  Asa este.

[Mihaela de Poix] Si sunt foarte mandra de lucrul asta si sunt foarte mandra de faptul ca, incet-incet, reusim sa aducem generatia urmatoare in povestea noastra. La Domeniul Peraldi este a treia generatie, la SERVE va fi a doua.

[Marinela Ardelean] Mihaela, draga, ce vreau sa te intreb, atat pentru mine, cat mai ales pentru cei care ne urmaresc si ne asculta acasa: Care este secretul, atunci cand vine vorba de familie unita, de a reusi, asa cum tu ai facut-o, sa unesti, sa tii unita familia si, mai mult decat atat, sa fii proprietarul unei afaceri de familie? Pentru ca, asa cum ai zis, doi dintre ei duc mai departe, Paul, fiul tau, la fel, preia... Care este secretul in a tine familia unita si a-i face sa nu fie doar frati, ci si prieteni?

[Mihaela de Poix] Dragostea. Dragoste si foarte mult respect.

[Marinela Ardelean] Eu nu mai am altceva de zis, Mihaela, m-ai emotionat, ca de fiecare data, si eu iti multumesc. Abia astept sa ii cunoastem pe copiii tai si pe cei care duc mai departe filosofia unei afaceri de succes, in primul si-n primul rand, punand in valoare iubirea, ca valoare principala.

[Mihaela de Poix] Absolut, absolut. Si eu de-abia astept sa-i cunoasteti, eu sunt foarte mandra de ei deja.

[Marinela Ardelean] Ai si de ce!

[Marinela Ardelean]  Haideti sa-i cunoastem!

[Mihaela de Poix] Hai!

[Marinela Ardelean] Acum o s-o cunoastem, o s-o descoperim pe Charlotte.

 

De vorba cu Charlotte, fiica contelui Guy de Poix

[Marinela Ardelean]  Charlotte, bine ai venit la podcastul Wines of Romania.

[Charlotte] Merci.

[Marinela Ardelean] Charlotte, as vrea sa impartasim cu cei care ne urmaresc povestea Domeniului Peraldi si a familiei tale.

[Charlotte] Este o poveste foarte lunga. In fapt, o poveste care incepe din anii 1500, cu stramosii nostri, care aveau acest pamant si care, incet-incet, au inceput sa planteze vita-de-vie. De fapt, de atunci dateaza primele recolte ale domeniului. Apoi s-a pierdut cate putin, s-a mai uitat cate putin si, in cele din urma, bunicul meu a refondat domeniul in anii 60 si l-a transformat in ceea ce vedem astazi. El a fost cel care a plantat podgoria in mijlocul Ajaccio. Primarul de la acea vreme i-a zis: esti nebun complet sa plantezi o podgorie aici, e ca si cum ai paste oile in Place de la Concorde.

[Charlotte] Iar acest lucru este astazi mai adevarat ca niciodata. Si iubim aceasta Place de le Concorde, piata a armoniei, perfect conservata pana astazi, cu Amaury, cu Guillaume, cu Clemence si cu Mihaela, care ne-a ajutat sa continuam toate acestea.

[Marinela Ardelean] Charlotte, tocmai ai vorbit despre poveste si istorie, dar care este povestea acestui arbore de piper?

[Charlotte] Ah, asta e ceva special. Aici ne aflam in spatiul casei familiei pe care bunicul meu a construit-o imediat ce a reintrat in posesia domeniului. Iar acest copac are aceeasi varsta pe care o are si casa. Iar noi aici am facut primii pasi, am crescut in acest copac, mai avem poze cu mine si cu fratele meu catarandu-ne in el, iar lucrul particular legat de acest copac este ca este un arbore de piper. Noi, aici, plantam mult Sciaccarello, care este strugurele tipic in Ajaccio si este foarte asemanator cu Pinot Noir. Principala diferenta, in comparatie cu Pinot Noir, este aroma lui de piper. Deci, ce loc mai bun sa vorbim despre el, daca nu un arbore de piper?

[Marinela Ardelean] Ce au in comun Sciaccarello si Cuveé Charlotte?

[Charlotte] Sciaccarello si Cuveé Charlotte? Oh, poate finetea si eleganta, dar nu sunt eu in masura sa judec.

[Marinela Ardelean]  Dar putem gusta impreuna un Cuveé Charlotte si sa vedem gustul, ce reiese, sa facem o paralela intre tine si vin? Pentru ca, intr-un fel, tu ai dat numele vinului sau tatal tau i-a dat numele...

[Charlotte] A fost ideea tatalui meu. Dar da, cu mare placere. Trebuie sa-l gustam ca sa-l discutam.

[Marinela Ardelean] Un moment, luam paharele, luam sticla cu vin si continuam degustarea!

[Charlotte] Garçon!

[Charlotte] Fratele meu!

[Charlotte] Hai, poftiti!

Merci!

Merci!

[Marinela Ardelean]  Si avem si... Faimosul cuveé. Sanatate!

[Charlotte] Sanatate!

[Marinela Ardelean] Nu stiu daca exista vreun iubitor de vin adevarat in Romania care sa nu cunoasca si sa nu fi gustat Cuveé Charlotte pana acum, stii? Este un vin foarte important pentru romani si pentru iubitorii de vin care iubesc vinul romanesc.

[Charlotte] Cand veneam in Romania, copil fiind, imi amintesc ca tatal meu ma prezenta ca fiind Cuveé Charlotte. Si era enervant, spuneam ca eu nu sunt doar un cuveé, sunt o persoana in carne si oase. Considera-ma o persoana!

[Marinela Ardelean] Ce varsta aveai?

[Charlotte] Avem 15-16 ani si ma simteam foarte rau in legatura cu asta. Dar acum este o mare mandrie, o mare bucurie sa am aceasta mostenire din partea tatalui meu.

[Marinela Ardelean] Ce crezi ca ai in comun cu acest vin, in afara de nume?

[Charlotte] Suntem intotdeauna cei mai rai judecatori pentru noi insine, uneori e mai usor sa asculti ce au ceilalti de spus. As putea crede ca tatal meu, atunci cand compunea acest cuveé, poate a vazut un fel de forta potentiala care se exprima clar in acest vin, dar cu o anumita eleganta si finete. Dar cred ca, totusi, tatal meu a vrut, cu acest vin, sa dea o nuanta de noblete vinului romanesc. Si cred ca a reusit asta.

[Marinela Ardelean] Stii ca urmeaza sa il prezentam pe fratele tau, Amaury, dar inainte sa-l invitam aici, cum l-ai descrie tu pe Amaury?

[Charlotte] Din nou, sunt cel mai nepotrivit judecator. E fratele mai mic. El e fratele mai mic. Cumva, el reprezinta ideea de organizare, la litera, partea militara. Cu siguranta educatia lui culinara i-a dat o directie atat de... de dreapta. E un personaj. E o oala sub presiune. Presiunea creste foarte repede, dar se foloseste doar pentru cele mai bune carnuri.

[Marinela Ardelean] Merci, Charlotte. Te asteptam cu nerabdare si in Romania, sa iti impartasesti pasiunea si cunostintele despre vin cu toti cei care iubesc vinul si care iubesc viata buna!

[Charlotte] Ar fi placerea mea.

[Charlotte] Multumesc.

[Marinela Ardelean]  Multumesc.

 

De vorba cu Amaury, fiul lui Guy de Poix, si sotia lui Amaury, Diane de Poix

[Marinela Ardelean]  Dragilor, alaturi de mine ii am pe Amaury de Poix si Diane de Poix. Corect?[Marinela Ardelean] Amaury, pentru cei care urmaresc acest podcast, care este legatura dintre Domaine Peraldi si Crama SERVE?

[Amaury] Lucrul care leaga cele doua este dragostea. Cum ar fi dragostea pentru fiica mea care se joaca astazi in curte. Dar, in fapt, Domaine Peraldi a fost creat de bunicul meu, din dragoste pentru pamanturile lui, pentru pamantul familiei. Si a continuat-o tatal meu, care a cunoscut-o pe mama mea, au avut patru copii impreuna si am lucrat impreuna pe acest domeniu. Apoi tatal meu a decis sa-si inceapa aventura in Romania, dupa 1990, s-a casatorit din nou, cu a doua sotie, Mihaela, alaturi de care a creat, de la zero, Crama SERVE.

[Marinela Ardelean]  Tatal tau, impreuna cu Mihaela, au dat numele tau acestui cuveé, nu?

[Amaury] Da.

[Marinela Ardelean]  Cum ai descrie Cuveé Amaury, ca vin? Ce are el in comun cu personalitatea ta, cu caracterul tau, daca poti spune asa...

[Amaury] Cuveé Amaury este un cupaj din Sauvignon, Chardonnay si Feteasca Alba. Sauvignon Blanc si Chardonnay aduc multa aroma si complexitate aromatica, Feteasca Alba reprezinta traditia, Romania si radacinile lui SERVE.

[Marinela Ardelean]  Tocmai ai descris vinul care poarta numele tau. Dar ce zici de Charlotte? Si nu despre vin, ma refer la sora ta. Cum ai descrie-o pe sora ta?

[Amaury] Cum sa o descriu pe sora mea? Am marea sansa sa imi fie alaturi si sa lucrez cu ea, asta e clar. Sora mea este o persoana careia ii place ceea ce face. Este foarte buna in comunicare, in contactul cu oamenii si ne completam, pentru ca eu am tendinta de a fi mai... asa cum vezi, mai ascuns, mai retras, in timp ce ea este mai interesata sa tina legatura cu lumea din afara.

[Marinela Ardelean]  Aveti o familie care conduce afaceri, si nu doar alaturi de sora si de fratele tau, ci si sotia ta, Diane este implicata. Diane, care este rolul tau pentru Domaine Peraldi, ce faci?

[Diane] Treaba mea la domeniu este sa-i fac pe oameni sa-l descopere, pe oamenii din Ajaccio si, de asemenea, de dincolo de Corsica, prin evenimentele pe care le organizam la domeniu sau la vila. Folosim Villa Peraldi pentru vizite, degustari de vinuri si evenimente, este un spatiu nou pe care l-am terminat recent de amenajat. Si aratam lumii domeniul si aceasta casa, astfel incat oamenii sa vina in Corsica.

 

De vorba cu Paul, fiul Mihaelei Tyrel de Poix

[Marinela Ardelean]  Dragilor, dupa dialogurile avute cu Charlotte si Amaury, i-a venit vremea lui Paul. Paul, bine ai venit la podcastul Wines of Romania.

[Paul] Bine te-am gasit si iti multumesc ca m-ai primit la tine.

[Marinela Ardelean] Eu iti multumesc ca m-ai invitat aici, intr-un loc absolut paradisiac. Inainte sa te intreb de generatii, de Crama SERVE, cum i-ai descrie tu pe fratii tai, Charlotte si Amaury?

[Paul] De obicei, primesc intrebarea asta referitoare la vinuri, pentru ca ele sunt cumva mai cunoscute in tara decat ei, ca personaje. Amaury, incep cu el, ca e cel mai simplu, este intr-adevar fratele meu din alta mama, cum zice englezul, my brother from another mother. Ne intelegem foarte bine, cu totii ne intelegem foarte bine, noi, ca frati, si cu Guillaume, avem o legatura mai asa, masculina. In schimb, eu cu Amaury chiar avem o legatura puternica. Chiar l-as numi fratele meu si daca nu am avea contextul. E un tip pe cat de modest, pe atat de adanc inradacinat si pe cat de muncitor, pe atat de creativ. Pentru mine e un exemplu, desi e un pic mai mic decat mine, tot timpul a fost asa, un...

[Marinela Ardelean] Stai un pic. Cu doi ani si jumatate, aproximativ, nu?

[Paul] Cu doi ani jumate, da, da. Deci e bine mai mic ca mine, chiar. Iar Charlotte este foarte similara sora-mii, cumva, din punctul asta de vedere, ea fiind mai mare. Ele doua sunt cele mai mari. E partea aia serioasa a fratiei, e cea la care ne uitam cu totii, sa ne luam, cumva, cateodata, reperele. E si comunicatorul grupului pentru ca, na, are background-ul asta de jurnalism care se vede. Ea nu-l scoate in fata, dar il tot vezi, are talentul asta de a pune problema.

[Marinela Ardelean] Paul, tu reprezinti noua generatie a Cramei SERVE. Ce inseamna pentru tine asta? Sau care e rolul tau in noul capitol, de care ne bucuram cu totii, de ce nu, atunci cand vine vorba de Crama SERVE?

[Paul] In primul rand este o responsabilitate, acum si cand ai spus-o m-am... Este o responsabilitate enorma, in primul rand, e un privilegiu enorm, in al doilea rand. Este un teren de joaca, daca-l vezi ca atare. Cumva, vorbind de ce inseamna esenta SERVE, este – si probabil de asta suntem aici – este prelungirea traditiei lui Guy de a face vin si este, de fapt, amprenta pe care el si-a pus-o pe aceasta traditie. Si, cumva, plecand de la esenta asta, cred ca si noi incercam sa facem acelasi lucru, sa luam traditia si, cu respect pentru traditia asta grea si mare pe care o avem, sa punem pasul urmator si sa ne punem si noi, la randul nostru, amprenta pe ce inseamna viitor.

[Marinela Ardelean]  Ai putea sa faci o paralela intre ce inseamna schimbul de generatie in Romania, in cazul de fata cu crama SERVE, si schimbul de generatii la Domaine Peraldi, aici, in Corsica, unde ne aflam?

[Paul] Paralele sunt multe si sunt si multe diferente. In primul rand, unul dintre lucrurile pe care le-am vazut, trecand prin cele doua schimburi de generatii si de succesiuni, pentru ca, practic, prima succesiune a fost cea de la Guy la mama, ca si pastrator, care a survenit, din pacate, in momentul in care Guy s-a prapadit, acum mai bine de 10 ani... Si am observat ce inseamna amprenta asta a unei vechi familii si cat de natural este pentru ei sa predea. Si tot ce vine cu asta: organizarea si spiritul in care se face.

[Paul] La noi e prima data cand facem chestia asta. Si, in general, in Romania, noi n-am prea avut de predat. Am avut comunismul, care a taiat acest ciclu vechi de predari. Si e un experiment. Avem multa inspiratie de aici si mama si eu ne incarcam. V-a iesit acolo, o sa ne iasa si noua! Nu e usor, ca sunt o gramada de clash-uri de-astea de generatii dar, ce e mai degraba la noi, ce vad eu mai degraba la noi, este ca avem si componenta asta emotionala, neavand o structura pe care sa te bazezi, cumva ai ocazia tot ce n-ai...

[Paul] Exista o vorba, tot ce nu rezolvi la tine, ca om, iti reflecta copilul tau, cand e mic, ce nu rezolvi la el, cand e mic, se reflecta si mai tare cand e adolescent si daca nu rezolvi cand e adolescent... sa te fereasca Dumnezeu sa ai de predat un business, ca atunci sigur o sa trebuiasca sa-ti regleze reactia, ca n-ai de ales. Si cumva asta se intampla si la noi, ne reglam pe zi ce trece, ne cunoastem unul pe altul si pe sine, pe zi ce trece, si e un proces emotional, pe cat e si unul de business.

[Marinela Ardelean]  Nu pot sa nu te intreb, pentru ca ai mentionat copii mai devreme... Cuveé Amaury, Cuveé Charlotte, dar exista si un Sissi si Pacs.

[Paul] Da.

[Marinela Ardelean]  Doua cuvinte despre aceste doua cuveé-uri. De ce se numesc asa aceste doua cuveé-uri?

[Paul] Sissi si Pacs sunt copii mei. Sissi este fiica mea, care are 10 ani si Pacs, pe care il cheama Paul, ca si pe mine, are patru ani. Sunt vinurile, daca vrei, care care ies din tiparul traditional SERVE. Au niste ambalaje noi si sunt intr-adevar niste vinuri care exprima foarte bine... cel putin Sissi o exprima foarte bine pe Sissi. Pacs, si el fiind mic, si vinul fiind tanar, vor evolua impreuna si vom vedea cum, in ce directie si ce aspecte ale comportamentului lui Pacs il surprinde vinul. Dar la Sissi e intr-adevar o congruenta ciudata intre caracterul ei si caracterul vinului.

[Marinela Ardelean]  Paul, te-as ruga sa le transmiti un mesaj celor care se afla oarecum in postura ta, in pozitia ta, nu neaparat in lumea vinului, dar care se regasesc in momentul in care au ocazia sau responsabilitatea de a duce mai departe povestea familiei. Indiferent de industria in care se afla, poate persoane care se afla, mai mult sau mai putin, la varsta ta si care au ajuns la momentul preluarii stafetei din partea familiei.

[Paul] Ce pot sa zic e ca… este probabil cel mai important proces prin care poti sa treci, ca om. Adica a aduce impreuna componenta de business cu cea familiala si a incerca sa construiesti mai departe ceaa ce nu poti sa iti asumi ca si fondare, ca si inceput, cum ziceam este, pe langa o responsabilitate este si o super-ocazie. Si cred ca singurul lucru pe care il poti face intr-un context de genul asta este sa pasesti cu recunostinta pe ce exista si sa construiesti cu hotarare si cu incredere. Si in tine, si in ce ti-a fost dat mai departe. Restul sunt detalii, esenta cam asta e.

[Marinela Ardelean] Iti tare multumesc, Paul. Nu avem, in momentul de fata, un pahar in mainile noastre, cu vin, dar daca am avea vin, ce am avea?

[Paul] Il avem intre dinti...

[Marinela Ardelean] Am avea... il si propunem celor care ne urmaresc sau ne asculta, dar daca ar fi, cu ce vin am ciocni in momentul acesta?

[Paul] Cu un Guy de Poix. Dar, nu cu Guy de Poix-ul pe care il cunoaste lumea, ci cu Guy de Poix-ul de aici, din Corsica, care este un rosé...

[Marinela Ardelean]  Pe care noi l-am degustat aseara si a fost extraordinar, adica este extraordinar.

[Paul] Este, in continuare, si probabil ca o s-o facem si in seara asta. Si, da, e un vin pe care, de foarte curand, il gasiti si la noi pe site, si pe care il recomand ca etalon de rosé si ca expresie a Sciaccarello, de care am mai tot vorbit si care e soiul corsican autentic.

[Marinela Ardelean]  O sa urmeze si un podcast dedicat tie in intregime. Pana atunci, fiti pe-aproape si sa vedem ce zice mama ta la final de...De incheiere. De discutii, dialoguri... Hai sa vedem!

[Paul] Haide!

 Vizita crame - SERVE - Wines of Romania

Incheiere Podcast cu Mihaela de Poix

[Marinela Ardelean] Dragilor, ma bucur tare ca am avut ocazia sa-i descoperim si sa-i descoperiti pe Amaury, Charlotte si Paul. Mihaela, te simti o femeie implinita?

[Mihaela de Poix] Cum sa nu! Mai ales dupa ce am vazut si eu astazi, a fost o zi plina de emotii, de amintiri, de ganduri pentru viitor. Stii, a fost asa, ca o borna, ca un punct de aducere aminte si de pozitionare in prezent si pentru viitor.

[Marinela Ardelean] Apropo de viitor, ce planuri de viitor aveti, ai, atat pentru SERVE, cat si pentru Domaine Peraldi? In general, ce planuri de viitor? In afara de vacante...

[Mihaela de Poix] Imi doresc sa reusim si la SERVE ce am reusit la Domaine Peraldi, si anume ca generatia urmatoare sa preia, incet-incet, si fara graba, in tihna, cum se spune, responsabilitatile unei astfel de companii, pentru ca nu sunt putine si sunt foarte complexe. Stiu ca lucrurile astea vor veni, am incredere totala in ce ne rezerva viitorul. Cea mai mare realizare, daca ma intrebi daca sunt o femeie implinita, este faptul ca… copiii nostri, ai lui Guy si ai mei, pentru ca noi, in afara de SERVE, nu am avut nici un copil impreuna, sunt la fel. Si se inteleg minunat si colaboreaza foarte bine. Este extraordinar ca se inspira unii pe ceilalti. Asta mi se pare un mare plus, in orice situatie.

