Istoria de aproximativ 500 ani, a cultivarii vitei-de-vie in podgoria Dealu Mare, ne determina zi de zi sa pastram traditia de a produce vinuri de calitate.
Podgoria Dealu Mare isi are radacini adanci in istoria locului. Prin secolul IV, in aceasta podgorie regele vizigot Atanaric si-a ascuns comoara, cunoscuta sub denumirea de "Closca cu puii de aur" sau "Tezaurul de la Pietroasa". Se presupune ca atunci cand acest tezaur a fost ascuns de vizigoti de teama hunilor, cultura vitei-de-vie ocupa un loc important pe aceste meleaguri. Existenta unor localitati cu vii este atestata documentar incepand cu secolul al XV-lea. Astfel, satul Bucov era proprietatea logofatului Stanciu (1492), iar o parte din satul Calugăreni apartinea manastirii Snagov (1464). Cele mai multe documente care atesta existenta unor vii in aceasta zona apartin voievodului Radu Stefan (1602-1611).Podgoria Dealu Mare detine cea mai mare densitate de centre de vinificatie din tara, ducand mai departe traditia de secole a acestei regiuni.
In anul 2007 compania S.C. Domeniile Dealu Mare Urlati reda stralucirea de odinioara zonei, deja intrata in istorie inca de la anul 1700. Investitia in tehnologizare si replantare ajungand la aproximativ 4 milioane de Euro.
Cele 110 de hectare din patrimoniul companiei, impartite intre Urlati si Ceptura, din care 35 provenite din replantari, au avantajul expunerii totale spre sud, fapt ce asigura o insolatie maxima de-a lungul perioadei de vegetatie. Soiurile cultivate sunt: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon.Pasiunea si atentia cu care vinurile au fost create au adus in timp aprecieri la numeroase concursuri interne si internationale.
Portofoliul companiei a fost construit in spiritul promovarii vinurilor premium. Astfel, desi exista o delimitare intre produsele adresate canalului Horeca si cele destinate retail-ului, nimic nu face rabat de la ideea de calitate. Intre vinurile adresate canalului Horeca cat si retail-ului, enumeram: Incantation, Saac, ZZPELIN, Domeniile Urlati, sau Rasarit.
Un produs aparte, care leaga traditia locurilor cu prezentul si pentru care compania a investit in promovarea pe piata este Pelinul. Prin traditie Pelinul de Urlati este cel mai cunoscut produs de acest tip din Romania. De aceea grija pentru ca aceasta traditie sa continue a ocupat intotdeauna un loc important in strategia companiei.
Persoana de contact: Andrei Varareanu
Telefon: 0723627535
E-mail: marketing@domeniileurlati.ro
Program: luni–vineri 09.00–18.00
Anul infiintarii: 2009
Oenolog: Claudiu Porumb
Regiune viticola: Muntenia
Productie anuala: 525.000 litri
Suprafata: 100 ha
Vanzare directa la crama: Nu
Adresa crama: Prahova, Domeniile Dealu Mare, Valea Seman, FN, Urlati 106315
Adresa sediu social: Prahova, Domeniile Dealu Mare, Valea Seman, FN, Urlati 106315
Website: www.domeniileurlati.ro
Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
Sauvignon Blanc Barrique
Cuvee Alb (Fetească Albă & Sauvignon Blanc)
Feteasca Neagra
Sauvignon Blanc
Cabernet Sauvignon
Cuvee Rose (Feteasca Neagra& Cabernet Sauvignon)
Cabernet Sauvignon
Sauvignon Blanc
Feteasca Alba
Feteasca Neagra
Feteasca Neagra Rose
Feteasca Neagra
Rose
Feteasca Alba
Rose – Pelin Frizzante
Alb – Pelin Frizzante
Rose de Urlati
Rosu de Urlati
Alb de Urlati
Inainte de accesa conținutul site-ului, vă rugăm să cititi, cu atenție, Termenii și condițiile Wines Of Romania („Regulamentul)", acestea fiind direct aplicabile şi obligatorii pentru fiecare vizitator / utilizator. Continutul site-ului poate fi accesat doar dacă vă exprimati consimţământul asupra acestora. Vă atragem atenţia că prin exprimarea consimţământului dvs. cu privire la Termenii si Conditiile Wines Of Romania, vă exprimați acordul şi cu privire la Politica de Confidențialitate, Politica de Cookie-uri și condițiile de prelucrare a Datelor cu caracter Personal.