Deocamdata, crama nu exporta dar este deschisa pentru colaborari si oportunitati pentru piata internationala.
Oferta enoturistica a Cramei Rasova este una foarte variata, cu tururi de crama ghidate, diferite evenimente si degustari de vinuri. Tururile de crama ofera vizitatorilor experienta trecerii prin toate etapele procesului de vinificatie, de la strugure la sticla, circuitul de productie fiind atat de bine organizat, incat vizitele pot fi facute inclusiv in timpul campaniei de recoltare.
INFO
Crama Rasova - un "pasaport" al cramei actualizat in mod constant, util consumatorilor si profesionistilor
- Nume crama: Crama Rasova
- Regiune: Murfatlar
- Persoana de contact: –
- Telefon: +40 720 737 777
- E-mail: salut@cramarasova.ro
- Program de lucru: Luni-Vineri: 10:00 – 17:30
- Numele societatii: Rasova Wine SRL
- Anul infiintarii: 2015
- Proprietar/Proprietari: Zoe Ghiuri, George Ghiuri
- Oenolog: Razvan Macici
- Productie anuala (in litri): aprox. 500.000
- Suprafata: 61 ha
- Vanzare directa la crama: DA
- Adresa crama: Dealul Vifor, Parcela 345, Cernavoda, Jud. Constanta
- Adresa sediu social: Str. Interioara 3E, Constanta, jud. Constanta
- Website: www.cramarasova.ro
Crama Rasova
Primul lucru pe care il vezi traversand podul de la Cernavoda
Crama Rasova este una dintre putinele crame de familie care a reusit sa se faca aproape instantaneu cunoscuta iubitorilor de vin, dar si celor mai putin interesati de acest domeniu – macar pentru ca este primul lucru pe care il vezi traversand podul de la Cernavoda, cu trenul sau cu masina. Locul a fost ales special, chiar daca se afla la 20 de kilometri de cele 61 de hectare cu vita-de-vie ale companiei, tocmai pentru a fi usor accesibil turistilor.
Crama Rasova a fost construita intre 2014 si 2016
Crama pe care o vedeti de pe autostrada spre a fost construita intre 2014 si 2016, dupa planurile arhitectului Bruno Andresoiu, si ale casei de design si arhitectura Igloo, si integreaza perfect functiunile de crama cu cele enoturistice. Traseul din crama este astfel gandit incat grupurile de turisti ghidate de reprezentantii cramei sa poata fi efectuate inclusiv in perioada de recolta, sau ca evenimentele – publice (concerte si festivitati), private sau corporate – sa se poata desfasura fara a afecta activitatea din crama. In plus, design-ul minimalist al cramei face ca intreaga constructie sa fie perfect integrata in peisaj, ca o crestere naturala, aproape organica, a stancilor albe de pe malul abrupt al Dunarii.
Crama Rasova - o echipa ca o familie
Reteta succesului a fost simpla – profesionisti, cunostinte si o buna definire a publicului tinta. Fondatori si proprietari ai cramei, Zoe si George Ghiuri aveau deja o experienta indelungata in domeniul distributiei de vinuri si bauturi, deci cunosteau indeaproape atat profilul consumatorului, cat si potentialul si expresia vinurilor dobrogene. A urmat agregarea unei echipe de profesionisti, cu experienta in marketing si comunicare de vin si, in cele din urma, completarea formulei (in 2019) cu cel mai premiat oenolog roman, Razvan Macici, a carui expertiza il dirijeaza pana astazi pe oenologul rezident, tanarul Antonio la Fata.
Mai important decat atat, toti membrii echipei functioneaza astazi ca o adevarat familie, fiecare isi cunoaste exact responsabilitatile, iar acest lucru contribuie la functionarea la parametri optimi ai intregii companii. Impreuna, sunt responsabili pentru cateva dintre cele mai de succes branduri in randul tinerilor.
Crama Rasova - o investitie de peste 8 mil. de euro
Momentan, Rasova ofera doar spatii de cazare de tip glamping (glamourous camping), insa cei mai pretentiosi pot gasi un hotel de 4 stele in apropiere, in Cernavoda, care ofera si curse de tip shuttle pana si de la crama. Exista insa si planuri de dezvoltare a ofertei turistice pe viitor, astfel incat cei care se opresc la unul sau mai multe pahare de vin – alaturi de excelentele mancaruri tipic dobrogene, gatite in bucataria complexului – sa isi poata prelungi sederea.
Investitia de pana acum depaseste 8 milioane de euro, dintre care 2 milioane din fonduri europene. Podgoria a fost conceputa astfel incat sa poata fi intretinuta si exploatata conform principiilor agriculturii sustenabile, cu o interventie cat mai mica, spre zero, a insecticidelor si pesticidelor.
Crama Rasova - aproape de Dunare si Marea Neagra
Terroir-ul din Rasova este definit de solul argilos-nisipos, cu insertii de calcar, de numarul foarte mare de ore de soare, dar mai ales de proximitatea Dunarii, care asigura o briza racoroasa in timpul verii si multe zile cu ceata la inceputul toamnei – insemnand o coacere lenta, dar cu o mare acumulare de arome in struguri. In plus, podgoria se afla direct pe culoarul eolian dobrogean, ceea ce asigura o buna preventie a bolilor in vie, iar apropierea de Marea Neagra imblanzeste partial climatul continental din regiune. In total, conditii perfecte pentru vinuri de top!
Wines of Romania
Crama Rasova s-a alaturat comunitatii Wines of Romania pe 3 noiembrie 2022
PODCAST
Ep. #23 Zoe Ghiuri, proprietar Crama Rasova: Crama este templul meu. Aici m-am redescoperit
Zoe Ghiuri, proprietar Crama Rasova: Crama este templul meu. Aici m-am redescoperit
Dupa 20 de ani de distributie, Zoe Ghiuri s-a reinventat in crama si podgoria din Rasova.
De Ziua Femeii, va facem cunostinta cu o doamna a vinului pe care aveti mai rar ocazia sa o urmariti „pe sticla” sau online, dar a carei activitate se face tot mai mult simtita in lumea iubitorilor de vin.