[Marinela Ardelean] Si va fi, mai ales pentru vinurile, cramele si povestea acestor realitati pe care voi le-ati consolidat, cladit – in cazul Cramei SERVE. Avem aici un vin in fata. Eu, cand am ajuns astazi aici, cu vinul rosé pot sa spun ca am inceput calatoria la Domaine Peraldi, aici, in Corsica, si cred ca va ramane mereu un vin de referinta pentru mine, atunci cand ma voi gandi la acest Domeniu si la aceasta tara minunata. Mihaela, inainte sa incheiem acest podcast, unde se gasesc vinurile Domeniului Peraldi?

[Marinela Ardelean] Pentru cei carora le-am facut pofta si i-am facut curiosi, de unde pot sa achizitioneze vinurile produse aici, in Corsica?

[Mihaela de Poix]  E simplu, se pot achizitiona pe site-ul domeniului si se pot achizitiona si din Romania, unde incercam sa importam din cand in cand vinurile Peraldi si sa le aducem in atentia publicului si amatorilor de vinuri din Romania.

[Marinela Ardelean] Deci se gasesc. Daca vreti, cu siguranta le veti gasi si va invit sa le vreti, pentru ca merita. Inchin un pahar in cinstea ta, in primul rand, a celor care aduc bucurie atat in familia voastra, cat si in viata celor care iubesc vinurile bune, indiferent ca sunt produse in Romania sau in Corsica. Multa, multa sanatate si, in continuare, inspiratie in tot ceea ce faceti si veti face!

[Mihaela de Poix] Multumesc mult, Marinela, si tie iti doresc la fel![Marinela Ardelean] Va multumesc ca ne-ati ascultat, ca ne-ati urmarit, acest podcast este inspirat de programul national Deschidem Vinul Romanesc, dezvoltat de Carrefour Romania. Ne vedem data viitoare, cu un nou episod al podcastului Wines of Romania!

 

TOP VIZUALIZARI

TOP VIZUALIZARI

#Ep 44. Wines of Romania
#Ep.44: Olga Miloiu, CEO Budureasca: Peste 50% dintre cumparatorii si consumatorii de vin sunt femei
Olga Miloiu este, de aproape 13 ani, CEO Budureasca, o companie care a reusit sa deschida nu mai putin de 30 de piete externe si care a impresionat mereu prin flexibilibilitate si adaptarea rapida la trendurile de consum.
#Ep. 43 Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac Wine and cheesse are defined by terroir
#Ep. 43: Adrian Cocan, Laptaria cu Caimac: Vinul si branza sunt definite de terroir
Adrian Cocan is co-founder of Laptaria cu Caimac (Creamy Dairy), an artisanal Romanian dairy specializing in top-of-the-line products and one of the first to join Carrefour's “Poftim, branza romaneasca!” (Here / We Crave Romanian Cheese) national program.

Recomandari

#Ep 44. Wines of Romania
#Ep.44: Olga Miloiu, CEO Budureasca: Peste 50% dintre cumparatorii si consumatorii de vin sunt femei
Olga Miloiu este, de aproape 13 ani, CEO Budureasca, o companie care a reusit sa deschida nu mai putin de 30 de piete externe si care a impresionat mereu prin flexibilibilitate si adaptarea rapida la trendurile de consum.
#Ep. 43 Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac Wine and cheesse are defined by terroir
#Ep. 43: Adrian Cocan, Laptaria cu Caimac: Vinul si branza sunt definite de terroir
Adrian Cocan is co-founder of Laptaria cu Caimac (Creamy Dairy), an artisanal Romanian dairy specializing in top-of-the-line products and one of the first to join Carrefour's “Poftim, branza romaneasca!” (Here / We Crave Romanian Cheese) national program.
#Ep. 42 Livia Gîrboiu Vinul românesc este ușor de băut și de înțeles
Ep. 42: Livia Girboiu: Vinul romanesc este usor de baut si de inteles
Livia Girboiu este o tanara intreprinzatoare, o mama si o iubitoare de vinuri hotarata sa duca vinul romanesc in lume.

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com