Marți, 10 mai, se împlinesc 20 de ani de când a fost semnată decizia de privatizare a Domeniului Coroanei Segarcea, unul dintre cei mai importanți producători de vin din Sudul României, cu 270 de hectare pe rod și 17 soiuri plantate.
Dezvoltarea Domeniului în ultimii ani a fost impresionantă, de la reorganizarea podgoriei după principiile adecvării soiurilor la sol, parcelă cu parcelă, la păstrarea proporțiilor de soiuri roșii și albe conform structurii din vremea regalității. Crama a crescut de zece ori, dar s-au păstrat stilul și funcținile vechii clădiri – pereții dubli, ca izolare naturală, și caracterul gravitațional al procesului de vinificare, care contribuie la conservarea aromelor strugurilor.
Dincolo de calitatea vinurilor, recunoscută (și) de sutele de medalii obținute la concursuri internaționale de vin, Domeniul Coroanei a mai intrat în atenția publicului cu două atribute unice – revigorarea Tămâioasei roze, un soi unic, înrudit cu Busuioaca de Bohotin, și faptul că podgoria deține și un record absolut – cea mai mare platanție necomercială de trandafiri, peste 32.000 de cuiburi, câte unul la fiecare cap de rând. Dincolo de factorul estetic, trandafirii au și rolul de a anunța potențialele atacuri ale unor dăunători specifici, precum mana sau făinarea.
În cei 20 ani de activitate, Domeniul a stat în permanență sub semnul regalității, de la brandurile lansate la valorile promovate.