RO-Wine, toamna 2024: Vinuri de top, gusturi noi, experiente memorabile

by Wines of Romania
0 Comment

A fost si RO-Wine de Toamna, o editie luata cu asalt de iubitorii de vin, cu multe, foarte multe ocazii de a invata lucruri noi si de a gusta vinuri rare, cu peste 1.000 de etichete de vinuri alese pe spranceana de la peste 130 de producatori, distribuitori si importatori. Prieteni vechi si noi, vinuri vechi si noi, in aceeasi atmosfera de oameni uniti de o pasiune comuna pentru gust, eleganta si expresivitate. Mai multe detalii „de bilant” gasiti mai jos, in comunicatul de presa al organizatorilor.

Comunicat de presa

RO-Wine Bucuresti – Editia de Toamna, un succes rasunator

Weekendul trecut a marcat cu succes incheierea seriei de evenimente RO-Wine din 2024, prin editia de toamna desfasurata la Fratelli Studios Bucuresti.

Peste 130 de producatori de vin si produse gourmet premium au expus spre degustare vinuri exceptionale din 15 tari, inclusiv Romania, Moldova, Georgia, Italia, Spania, Franta, Africa de Sud, SUA si Noua Zeelanda. Cele mai prestigioase etichete internationale au fost reprezentate, oferind publicului o selectie rafinata si diversificata de vinuri.

Pe langa vinuri, cei aproape 10 000 de vizitatori au avut ocazia sa deguste si vinarsuri, cafea de specialitate si cocktailuri gata imbuteliate pe baza de vin. Printre oaspeti s-au numarat profesionisti din industria HoReCa din intreaga tara, importatori din Germania, Anglia, Canada si SUA, precum si jurnalisti de specialitate veniti din strainatate. Acestia, alaturi de numerosi pasionati de vinuri premium, s-au bucurat de un weekend efervescent, in cadrul unui program special gandit de organizatori.

Editia de toamna a inclus 16 masterclass-uri, care au oferit participantilor norocosi oportunitatea de a explora in detaliu vinurile expuse, de a participa la degustari ghidate si de a invata despre asocierea vinului cu diverse preparate culinare. Aceste sesiuni, sustinute de experti internationali, au fost o componenta esentiala a festivalului, promovand educatia vinicola si cultura vinului in Romania.

De asemenea, evenimentul a inclus degustari de vinuri de 100 de puncte Parker, demonstratii culinare live, pizza al forno si food truck-uri cu delicatese gourmet. Publicul s-a putut delecta cu preparate de paste gatite pe loc si alte surprize culinare.

Sicilia a fost reprezentata cu succes prin Distretto Produttivo Vino di Sicilia si Sicily Wine, care au adus in atentia publicului vinuri emblematice precum Nero D’Avola si Grillo, alaturi de „vino sfuso”. In plus, scoala de bucatari catanesi ARS a impresionat audienta cu preparate tipice din bucataria italiana, perfect asociate cu vinurile potrivite.

Macromex a adaugat un plus de savoare evenimentului, oferind o selectie variata de produse de brutarie si patiserie, deserturi rafinate si delicatese gastronomice, care au completat perfect fiecare pahar de vin. Recunoscut ca lider in aprovizionarea HoReCa si Retail, Macromex a prezentat si platformele digitale Bocado.ro si Mercadi.ro, demonstrand angajamentul sau fata de eficienta si inovatie.

Profesionistii din industria HoReCa au avut acces gratuit la eveniment, bucurandu-se de oportunitatea de a interactiona direct cu producatori si distribuitori de top.

„Suntem extrem de incantati de succesul inregistrat la aceasta editie de toamna a RO-Wine. Numarul record de vizitatori, care s-a apropiat de 10.000 pe parcursul celor trei zile de eveniment, este o dovada clara a interesului si pasiunii pe care publicul din Romania o are pentru vinurile de calitate. Ne bucura in mod deosebit prezenta masiva a profesionistilor din domeniul HoReCa, care au avut ocazia sa descopere si sa deguste cele mai noi si interesante etichete. Feedback-ul pozitiv primit atat de la participanti, cat si de la expozanti, ne incurajeaza sa continuam sa ridicam standardele evenimentului, oferind o experienta premium pentru toti iubitorii de vin”, a declarat Liviu Popescu, co-fondator RO-Wine.

„Festivalul RO-Wine nu este doar despre degustarea celor mai bune vinuri, ci si despre educatie si explorare. Masterclass-urile organizate pe parcursul celor trei zile de eveniment au jucat un rol esential in a aduce laolalta experti de top si pasionati, oferind o platforma unica pentru a descoperi povestile din spatele fiecarei sticle de vin. Aceste sesiuni au fost o ocazie valoroasa de aprofundare a cunostintelor despre terroir-uri, tehnici de vinificatie si tendinte internationale, contribuind la cresterea culturii vinului in Romania. Prin intermediul acestor masterclass-uri, ne propunem sa ridicam nivelul de educatie in domeniul vinurilor si sa consolidam legaturile dintre producatori, specialisti si consumatori,” a adaugat Marinela V. Ardelean, co-fondator RO-Wine.

Anul 2025 va marca o editie aniversara speciala pentru RO-Wine, iar organizatorii pregatesc deja surprize de exceptie. Va asteptam sa descoperiti alaturi de noi vinuri extraordinare, delicatese culinare si experiente unice in cadrul urmatoarelor evenimente RO-Wine!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES