„Pact" cu bufnitele, in Napa Valley

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

V-ati gandit vreodata, in momentele in care ati savurat un vin din Napa Valley, sa-i multumiti, macar in gand, unei bufnite? Viticultorii californieni o fac zilnic, si nu mai stiu cum sa le intre in voie.

Conform Inspire More, in faimoasa regiune producatoare de vin din California, viticultorii adopta o metoda naturala pentru a limita pierderile din recolta de struguri. Pentru ca rozatoarelor le plac strugurii la fel de mult ca oamenilor, si pot face ravagii intr-o vie.

Pentru a incuraja bufnitele sa se stabileasca in podgoriile din Napa, viticultorii instaleaza cuiburi artificiale. O familie de bufnite poate starpi pana la 3.400 rozatoare intr-un an.

 „Pactul" viticultorilor cu bufnitele s-a dovedit a fi o modalitate durabila si ecologica de a reduce numarul rozatoarelor. Modul conventional principal de combatere a daunatorilor, aplicarea rodenticidelor (substanțe chimice nespecifice de combatere a acestora, produse si vandute in scopul uciderii rozatoarelor) nu este agreat de fermierii californieni.

Biologii americani a caror activitate este dedicata  studierii efectelor acestei abordari naturale pentru combaterea daunatorilor calatoresc prin Napa Valley pentru a instala si inspecta cuiburile artificiale, etichetand pasarile, pentru a le urmari obiceiurile.

Alegerea viticultorilor a fost confirmata de un experiment, efectuat in Napa Valley, timp de mai multi ani, de Universitatea de Stat Humboldt. Au fost instalate aproximativ 300 de cuiburi artificiale pentru bufnite, in 75 de podgorii diferite. Scopul experimentului a fost studierea impactului pe care bufnitele il au asupra  daunatorilor. Aproximativ patru cincimi dintre aceste podgorii au raportat o diferenta semnificativa in combaterea rozatoarelor in favoarea metodei naturale, neconventionale.

Exista, insa, si sceptici. Unii oamenii de stiinta nu sunt siguri daca reducerea numarului de rozatoare se datoreaza in intregime bufnitelor sau daca noile reglementari din California, care limiteaza utilizarea rodenticidelor, contribuie decisiv la statistici.

Foto: YouTube

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES