Must Party Gramofon, sold-out in timp record

by Wines of Romania
0 Comment

Lumea vinului este dominata de virtuti precum rabdarea infinita, meticulozitatea de chinez batran, acordarea la ritmurile anotimpurilor sau masurarea timpului in recolte… Dar toata aparenta incetineala este uneori intrerupta de momente in care viteza este esentiala – cand strugurii de pe o parcela au ajuns la momentul optim de cules, cand soarele incepe sa incalzeasca podgoria, iar strugurii trebuie sa ajunga rapid la crama, sau cand trebuie luata instantaneu o decizie legata de evolutia unui vin.

Si, uneori, se intampla si alte „tulburari de viteza”, cum s-a intamplat saptamana trecuta, cand biletele la petrecerea mustului de la Gramofon, pe 5 octombrie, s-au epuizat in doar patru ore de la punerea in vanzare. O poveste scurta si moralizatoare despre potentialul enoturismului in Dealu Mare.

Marcel Vulpoi: „Am apucat sa pastrez cateva bilete pentru cei de-ai casei”

„Am deschis vanzarea joi, la ora 13, iar la 17 deja se vandusera toate cele 150 de bilete. Capacitatea noastra maxima este cam de 200 de persoane, dar cateva bilete au fost puse de-o parte pentru cei care nu au ratat nici o petrecere pana acum, sunt cativa oameni care au venit la absolut toate evenimentele. Nici eu nu am reusit performanta asta, de fapt, am lipsit de la una dintre petreceri si o doamna m-a certat, ea a fost la absolut toate, iar eu imi permiteam sa lipsesc… Poftim de vezi, situatie”, povesteste Marcel Vulpoi, cu tonul sau obisnuit, de copil pus pe sotii.

Este un record? Cu siguranta? Dar ce reiese din aceasta performanta este un semn al adevaratului potential al enoturismului in Dealu Mare si, prin extensie, al tuturor cramelor usor accesibile din tara.

Rezervari la Gramofon Inn? De la anul, poate…

De fapt, viteza-record de vanzare a biletelor este doar unul dintre lucrurile de retinut. Felul in care functioneaza turismul la crama este mult mai impresionant, desi Gramofon Inn abia si-a deschis portile in aceasta vara.

„In acest moment, locurile de cazare sunt sold-out in fiecare weekend pana la inceputul anului viitor, iar camerele sunt deja rezervate pentru Craciun si Revelion, desi preturile si evenimentele nu au fost inca anuntate. Iar pentru ce se intampla in timpul saptamanii – stiti ca sunt optimist, dar totul este deja este mult peste asteptarile mele”, spune Marcel Vulpoi, inainte sa explice succesul proiectului de enoturism.

La Gramofon Wine se vand experiente, nu doar vinuri

„Petrecerile noastre inseamna, e adevarat, muzica, gratare, lucruri gourmet – face chef Dumitru Telpiz niste minunatii de nu te mai poti opri din gustat, in fiecare zi ma felicit pentru decizia de a-l aduce la crama – dar inseamna in primul rand oameni si comunitate. Este o experienta si cred ca asta trebuie sa fie vinul. Nu un produs de pus pe raft, nu e porumb, daca il tratezi ca pe porumb, si clientii il vor percepe ca atare. Iar impactul asupra business-ului este incredibil. Vin oamenii, gusta cateva vinuri si se ataseaza, pur si simplu, de unul din ele, si umplu portbagajul de baxuri.

Uite, acum am avut intr-o degustare un vin care inca nu e pe piata, nici nu e etichetat. Unui om i-a placut atat de mult incat nici nu concepea sa nu cumpere, mi-a zis ca el cumpara vinul, nu eticheta. O sa am o editie limitata la anul, de vreo 1.200 de sticle, nici nu cred ca o s-o pun pe piata, o vand doar de la crama, iar la modul la care merg vanzarile, in curand s-ar putea sa reevaluam unele listari, sa mai taiem din etichetele din piata, ca sa avem suficient pentru musafiri. Nici nu pot sa-ti explic ce teambuilding-uri, ce evenimente corporate, ce grupuri frumoase am avut la crama. Si au ce sa povesteasca, vad vinul ala in raft si iau sticla ca sa le-o arate prietenilor si sa le spuna bai, am fost acolo, stai sa-ti zic ce nebunii am facut! Am crezut ca am intrat in afaceri cu vin, acum, la cum merge treaba cu ospitalitatea, mi-e si greu sa decid care imi place mai mult”, incheie Marcel Vulpoi. A carui zi de nastere (nu spunem a cata!) a fost in weekend, drept pentru care ii uram traditionalul „La multe recolte bune!” si sa serveasca drept inspiratie pentru cat mai multi investitori in potentialul enoturismului romanesc!

📷 Sursa poze: Gramofon Wine 

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES