by Admin

POVESTEA CRAMEI

Localizată în inima țării, în regiunea Dealu Mare, Crama APOGEUM valorifică trei repere ale istoriei: o vie, un loc și o metodă de vinificație unică în România. Aici se face vin precum acum 2000 de ani. În amfore de ceramică, după metode doar de el cunoscute, Virgil Mândru, proprietarul cramei, face vin. Un vin-eveniment, premiat pe patru continente și plasat în top 1% cele mai bune vinuri din lume, conform Vivino. APOGEUM Fetească Neagră a ajuns la anul VII – anul de recoltă 2017.

„Acum 15 ani, când mi-am propus să fac cea mai bună Fetească Neagră, lumea se uita la mine ca la un nebun romantic. Astăzi semnez cu o bucurie imensă APOGEUM, o Fetească Neagră creată în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani. E un vin pe care îl dedic poporului român, geniului său ascuns și un pic – recunosc – încăpățânării mele.” Virgil Mândru

Provenind dintr-o plantație veche de 50 ani, amplasată pe coline sudice, cu sol calcaros, sărac și beneficiind de precipitații puține, strugurii de Fetească Neagră dau naștere acestui vin rar, unic – APOGEUM. Producția este mică, 5-6 tone/ha, recoltată manual. Strugurii sunt selecționați încă din vie, culeși în perioada optimă, transportați cu multă grijă la locul de vinificație. Perioada de 24 de luni, cât timp tânăra Fetească Neagră se odihnește în baricuri, plus cele 12 luni în care stă în sticlă, îi conferă acesteia note de elegantă maturitate, exprimate printr-o explozie de arome îmbietoare (stejar, vanilie, ciocolată, cafea), taninuri moi, catifelate, elemente ce denotă valoarea unui vin deosebit, rar.

INFO

Nume crama: Crama Apogeum
Regiune: Dealu Mare
Adresa crama: Gura Vadului 107302
Adresa sediu social: Comuna Gura Vadului 445, Judet Prahova, Romania
Persoana de contact: Tenu Ionela
Telefon: 0744638779
Email: office@crama-apogeum.ro
Program: Luni – Sambata – 9:00-24:00
Numele societatii: Crama Apogeum S.R.L
Anul infiintarii: 2010
Proprietar: Virgil Mandru
Oenolog: Virgil Mandru
Productie anuala (in litri): 10.000 maxim
Suprafata (ha): 4
Vanzare directa la crama: DA
Website: www.crama-apogeum.ro
  • APOGEUM

Deocamdata, crama nu exporta dar este deschisa pentru colaborari si oportunitati pentru piata internationala.

Enoturim (maxim 1250 caractere, spatii incluse): Proiect de enoturism născut din Tohani și aflat în centrul României, la doar 90km de București, ansamblul APOGEUM este rezultatul unei vieți de muncă, viziune și ambiție. Alcătuit dintr-un conac vechi de peste 100 de ani, recondiționat spre a reveni la vechea glorie, o cramă dotată cu spectaculoase amfore de ceramică, un beci ce adăpostește adevărate comori ale vinului românesc și un conac mic, special renovat pentru acomodarea turiștilor, ansamblul APOGEUM oferă iubitorilor de vin și călătorii experiența enologică completă: 40 de locuri de cazare, terasă exterioară în vie, sală de bal, restaurant, degustări la cramă sau în romantice tururi în vie, picnicuri la înălțime sau în iarba verde de la conac. Aici se degustă cele mai alese vinuri născute la Tohani, printre povești cu iubiri regale, istorie și pasiune. Proiectul a durat câțiva ani până să ajungă la forma sa actuală și face parte din viziunea proprietarului TOHANI România și APOGEUM – Virgil Mândru – de a face din zona Dealu Mare o zonă turistică prin excelență, care să dea plus valoare industriei viticole deja foarte bine reprezentate în zonă.

DESTINATIE

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2022 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

CATEGORII